Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Brown Blizzard pupbezoek (8 september 2013)

Na het ziekenhuisbezoek eerder deze week (zie nieuwspagina voor meer info) had ik een beetje een slechte week. Des te blijer was ik dus met het bezoekje dat gepland stond op vrijdag. Even lekker puppyknuffelen, het beste medicijn in dit soort situaties al zeg ik het zelf! De dochter van de eigenaresse van Cheeta (Abby’s dochter), Belinda, heeft op dit moment een nestje Lhasa Apso pups met haar Carmen en wij mochten even bij deze kleintjes komen kijken. Carmen kennen we inmiddels ook alweer wat jaren en is een schat van een hond, haar vorige nestje hebben we toen der tijd ook gezien dus we kijken er al van tevoren naar uit ook deze ukkies even in het echt te kunnen bewonderen.
We kregen bij binnenkomst al meteen een warm onthaal van moeder Carmen en Jimmy, de andere Lhasa binnen het gezin. Ze herkende ons duidelijk nog en liet met grote trots haar kleintjes aan ons zien. Een prachtig 4-tal, allemaal met duidelijke uiterlijke kenmerken en zo bleek ook uiteindelijk erg verschillende karaktertjes. Twee dames (Safira en Bailey, met wit op haar koppie) en twee heren (Frodo en Guus, ook met wit op zijn koppie), die laatste zijn beide de zwarte pups uit het nest. Ze hadden net wat speeltijd er op zitten dus begonnen al gauw aan hun middagdutje. Toch bleef er telkens wel eentje wakker wat ons meer dan genoeg te doen gaf dus de hele tijd dat we daar waren.
Na wat geklets en wat geslaap van de kleintjes zijn we nog even een ‘fotoshoot’ in de tuin gaan doen van kleine ‘Frodo’. Dit zwarte ventje is namelijk als enige uit dit nest nog beschikbaar dus moest even gepromoot worden hè! Gelukkig bleek die erg fotogeniek dus dat lukte allemaal wel. Het ging zo goed dat we daarna ook nog een groepsfoto besloten te maken. Nou nog nooit heb ik zo makkelijk 4 pups op de foto gezet, zelfs nog nadat de foto’s gemaakt waren bleven ze netjes zittend naar de camera kijken. Wat een net opgevoed stel zeg, hahaha!
Uiteindelijk hebben we een middag heerlijk kunnen genieten van alle hondjes daar, maar was het toch op een gegeven moment echt tijd om weer gedag te zeggen. Gelukkig niet tegen alle hondjes, want sowieso blijft kleine Bailey bij haar moeder wonen dus zullen we die in de toekomst hopelijk nog vaak genoeg hier en daar tegenkomen! De rest wens ik natuurlijk het allerbeste toe bij hun nieuwe gezinnen… Het zijn stuk voor stuk leuke hondjes dus dat zal vast helemaal goed komen met hen!

Nog even een kort stukje in het bijzonder over kleine Frodo. Dit ventje, die officieel natuurlijk nog geen roepnaam heeft maar voor nu nog even zo wordt genoemd… Heeft een heerlijk karakter. Lekker speels en knuffelig, sociaal en niet al te druk. Tenminste, zo is die op ons overgekomen tijdens ons bezoekje. Het is een erg gemoedelijk en liefelijk reutje met misschien wel de beste looks van het hele nest. Kortom hij verdient echt een goed thuis!
Kijk voor meer foto’s in dit Facebook album. Meer informatie over de pups is op de ‘Brown Blizzard’ site te vinden en hier kan ook de contact informatie gevonden worden mocht iemand interesse hebben in het kleine zwarte pupje welke dus nog beschikbaar is.