Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Jeff Dunham - Disorderly Conduct (25 september 2013)

Het heeft even geduurd maar hier dan eindelijk de blog over mijn bezoekje aan de show van Jeff Dunham vorige week, de ‘Disorderly Conduct’ tour genaamd. Een show die al lang op de planning stond, en dan nu eindelijk plaatsvond. In de Ziggo Dome in Amsterdam wel te verstaan, inderdaad die hal waar we de vorige keer niet al te beste ervaringen hadden wat betreft zitplaatsen. Dit was deze keer wel een stuk beter, al moet ik eerlijk bekennen dat wij wel echt uitzondering op de regel waren hoor. Ik blijf erbij, dat is die zaal toch vreemd gebouwd. Veels te stijl en hoog qua tribunes! Dit keer waren er ook zitplaatsen in de zaal waar wij zaten, we hadden toevallig een rij achter het looppad dus beenruimte genoeg. Heerlijk! Maar de mensen die achterin de zaal zaten hadden het een stuk minder fijn. Die hebben hetzelfde of bijna hetzelfde betaald voor hun kaartje en hadden me toch slechte plekken. Nee dat blijft echt een groot kritiekpuntje van deze zaal. Maar goed, wij zaten goed en dat is voor nu even het belangrijkste, hahaha!


De show dan… Deze begon 20 minuten te laat, wat dus niet zo een goed begin was. Wel begon ongeveer een kwartier voor de show oorspronkelijk had moeten beginnen het entertainment op de grote schermen. Trivia vragen over Jeff en grappen van zijn karakters. Op zich wel aardig gedaan, het hield ons aardig goed bezig.


De show begon met een one man performance van Jeff… Een verhaal over zijn huwelijk vorig jaar en zijn daarop volgende huwelijksreis. En een introductie van twee apparaten die de rest van de show een belangrijke rol zouden hebben. Namelijk luchtverversers die voor hem waren gekocht door medewerkers van de Ziggo Dome om de show vol te kunnen houden, hele speciale in de vorm van Spongebob en Hello Kitty. Uitermate geschikt voor enkele top grappen tijdens de rest van de show!
De show duurde uiteindelijk iets langer dan verwacht, ruim 2 uur lang zijn we geëntertaind door Jeff en zijn poppen. Uiteraard waren Achmed, Walter, Peanut en José weer van de partij, maar ook Little Jeff had een speciaal stukje in de show. Het was een combinatie van oude sketches en nieuwe grappen, en op het eind vond ook wat interactie met het publiek plaats. We hebben flink wat afgelachen en zullen zelfs te zien zijn in een promotievideo voor een nog aan te kondigen veiling op Jeff zijn site. Amsterdam was de grootste venue in Europa waar deze tour langs zou komen vandaar dat wij hier deel van mochten uitmaken.
Al met al was het een erg leuke show. We hebben er echt van genoten en heel veel plezier beleefd die avond. Voor herhaling vatbaar was het echter niet zozeer. Dit soort dingen zijn in de zaal toch eigenlijk hetzelfde als op TV, wat anders is bij musicals en concerten. Voor een keertje was dit leuk, maar het is wel erg duur om vaker te doen en of ik het prijs/kwaliteit gezien echt in verhouding vond ben ik nog altijd niet over uit.
We hadden van tevoren de kans gekregen een mooie parkeerplaats te reserveren in de parkeergarage onder de Ziggo Dome dus waren gelukkig alweer gauw op weg naar huis. Was wel echt ideaal hoor, gaan we vaker doen daar in die garage staan want dat was wel echt een luxe! Op weg naar huis heb ik toch ook nog even een klein aandenken gekocht aan de show, wat nu een mooi plekje heeft op mijn kamer.


Ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat Jeff Dunham live even goed is als op TV! Hij heeft zeker niet teleur gesteld, een erg goede show weg gegeven en mij absoluut even wat afleiding bezorgd na een aantal pittige weken. Helaas ben ik echter kort na de show ziek geworden (griep) vandaar ook dat deze blog zo lang op zich liet wachten. Ik zit nog altijd in de lappenmand maar wel met heel wat leuke herinneringen aan deze avond gelukkig.

Hier een clip uit één van de eerdere shows van Jeff (van Jeff's officiele YouTube kanaal), een deel van deze act kwam ook voor in de show die wij gezien hebben in Amsterdam...