Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Voorjaarsvakantie en ziek zijn (8 maart 2015)

In mijn vorige blog had ik het over onze voorjaarsvakantie die toen net begonnen was. Met een loopse Eevee waren de plannen iets gewijzigd, maar nog hadden we een hoop om naar uit te kijken! Helaas verliep de vakantie niet zoals gehoopt… Tegenslagen, zoals bij ons welbekend, gooide roet in het eten en zorgen voor een flinke domper. Maar ondanks dat hebben we toch ook wel wat leuke avonturen meegemaakt de afgelopen tijd hoor. Lees hier zoal wat.
Om helemaal in stijl op pad te kunnen gaan hebben wij onze auto eindelijk de nodige ‘finishing touch’ gegeven. Namelijk de welbekende Special Princess stickers! Vanaf nu zijn we dus overal waar we rijden te herkennen aan de koppies van enkele van onze dames op de achterruit.

 


We zijn meteen het land doorkruist na deze ‘op-pimp’ beurt, op naar de fokker van Elphie! Deze hadden we alweer een jaar niet meer gezien en aangezien zij nogal een zware tijd achter de rug heeft vonden we het weer eens nodig haar kant uit te reizen om haar wat gezelschap te bieden. Met de oppas thuis voor de andere meiden, en onze halfzusjes in de auto vertrokken we dus die kant uit voor een gezellig middagje Chinezen knuffelen. We kwamen aan het begin van de ochtend daar aan en hebben uiteindelijk tot in de namiddag lekker geknuffeld met en gekletst over de Di China Latina hondjes. Het was een leuk weerzien met enkele oude bekende, waaronder prachtige Vanity die ik sinds haar puppytijd al niet meer had gezien (voor wie het zich niet meer kan herinneren, zie deze blog over ons bezoek toen der tijd). Maar degene die ons hart echt stal was toch wel de ieniminie Lively. Deze kleine Chinees van nog geen 2 kilo had zo een prachtig lief en sociaal karakter en was zo een lekkere knuffel dan we haar het liefst in onze tassen mee naar huis hadden genomen. Maar helaas, aan het eind van de middag moesten we dan toch afscheid nemen van de beestenbende daar.


 


Het plan was eigenlijk om eind van de week ook nog wat leuke dingen te ondernemen. Maar woensdagavond ging het opeens niet goed met mijn moeder. Ze kreeg koorts en de volgende dag was ze goed ziek. Vriendin Thera zou toevallig met haar meiden vanaf donderdag weer enkele dagen hier verblijven en dat kwam achteraf gezien maar goed uit ook. Samen hebben wij een deel van het huishouden moeten overnemen terwijl mijn moeder met 40 graden koorts zichzelf op de been probeerde te houden. Gelukkig konden de meiden elkaar goed bezig houden en hebben we samen heerlijke wandelingen kunnen maken op de wat rustigere uitlaatplekken hier in de buurt. Tegen het eind van haar tijd hier zat Eevee echt op haar hoogtepunt, en arme Tess moest het telkens ontgelden als het ging om de avances van onze hitsige dame. Hahaha, ach het leverde wel komische situaties op!Hoewel de voorjaarsvakantie al ten einde was, werd het voor ons uiteindelijk nog een weekje hier thuis zitten met veel uitslapen en uitrusten. Tot eind van de week heeft mijn moeder nog flinke koorts gehad en nu nog altijd is ze niet helemaal  hersteld van de fikse griep die ze te pakken had. Hoewel mijn lichaam het inmiddels aardig begon te begeven heb ik de afgelopen week dus ook maar geprobeerd zoveel mogelijk hier in en rondom het huis over te nemen. Het was weer even een déjà vu van de zomervakantie, kneusje en kneusje hier zo. Vrijdag voelde mijn moeder zich weer goed genoeg om een poging te wagen te gaan werken. Eindelijk leek het wat beter te gaan, tot het noodlot bij mij toesloeg. Nee bijzonder genoeg niet de griep, die heb ik (afkloppen!!!) tot nu toe nog uit mijn buurt kunnen houden dit jaar. Maar mijn kiespijn, waar ik al enkele weken mee rondliep, werd alsmaar erger en erger. Donderdagnacht heb ik geen oog dicht gedaan en zelfs liggen huilen van de pijn. Het ging echt niet meer, dus vrijdagochtend hebben we met spoed de tandarts gebeld. Ik kon gelukkig terecht tijdens een tussenuur van m’n moeder dus aan het eind van de ochtend ging ik, voor het eerst van mijn leven denk ik, vrijwilliger naar de tandarts toe. Waar ik normaal gesproken had zitten trillen van angst, was ik nu zo uitgeput van het al 24u lang wakker zijn en zo gesloopt van de pijn dat het me allemaal niks meer kon schelen… Er MOEST iets gebeuren! De tandarts wist na een blik in mijn mond al wat de boosdoener was. Mijn verstandskies, die eerder nog scheef leek te groeien, was toch doorgekomen en nu voor grote problemen aan het zorgen. De verdovingsprik was een verademing en na 2 minuten wrikken en bewegen was die er al uit. Poeh zeg wat een opluchting! Hoewel ik sindsdien met napijn loop en nog altijd pijnstillers slik om me een beetje redelijk te voelen ben ik dolblij dat de oorzaak is verholpen. Donderdagnacht hielp een combinatie van mijn zwaarste pijnstillers niet eens tegen de pijn terwijl ik nu gewoon weer goed slaap en de pijn goed kan volhouden met mijn medicijnen.


Ondanks al mijn klachten en mijn moeders zwakke gezondheid hebben we eind deze week toch ook nog iets nuttigs gedaan. Al maandenlang ben ik op zoek naar een plan om de gang wat op te ruimen. Met alle lijnen van de meiden, jassen voor Ashley & Glacee en winterspullen van ons werd de gang alsmaar voller en was het overzicht soms ver te zoeken. Wat ik precies zocht om de gang wat overzichtelijker te maken was mij echter nog niet helemaal duidelijk. Enkele weken terug had ik bij de Action al wat leuke hangers gekocht voor de dagelijkse lijnen van de dames, maar opbergruimtes voor de overige spullen moest ik nog vinden. Eind van de week zijn we dus even naar de nieuwe Ikea in Zwolle gereden, waar ik op zoek ging naar een oplossing voor ons ‘probleem’. Met mijn moeder in de auto (die was nog niet fit genoeg om zo een stuk te lopen, bovendien hadden we ook de epilepsie meiden mee zodat we geen oppas hoefden te regelen) was het even ingewikkeld iets te vinden maar uiteindelijk is het me alleen gelukt om een opbergsysteem (en nog wat andere kleine hebbedingetjes) te vinden. Zonder hulp van buitenaf hebben we het uiteindelijk ook nog eens zelf allemaal kunnen ophangen. Ja ik ben een best wel trotse klusvrouw nu hoor, hihi! We hebben geschroefd en gemeten maar het eindresultaat mag er zeker wezen al zeg ik het zelf… Dat hebben we toch weer knap gedaan, zeker gezien onze gezondheidsproblemen op het moment!En toen was het weekend alweer ten einde… Ik heb de afgelopen dagen veel, heel veel uitgerust nu mijn moeder weer een beetje de oude begint te worden. Volgende week hebben we een erg leuk uitje gepland staan dus ik hoop tegen die tijd weer fit genoeg en pijnvrij (voor zover dat kan in mijn leven) te zijn om daar echt goed van te kunnen genieten. Wish me luck! Een verslag volgt uiteraard later deze week.

Hier nog een huishoudelijke mededeling… De stickers zoals op de autoruit hierboven te zien zijn, gaan uit het assortiment van de website die deze verkoopt. Iedereen die dus nog een Special Princess meid op zijn of haar auto wilt hebben, of misschien een waakbord met een van onze meiden in huis wilt halen, raad ik dus aan snel nog even een bestelling te plaatsen bij de site 4 Dogs Only! Elphaba staat als Chinese Crested powderpuff in het systeem, Ashley als Chihuahua Blond en Eevee als Sheltie/Shetland Sheepdog zwart. De stickers van hen zijn in twee varianten te verkrijgen (stickers van hun hoofd maar ook I LOVE rasstickers) en de waakborden zijn in het Nederlands en Engels te koop.