Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Voorstelling Jandino Asporaat (18 januari 2014)

Eind vorig jaar kreeg ik een bijzondere brief van mijn bank, de Rabobank… Zij hadden voor al hun jongere leden een evenement gepland staan in januari. Jandino Asporaat zou een speciale voorstelling geven in ’t Voorhuys hier in het centrum van Emmeloord, voor alleen genodigden van de bank. Opgeven kon via een speciale link en uiteraard liet ik mij dit geen twee keer zeggen. Echter was er wel een probleempje, ik kreeg alleen een kaart dus mijn moeder niet. Gezien mijn gezondheid voelde ik mij toch niet prettig in mijn eentje hier heen te gaan. Na een mail met uitleg kregen we een paar dagen later een telefoontje, vanwege mijn situatie mocht mijn moeder ook mee. Nou wat een service zeg, zo kon ik dus alsnog bij deze leuke avond zijn! Die zojuist plaatsvond…
Er was vrije plaats keuze en om 19.30u ging de zal open. We vonden een mooi plekje in het midden een beetje achterin de zaal, maar alsnog met prima zicht op het podium. Rond 20u begon de show en kwamen Jandino en zijn twee muzikanten het podium op. Wat volgde was een erg leuke, gezellige eerste helft van de show. Het publiek moest er wel even in komen, maar nadat dit het geval was en Jandino zich ook wat meer op z’n gemak voelde op het podium kwam die helemaal los. De interactie tussen hem en het publiek was top en zorgde voor erg grappige momenten. Vooral de getrouwde stellen over hun leven kwamen soms erg komisch uit de hoek. Kortom een sterke start!


Na de pauze kregen we even Judeska te zien, een erg leuke verrassing! Zij zorgde dat de sfeer er direct goed in zat. Geen Jandino zonder Judeska hè! Na een dansje met de muziekkanten kwam Jandino weer op voor de speciale ‘Rabobank-quiz’. Er werden 6 mensen uit de zaal gekozen om mee te doen die uiteindelijk een mooie prijs konden winnen. De quiz bracht weer heel wat leuke momenten, en de winnaars bleken een figurantenrol in FC Kip te hebben gewonnen. Oh wat kijk ik daar nu al naar uit, dat wordt een geweldige aflevering daar ben ik zeker van, hahaha!
Het laatste nummer bracht misschien wel het meest bizarre moment van de avond… Middenin het nummer bleek een gehandicapte uit het publiek weg te moeten omdat haar taxi klaar klaarstond voor de deur. Ze moesten langs de eerste rij om bij de buitendeur te komen wat Jandino natuurlijk niet onopgemerkt aan zich voorbij liet gaan. Hij hield het nog netjes hoor maar och wat hebben we gelachen om zijn opmerkingen over deze bijzondere situatie nadat de persoon de deur uit was.
Na de show ging Jandino nog op de foto met iedereen die dit wou. Een erg leuk gebaar, maar helaas wij moesten naar huis naar de hondjes dus konden hier niet op wachten.
We hebben echt genoten van deze gratis voorstelling die ons cadeau werd gedaan! Al stonden we wel een beetje te kijken van het publiek... Wij zijn natuurlijk heel anders gewend. Zeker omdat ik geboren en getogen ben in Amsterdam. Aan Jandino was ook wel te merken dat die soms wat moeite had om dit publiek mee te krijgen, en wij hadden hier en daar precies hetzelfde idee. Dit publiek vereiste over het algemeen toch een totaal andere aanpak als het publiek in een grote stad, helemaal het publiek in steden als Amsterdam of Rotterdam. Niet alle grappen kwamen even goed over, het klappen in de maat bleek best moeilijk voor sommige en enthousiasme klinkt bij publiek uit deze regio toch wel erg anders dan elders in het land. En dan druk ik me nog voorzichtig uit, hahaha! Maar ondanks dat hield Jandino zich echt super staande, en zette hij een geweldige show neer.
Ik kom vaak in het theater maar hoewel ik van cabaret hou, niet vaak bij dit soort shows. Toch vond ik dit zeker eens leuk om mee te maken en helemaal onder deze omstandigheden! Via deze weg nogmaals dank aan de Rabobank Noordoostpolder – Urk voor dit mooie cadeau, wat een goed begin van 2014 zo zeg. En Jandino, ga zo door want je bent echt een ras entertainer!