Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

KC Dieren clubmatch (19 augustus 2013)

Gisteren hadden we voor het eerst sinds tijden weer eens een show op de planning staan. De clubmatch van KC Dieren, en niet alleen met Elphaba dit keer maar met maar liefst 3 van onze 4 meiden! Ook Maryse en haar vriendin Puck waren erbij deze dag met Maryse’s Schotse Collie (langhaar) Dan, die voor het eerst in de jeugdklasse zou verschijnen.
Achteraf gezien kwam de timing niet geweldig uit met het afscheid van Bentley en alle drukke weken daarvoor enkele dagen voor ‘de dag’ maar uiteindelijk besloten we toch te gaan. De ochtend begon echter verre van goed… Stortregen, kou en barre omstandigheden, het was echt verschrikkelijk. Gelukkig hebben we vorig jaar een tent overgenomen van een van onze pupkopers waardoor we droog konden zitten, maar de meeste van ons zagen het somber in voor de rest van de dag. Alleen Maryse was positief, het zou droog worden later op de dag waren haar woorden. Nou ja eerst zien dan geloven hè…
We dachten niet veel bekenden tegen te komen tijdens deze compleet nieuwe show voor ons, maar niks bleek minder waar. Al meteen bij de tent opzetten kwam mijn moeder wat bekende tegen en achteraf gezien bleken er 3 Facebook vrienden van me te zijn. Gezellig dus! We hebben uiteindelijk onze tent opgezet bij de Sparkle of Life Shelties en hun eigenaren waarmee we achteraf gezien een erg gezellige dag hebben gehad. Want inderdaad Maryse had gelijk hoor… Tegen de middag begon het gelukkig op te klaren en uiteindelijk scheen de zon zelfs en was het echt warm te noemen!
Ik moest als eerste met Elphaba de ring in en zag er al meteen erg tegenop. Het regende toen nog flink en hoewel de regen gelukkig even wat minder was tijdens de keuring was Elphaba’s vacht niet onder controle te krijgen. Om over haar gedrag nog maar te zwijgen… Nee Elphie is geen regenshowhond. Ze vond het afschuwelijk! Dit was dus ook te merken in de ring. Ze liet zich wel keuren maar had er verre van zin in, en het hielp ook al niet mee dat de keurmeester een man was iets wat ze natuurlijk niet erg gewend is hier bij ons. De keurmeester kwam na de keuring naar mij toe en zei dat hij Elphaba een erg mooie hond vond, alleen kon hij haar vanwege haar gedrag niet meer dan een ‘Zeer Goed’ geven. Hij benadrukte nog wel dat hij vooral haar hoofdje echt prachtig vond en het dus echt haar onwennigheid in de ring was die ‘m het deed. Nou heel begrijpelijk, kortom ik was het helemaal met zijn oordeel eens! Omdat we de enige ingeschrevene waren binnen haar ras werden we wel meteen ook ‘Best of Breed’ en moesten we later op de dag dus nog in de erering verschijnen.Daarna hadden we even wat tijd tussendoor om te ‘relaxen’ en voor te bereiden op de rest van de dag. Rasgroep 1 van pas later op de dag aan de beurt in onze ring dus we konden even opdrogen in de tent en gezellig wat kletsen. Dit hadden we ook al voor Elphie’s keuring een beetje gedaan natuurlijk (de keuring in de ring van rasgroep 9 begon namelijk wat later mede ook vanwege het weer in de hoop dat het dan wat droger zou zijn) en toen hebben we ook nog een beetje leedvermaak gehad om een van onze overburen. Die zaten namelijk in een kindertentje op de grond op het veld in de stortregen, met z’n tweetjes en een hond op een vierkante meter grond. Waren wij even blij met die tent van ons, hihi!


Foto gemaakt door Ursula Claes Rosmalen


Maryse moest van ons groepje als eerste de ring in met Dan. Dit was pas zijn tweede show dus het was allemaal nog erg nieuw voor ‘m, maar hij deed het super! Ze waren een goed team samen en kregen dan ook uiteindelijk een ‘Uitmuntend’ van de keurmeester, en gezien zij de enige van hun ras waren werd hij ook ‘Best of Breed’.


Niet veel later was ik aan de beurt met onze beide Sheltiedames in de ring. Omdat ze beide in dezelfde klasse stonden hielp Maryse mee met het groepslopen zodat ze beide goed geshowd konden worden. We stonden met nog een andere in de ring, een teefje waar Abby in het verleden al regelmatig mee in de ring heeft gestaan. Als eerste was Abby aan de beurt voor de keuring. Zij is sinds haar tweede nestje al niet meer de ring in geweest en we hadden ook sterk onze twijfels over het weer eens proberen… Zou het niet te veel stress zijn met haar epilepsie? Omdat ze het altijd zo leuk vind besloten we toch dit keer de gok te wagen en gelukkig maar want ze deed het super. Toen ze eenmaal door had waar ze was genoot ze er echt van en stond ze te kwispelen in de ring! Eevee, die ook alweer ruim bijna 2jr niet meer de ring in is geweest, vond het allemaal iets spannender. Vooral op tafel vond ze het niet zo leuk. Toch deed zij het ook prima hoor en was ik vooral onder de indruk van haar gangwerk wat in het verleden nog wel eens een probleem is geweest. Ze liep prima dit keer en stond netjes voor de tafel! Uiteindelijk werden onze meiden 2e en 3e, zoals ik ook wel al had verwacht hoor na het zien van de catalogus. Eevee kreeg een ‘ZG’ maar Abby’s uitslag verbaasde mij... Zij kreeg namelijk een ‘Uitmuntend’! Natuurlijk vind ik Abby zelf prachtig maar meestal hebben de keurmeesters toch wel wat op en aanmerkingen op ‘r gehad in het verleden, en nu met dit regenachtige weer zagen ze er verre van hun best uit om over de vacht nog maar te zwijgen… Beide dames zijn immers zo goed als kaal omdat ze net al hun vacht hebben verloren vanwege het warme weer. Kortom ik verwachte er echt niks van, dus om dan zo een uitslag te krijgen was echt geweldig!


De sable dames die bij ons zaten deden het ook super, een van de meiden werd zelfs ‘Beste Teef van het Ras’ dus dat was natuurlijk een geweldig resultaat! Reu Storm werd uiteindelijk ‘BOB’ en moest later op de dag nog verschijnen in de erering.


Het weer was inmiddels opgeklaard dus de rest van de tijd was een stuk beter uit te zitten. Al moet ik eerlijk bekennen dat het me wel iets te heet werd hoor op den duur, door de luchtvochtigheid waren de omstandigheden gewoon niet echt ideaal. Het wachten was op de erering en de rapportjes die beiden wel even duurden. Ook waren er nog grote vraagtekens over de beloofde bekers, want die zouden er zijn voor alle ‘BOB’s’.


Rond 14.30u begon de erering en ik mocht als eerste van ons allemaal weer in de ring verschijnen. Elphaba had er echt genoeg van en een snurkende bull achter haar hielp niet mee. Dat werd dus niks maar goed ik had ook niet anders verwacht met de ‘ZG’ eerder op de dag… Daarna waren eerst nog wat Hovawart vrienden van ons aan de beurt, die een 3e prijs in hun rasgroep binnensleepte (eerder waren zij ook al 3e van de veteranen geworden bij de groepskeuring). Maryse en Dan mochten daarna de ring in. Zij werden uiteindelijk ook 3e van hun rasgroep dus een prachtig resultaat! De bekers waren echter nog steeds niet allemaal uitgedeeld terwijl de tafels steeds leger werden. Uiteindelijk zijn we het dus toch maar gaan navragen en kon ik mijn ‘BOB’ beker in ontvangst nemen. Maar wat bleek, de rasgroepwinners kregen alleen daarvan een beker en geen ‘BOB’-beker ondanks dat dit voorgaande jaren niet zo was. Erg jammer dus want gezien de omschrijving in het boekje rekende de meeste van ons eigenlijk op 2 bekers bij een plaatsing in de groepskeuring. Maar goed, uiteindelijk zijn we allemaal naar huis gegaan met een mooie beker dus mogen we zeer blij zijn met onze prijzen!De tent terug inklappen om mee te krijgen in de auto was wel nog even een uitdaging waarbij de buren hebben moeten helpen. We hebben voor vertrek nog even wat foto’s gemaakt van de winnaars met hun bekers (en Dan met beide bekers even voor de foto) en konden vervolgens richting huis. Helemaal gesloopt dat wel!


We zijn op weg terug naar huis nog even bij een supermarkt waar we langs reden gestopt om wat te eten en drinken te halen en kwamen uiteindelijk rond 17.30u thuis. Al met al viel die tijd dus nog wel mee maar lichamelijk… Nee lichamelijk was ik echt helemaal op van deze dag! En vandaag waren de naweeën al niet veel beter. Ik weet weer precies waarom ik me niet zo vaak inschrijf voor shows want dit breekt me echt te veel op helaas. Kan niet meer! Maar achteraf gezien ben ik wel blij te zijn gegaan. De resultaten ben ik zeer tevreden over en het was een erg gezellige dag uit, ondanks het slechte weer! Nu nog maar even goed bijkomen tijdens deze laatste week van onze vakantie… Voorbereiden op ons drukke weekend wat weer in de planning staat!

Met dank aan Puck van Arkel voor een deel van de gemaakte foto's hierboven!
Kijk hier voor nog meer foto’s van de show, klik hier voor Elphaba’s, hier voor Abby’s en hier voor Eevee’s keurrapportje.