Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Sallandse Heuvelrug & Dierenpark (10 november 2014)

Hoewel de vakantie inmiddels alweer eventjes achter ons ligt hebben we de afgelopen weken toch geprobeerd wat leuke uitstapjes hier en daar in te plannen. Met het vooruitzicht op twee pittig maanden wilden we graag gebruik maken van de vrije tijd die we nu nog hebben.
Te beginnen met de laatste week van oktober. Onze vriendin Thera kwam hier toen weer enkele dagen logeren, samen met haar meiden. Zoals altijd was het weer een dolle bende met onze roedel van 7, al voegen ze zonder problemen samen hoor. We hebben het de meeste dagen rustig aan gedaan, mede ook omdat ik woensdag een ziekenhuisafspraak had staan (gewoon een routine checkup). Al kan dit over onze dames niet echt gezegd worden. Normaal gesproken zijn Glacee & Tess, beide bijna even oud, de gangmakers van het stel maar dit keer deed Eevee ook net zo gezellig mee! Och wat hebben ze hier over de bank en door de tuig gevlogen zeg. Altijd weer prachtig om te zien!
De dames hebben ons, samen met de alle gesprekken en TV programma’s hier en daar prima vermaakt al die dagen. Al was de hondenschool ook wel een van de hoogtepuntjes. Met een Halloween themaweek hebben we ons rot gelachen om de aparte opdrachten, verkleedde hondjes en baasjes en snacks die er bij Dog Eyes aanwezig waren. Zelfs Ashley snoepte heerlijk mee van het snoepgoed en staat nu bekend als de oogballen vreter… Hihi!


©Dog Eyes

 


Donderdag sloten we onze logeer-mini-midweek af met een bezoekje aan Dierenpark Amersfoort. Wij hadden Ashley en Abby mee dus waren uiteindelijk met 4 honden en 3 personen op stap. Het was heerlijk rustig in het park en de honden trokken goed (op een rustige manier!) de aandacht van alle beesten. Vooral de tijgerwelpjes waren zo vreselijk aandoenlijk… Och daar kan ik zo een hele dag bij staan dan! Maar dat waren niet de enige jongen in het park. Kleine Kyan, die een week later alweer zijn 2e verjaardag vierde, was ook nog altijd een attractie op zich. En we hadden het geluk de baby luiaard van 2 weken oud ook eventjes bij moeders te zien hangen.
We hebben uiteindelijke enkele uren door de dierentuin lopen struinen… Al was er tussendoor wel even een klein stressmomentje toen bleek dat het restaurant achterin het park tegenwoordig een totaal ander menu heeft, en ik met een hypo dus het hele eind terug naar het begin moest lopen voor wat eten. Maar goed, eind goed al goed dat hebben we ook weer gered. En niet alleen wij maar ook de dames hebben zich prima gemaakt met alle dieren die zij konden bekijken.


De daarop volgende dagen bestonden voornamelijk uit veel rustig aan doen. Maandag had ik wel nog even een afspraak staan bij de pedicure, voor het eerst sinds tijden nu dit niet meer wordt vergoed… Maar op het gezellig kletsen daar (en even flink pijn lijden) heb ik vooral veel tijd op bed doorgebracht deze week.
Donderdag 6 november was echter een druk gevulde dag! Nadat mijn moeder ’s ochtends uit haar werk kwam zijn we om te beginnen een kleine fotoshoot gaan doen met de meiden, in het teken van kerstmis. Waar en hoe de foto’s er precies uit zijn komen te zien hou ik nog eventjes voor mezelf… Maar hou de site en mijn Facebook pagina in de gaten voor meer informatie hierover binnenkort!
Die middag kan ik echter wel wat meer over vertellen. Om onze voorlopig laatste vrije donderdagmiddag te vieren zijn we op pad gegaan met de meiden naar een natuurgebied waar we nog niet eerder waren geweest. Namelijk de Sallandse Heuvelrug, wat op ongeveer een uur rijden van ons ligt. Het was in eerste instantie even zoeken naar een leuk wandelplekje, we hebben het bezoekerscentrum en ook een nabijgelegen uitkijkpunt bezocht… Maar onze uiteindelijke keus viel op het losloopgebied bij het ravijn. Een prachtig bos, wat hier en daar achteraf gezien wel iets te hoog bleek voor ons. Het was een klim om in het bos zelf te komen maar eenmaal daar waren er tig paden om uit te kiezen. Abby en Eevee gingen ineens helemaal los, met name Abby heb ik in tijden echt niet zo zien rennen en spelen. Prachtig! Maar ook de andere meiden genoten flink van hun wandeling hoor.Ashley had helaas wel hier en daar wat last van haar rug, dus heeft een groot deel van de tijd in de tas doorgebracht. Maar vond het zo te zien ook een lekker rustig wandelgebied. Elphaba en Glacee hebben zich ook met de Shelties samen prima vermaakt, al vond Glacee soms wel dat we wat extra hard moesten lopen om voorop te blijven hoor…


Na een uur of twee wandelen (met ook pauzes hier en daar tussendoor hoor) was het tijd om weer terug richting huis te gaan. De meiden waren duidelijk ook flink moe en hebben de hele weg terug geslapen. Een heerlijke wandelmiddag, zo jammer dat dit er voorlopig weer even niet meer in zit! Maar we hebben gelukkig nog wel leuke dingen om naar uit te kijken hoor. En ik ben/blijf gewoon thuis bij de meiden dus aandacht komen ze niet tekort. Wandelingen ook niet alleen zullen ze wel de komende weken ietsjes dichterbij huis moeten plaatsvinden. Maar volgend jaar gaan we zeker nog eens terug om de rest van dit prachtige natuurgebied te ontdekken. Want het beviel zeker!

Klik hier voor meer foto's van Thera's bezoekje aan ons, hier voor meer foto's uit de dierentuin en hier voor meer foto's gemaakt tijdens onze wandeling bij de Sallandse Heuvelrug!