Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Mary Poppins en mijn verjaardag (17 apr 2010)

Ik had het de laatste paar dagen erg druk dus de weblog heeft even op zich laten wachten. Daarom dus ook deze keer niet een weblog maar meerdere in een eigenlijk. Zie hieronder wat ik bedoel...

Dinsdag, de dag voor m’n verjaardag was het tijd voor de laatste musical in ons rijtje van ‘3 musicals in 3 weken tijd’. En het was de meest grote van allemaal die op de planning stond, namelijk Mary Poppins!
De verwachtingen waren hoog, Mary Poppins heeft hele goede recensies gehad en wordt ook al groter en beter genoemd als de Lion King en Tarzan. Kortom we waren voorbereid op een spectaculair en magisch avondje!
We waren al best vroeg in de middag weg gegaan om de ergste files voor te zijn. Het was immers lekker weer dus ach die paar uurtjes extra aan de kust waren dan geen straf natuurlijk, hihi. Uiteindelijk waren we zo rond 17u in Scheveningen dus ruim op tijd voor de voorstelling. Eenmaal daar bleek het wel kouder als verwacht, poeh zeg wat stond er een koude storm. Maar wel een lekker zonnetje hoor dus niks te klagen! We hebben onze tijd besteed met winkelen, wandelen en wat eten langs de boulevard. Kortom prima vertoeven! En ik heb zelfs nog een paar nieuwe schoenen gekocht voor maar een tientje nou en dat is echt heel bijzonder hoor (ik heb namelijk maat 41/42 dus dat is al een moeilijke maat maar daarnaast heb ik door alle vochtophoping op sommige momenten van de dag maat 43/44, het is dus erg moeilijk om iets passend maar ook comfortabel te vinden)!
Maar goed na dat middagje zon, zee, strand en wind zijn we richting het theater gegaan want de aanvang was 20u. Bij binnenkomst hebben we even een programmaboekje gekocht en zagen we ook staan dat er na de show een signeersessie zou zijn (super!). Uiteindelijk mochten we iets later dan gepland zo rond 19.45u naar binnen en konden we eindelijk weer zitten. We hadden echt geweldige plaatsen (mag ook wel voor die prijs, bovendien wilden we eigenlijk eerder gaan maar dan zaten we steeds verder naar achter en dat zagen we niet echt zitten) op rij 1 stoel 1 en 3 (oftewel precies in het midden)! Het was wel even schrikken toen we binnen kwamen en zagen dat er toch ook een rij 1a was maar die bleek in het midden geen stoelen te hebben dus we zaten toch nog echt wel op de eerste rij hoor, gelukkig... En rond 20u was het dan eindelijk tijd voor de show!
In de 1e pauze kon ik even goed nadenken wat ik van alles vond. Allereerst is magisch inderdaad het woord wat meteen naar boven komt als je deze voorstelling ziet. De special effects, kleuren en gewoon hele Mary Poppins wereld is echt magisch! En Noortje en William... Goh zeg wat zijn die goed! Noortje was mijn favoriet in ‘Op zoek naar...’ en William heb ik ook al eens eerder geweldig zien schitteren in rollen maar toch het is altijd maar weer afwachten of ze het dan ook echt waarmaken. Nou en dat deden ze echt hoor! Maar ook die kinderen, hoe goed die waren... Echt ongelofelijk!
Maar toch... Ja en hier komt die dan het kritische nootje. Ik vond het nog niet zo goed als Tarzan. Maar we hadden het 2e deel nog niet gezien dus er viel nog weinig te beoordelen. Het beste moest immers nog komen...
Want in het 2e deel tapdanst William vanaf de vloer zo de muur op en het plafond op om daar nog even ergens ter hoogte van het midden van het podium hangend een tapsolo te doen en vervolgens via de andere muur weer op het podium te komen. Nou echt ongelofelijk gewoon hoor! Oh ja en hij zingt ook nog ondertussen!!!
Nee het 2e deel was veel beter als het 1e deel om eerlijk te zijn. Wat het precies was weet ik niet maar het Mary Poppins wereldje was er gewoon meer. Misschien kwam het door de extra special effects in deel 2 (zoals Noortje die over de zaal en het podium vliegt) maar het kwam in ieder geval wel iets beter over.
Maar toch... Ja weer een kritische noot. Aan het einde van de voorstelling vond ik deze nog steeds niet beter als Tarzan. Begrijp me niet verkeerd Mary Poppins is echt geweldig hoor, MAGISCH GEWOON! De zang, dans, special effects en decor stukken zijn gewoon echt ongelofelijk en de cast is echt super! Maar ik miste toch iets, ik miste toch de wauw factor die ik bij Tarzan had. Ik bedoel bij Tarzan gebeurde er zoveel dingen tegelijk dat je soms niet eens alles kon zien, je viel van verbazing in verbazing! En bij Mary Poppins zat je wel echt in een prachtige magische wereld maar de verbazingen en wauw’s bleven uit, helaas...
Zoals gezegd na de voorstelling was er nog even een momentje om Noortje en William te ontmoeten. Ik stond dus meteen in de rij en heb een handtekening van William kunnen bemachtigen maar Noortje zag helaas m’n kaartje niet en liet deze dus aan zich voorbij gaan. Jammer maar helaas, het is niet anders...
Toch heb ik wel echt een super avond gehad hoor! Het was echt een prachtige voorstelling, aanrader voor iedereen en het was ook geweldig om Noortje en William even gedag te kunnen zeggen aan het einde van de show. Dus de hoge prijs en lange autorit was het me zeker waard!

Om rond middernacht was het dan eindelijk mijn verjaardag. Een dag waar ik om eerlijk te zijn al weken tegenop keek. Dit gaf dus voor mij wel een beetje een domper op de avond, maar goed.
Kijk vroeger had ik altijd kinderfeestjes. Ik probeerde dan iets leuks te plannen om te doen met mijn vrienden en vriendinnen van de basisschool en vaak werd het dan ook nog een slaapfeestje. Ik vond het geweldig om jarig te zijn en niet alleen maar vanwege de cadeaus. Nee ook gewoon omdat je dan leuke dingen kon doen met je vrienden!
Maar nu... Sinds ik ziek ben hebben een hoop vrienden mij laten vallen. Contacten van school zijn natuurlijk met de jaren verwaterd en andere snappen gewoon niet wat het is om chronisch ziek te zijn en hebben hier geen begrip voor (bijvoorbeeld voor het feit dat ik soms dingen niet kan of zo). Hierdoor ben ik de laatste jaren qua sociale contacten erg in een sociaal isolement geraakt. Ik heb met de jaren wel wat maatjes gehad en dacht ook aan sommige echte vriendinnen te hebben overgehouden maar met de jaren bleek dat dit contact ook weer verwaterde en het toch geen echte vriendschap was. Online heb ik gelukkig de laatste jaren heel veel leuke contacten opgebouwd maar wat betreft persoonlijke contacten... Die kan ik nog steeds op een hand tellen, en het grootste deel daarvan is familie. En dat is eigenlijk dus waar mijn verjaardag nu voor is gaan staan. De dag waarop duidelijk wordt dat mijn leven niet meer zo is als vroeger, dat ik niet meer van die grote feesten kan geven. De dag waarop ik er weer mee geconfronteerd word wat het is om ziek te zijn. Daarom hou ik dus ook niet van mijn verjaardag, niet meer...
Maar ik wil niet al te veel zeuren hoor. Want begrijp me niet verkeerd ik weet dat ik een hoop moois in mijn leven heb en dat ik dus ook niet een hoop heb om over te zeiken! Ik heb mijn geweldige huisdieren, ik doe een hele hoop leuke dingen (zoals Mary Poppins) en ik ga niet dood of zo. Ik kan gewoon nog wat van m’n leven maken en hier ben ik dan ook druk mee bezig! Dus heb ik toch ook nog wat van mijn verjaardag geprobeerd te maken! Mijn tante uit Amsterdam kwam speciaal een paar dagen hier heen om deze dag met ons te vieren en ’s avonds hebben we met haar, mijn moeder en oma gefondued. Ook kwam mijn maatje nog even langs tijdens het uitlaten van haar hond (ondanks dat ze het vreselijk druk heeft en eigenlijk niet kon komen, dit was dus een hele leuke verassing) om een kaart te brengen dus dat was ook wel heel leuk en verder heb ik online, via de sms en post ook nog wel wat hele leuke felicitaties gehad.
Dus achteraf gezien... Ik zag vreselijk tegen deze dag op en voelde me op sommige momenten ook erg rot. Maar door al die mensen die aan mij dachten, online, voelde ik me toch wel een heel klein beetje jarig. En dat deed me heel erg goed! Dus zoals ik al tegen vele van jullie heb gezegd... Hartstikke bedankt hiervoor, echt super! Jullie allemaal laten me zien dat ik niet zo veel moet klagen, maar dat ik heel blij moet zijn met alle mensen die ik heb in mijn leven. En ook al is het dan wel veelal alleen online contact, ik heb jullie wel allemaal om mee te kletsen en hier ben ik heel blij mee!

Mijn tante is tot vandaag gebleven en de dagen dat ze hier was hebben we nog wat leuke dingen met haar geprobeerd te doen. Zo was ze donderdag mee met mij naar mijn manege om mij te zien rijden op m’n lieve schat Karstad (en ik deelde ook nog uit, vond ik wel weer eens zo leuk en gaf me toch weer een beetje dat gevoel van vroeger terug). En gisteren zijn we wat toeristische dingen hier in de buurt gaan doen. Ze is slecht ter been dus voornamelijk in de auto maar we zijn dus even door Urk gereden en naar Schokland gegaan. Was voor ons ook onze eerste keer daar en ik moet zeggen het viel me nogal tegen. Maar goed wij zijn waarschijnlijk ook niet echt te types voor dit soort dingen, hihi!
Ik heb dus ondanks dat ik mijn verjaardag niet vierde toch wel wat leuke dagen gehad. Tegen alle verwachtingen in eigenlijk! Dus al met al toch wel een geslaagd weekje, in ieder geval lang niet zo erg als dat ik had verwacht gelukkig...