Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Katy Perry & drukke week (14 maart 2015)

Ik heb onverwachts echt een veeeeeels te drukke week gehad! Ben iedere dag op pad geweest, terwijl mijn lichaam eigenlijk 2 á 3 rustdagen nodig heeft na iedere inspanning (hoe klein deze ook is). Het was totaal niet de planning, maar al met al heb ik over het algemeen wel veel leuke dingen meegemaakt. Al zaten er helaas ook wat dompers bij.
Maandag was ik met Eevee bij de hondenschool voor onze een-na-laatste CombiFun les. Wat hebben we weer een lol samen gehad en wat deed ons circusartiestje het toch weer goed zeg, hihi!


Dinsdag was het hoogtepunt van de week! In de namiddag vertrokken we richting Amsterdam voor ons eerste concert van dit jaar. Miss Katy Perry stond twee dagen in de Ziggo Dome en net zoals de vorige keer waren wij erbij. Tijdens haar eerste concert in ons land in 2011 had ik net te horen gekregen dat mijn oma ongeneselijk ziek was. Toch heeft ze mij echt kunnen laten lachen, en heb ik mijn zorgen tijdens die ene avond een klein beetje kunnen vergeten (kijk hier voor de blog over dat concert). Dit keer verwachtte we dus minimaal weer net zo een mooie en leuke show. Ongeveer een half uur voor aanvang kwamen we aan bij onze ‘privé garage’ (hahaha, zo noemen we het altijd maar het is de speciale garage onder de Dome waar we altijd parkeerkaarten voor bestellen zodat we niet zo ver hoeven te lopen, duur maar dan heb je ook wel wat). We hadden mooie plaatsen op rij 5 maar al gelijk bij binnenkomst werd duidelijk dat dit publiek niet het publiek was dat normaal gesproken naar de Ziggo Dome komt. Er liepen heel veel gezinnen met kinderen rond, wat tijdens de show ook voor vele plaspauzes zorgden hier en daar. Een beetje irritant want het stoorde toch wel tijdens de show, maar het mocht de pret niet drukken uiteraard. Naast ons zat gelukkig een gezellige vader met zijn dochter dus dat maakte een hoop goed.


Charli XCX verzorgde het voorprogramma, deze Britse meid van 22 jaar oud was gelijk al een bom vol energie toen ze op het podium kwam. Ze deed het super en bleek een erg goede opwarmer te zijn voor Katy Perry. Ze kreeg de zaal echt mee en op haar zang was ook weinig aan te merken!Omdat de hele show een half uur te laat begon, verscheen Katy Perry uiteindelijk ook wat later op het podium. Het was wel vervelend dat tussen het voorprogramma en de uiteindelijke show nog zo een half uur zat want dat maakt de zaalopwarming natuurlijk een beetje overbodig. Toch leek de tijd redelijk snel te gaan, en was de Prismatic World Tour die volgde zeker de moeite waard…
Het concert was in meerdere delen verdeeld, met ieder hun eigen thema. Het eerste thema was Prismatic, en was een mooi begin met herkenbare nummers voor het publiek om goed in de show te komen!Hierna volgde het Egyptische deel, een van de hoogtepunten als je het mij vraagt. De sets waren prachtig en de acrobatische luchtkunst tijdens het E.T. optreden was echt waanzinnig! Je viel van de ene verbazing in de andere en er was de hele tijd wel ergens op het podium iets moois te zien.Mijn favoriete deel van het concert volgde hierna… Verkleed als poezen, met grote krabpalen, bollen wol en andere katten attributen kwamen Katy en haar dansers op het podium. Het was een grappig maar tegelijkertijd ook mooi en knap onderdeel van de show, waarin getapt werd en weer goed gebruik werd gemaakt van het prachtige achtergrondscherm. Katy en haar ‘Katycats’ zorgde voor een komisch element wat ook helemaal past bij haar stijl natuurlijk.Hierna volgde een akoestisch deel. Persoonlijk vond ik dit prachtig, maar aan het geroezemoes in de zaal merkte je dat niet iedereen hier zo over dacht… Katy ging het gesprek aan met enkele mensen uit de zaal, en zong wat ballads waarbij ze zichzelf ook deels begeleide. Tijdens dit onderdeel merkte je wel duidelijk dat Katy niet zo goed bij stem was als anders. Was ze ziek, oververmoeid, of speelde er iets anders mee? Ik weet het niet, maar ik heb haar zeker beter live horen zingen. Toch vond ik de optredens nog altijd indrukwekkend, en wist ze het gevoel tijdens de ballads echt goed over te brengen.

De sfeer kwam er weer goed in met het ‘throwback’ en neon deel wat daarna volgde. Met een vliegende Katy en emoticon ballonnen in reusachtig formaat door het publiek heen werd de toon weer gezet. Het was een gezellig onderdeel waarbij weer een hoop te zien was maar de nadruk met name lag op fun en entertainment.Maar de klappers waren toch wel het einde van de show… Te beginnen met het Birthday optreden. Katy koos iemand uit het publiek om voor te zingen en dansen op het podium, terwijl er een taart onder deze persoon zijn troon werd gebouwd. Hierna werd Katy aan een stel ballonnen de lucht in gehesen om een aantal rondjes langs het publiek op de tribunes te vliegen. Een erg leuk en mooi moment weer, maar vooral ook speciaal omdat wij op de eerste (en mensen op de tweede ring natuurlijk ook) nu eindelijk echt oog in oog met haar stonden. Ze kwam twee keer echt dichtbij langs en zorgde echt voor een feestje door de hele zaal!

 

(rond 1:30 komt ze dichtbij ons deel van het publiek voorbij vliegen)


Vlak voor de toegift werd omgeroepen dat het tijd was voor ‘Prismvision’. Onder al onze stoelen lagen speciale brilletjes die wij tijdens het laatste nummer, Firework, moesten opzetten voor een speciaal effect. En wauw zeg, wat een effect was dat! In eerste instantie voelde het wat eng, de bril liet je zoveel vreemde kleuren en bewegingen zien dat het haast leek alsof je high was on drugs. Maar uiteindelijk wende dit, en ging je helemaal op in de kleuren en vormen die je om Katy Perry op het podium heen zag verschijnen. Door de camera heen was met het brilletje van mijn moeder ervoor (die te misselijk werd van het effect van de bril) de sfeer ook op te nemen dus tijdens de opnames hieronder zien jullie wel wat ik bedoel. In ieder geval was het een prachtige, speciale, bijzondere afsluiter van een erg mooie en leuke avond!


Oké misschien was dit niet Katy’s beste concert, kwalitatief was haar tour in 2011 misschien wel wat beter als je het hebt over zang. Maar de special effects, stunts en bijzondere sets zorgde er wel voor dat dit concert zeker een van de hoogtepunten is in mijn lijstje van bezochte concerten. Het was echt prachtig, ik zal nog lang nagenieten van alle mooie beelden die ik deze avond heb gemaakt en al het moois wat ik sowieso heb gezien!
We waren pas ver na middernacht thuis en om 3 uur ’s nachts sliep ik nog niet. Lang rusten zat er helaas echter niet in… Woensdagmiddag moest ik namelijk met Ashley naar de oogarts. Hier konden we eigenlijk pas over enkele weken terug maar er was iemand uitgevallen, dus we konden tussendoor geholpen worden. Tja je moet wat over hebben voor je kinderen hè, dus tijdens mijn moeders pauze heeft zij mij daarheen gereden en ik ben terug naar huis gelopen. De oogarts heeft Ashley helemaal nagekeken en haar oordeel was duidelijk... Ashley heeft Ectopische Cilie (een heftigere vorm van Distichiasis, even simpel gezegd). Het is zeer atypisch dat dit zich pas op deze leeftijd openbaart (maar goed wat is nu wel typisch aan haar hè, haar epilepsie werd op exact dezelfde manier omschreven), maar het littekenweefsel van de vorige keer was nog duidelijk zichtbaar (vandaar ook dat de klachten laatst verergerde en nu weer stabieler zijn). Er zijn wel wat opties maar vanwege haar hernia en epilepsie zijn deze allemaal niet zonder risico's en/of flinke obstakels die dan overwonnen zullen moeten worden. Voor nu heeft ze in ieder geval geëpileerd, in zeldzame gevallen is dit voldoende dus hier hopen we maar op. Zo niet dan zullen we de andere opties moeten bekijken. We zijn in ieder geval blij te weten wat het nu is en hebben heel wat stof om over na te denken de komende tijd. Voor nu is Ash sowieso dus even van de klachten af, en we duimen natuurlijk dat dit alleen al voldoende was (zeker omdat ze 7 jaar hiervoor lang nergens last van geeft gehad wat ook al zeer zeldzaam te noemen is)! Die namiddag ben ik samen met Ashley nog wat uurtjes terug naar bed gegaan, want we konden beiden echt niet meer.
Donderdag hadden we echter nog geen rust, want toen stond weer een trip naar de tandarts op de planning voor mij. Algehele controle, maar ook controle naar aanleiding van mijn spoed afspraak die week daarvoor. Het zag er oké uit allemaal op een iets na bij de tand die naast de getrokken verstandskies zit. Deze kan echter voorlopig nog niet behandeld worden vanwege het gat dat daar zit dus daarvoor moet ik over enkele maanden weer terug komen. Omdat ik inmiddels toch al op was, en de oppas er was om op de meiden te passen, besloten we met z’n allen even te gaan wandelen. We hebben lekker over het strand lopen dwalen, en de meiden vonden het prachtig ‘hun’ strand eindelijk ook eens te kunnen tonen aan ‘hun’ oppas.


Vrijdag ben ik even snel twee nieuwe brillen gaan kopen, aangezien Hans Anders nu een goede actie had lopen waardoor we niet veel bij hoeven te betalen (de verzekering dekt immers een groot deel). Omdat het plan was dat ik toch het hele weekend plat zou gaan liggen zijn we toch ook nog even met de meiden weer naar het strand geweest, konden ze hun energie nog even kwijt voordat er weer wat rust dagen aan zouden komen. Dit verliep echter toch iets anders…Vandaag heb ik namelijk totaal onverwachts een proefles behendigheid gehad. Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn huidige hondenschool echt geweldig! Ik kom hier alweer zo’n 4 á 5 jaar en nog altijd met heel veel plezier. Het is ‘r vreselijk gezellig, de lessen zijn leuk en leerzaam en het is ook nog eens lekker dichtbij in de buurt! Echter is er de laatste jaren geen agility groep bij elkaar te krijgen omdat hier te weinig vraag naar is. Door de jaren heen ben ik bij verschillende andere scholen in de omgeving wezen informeren naar de opties daar (en heb ik ook wat proeflessen gehad hier en daar) maar niks kon de gezelligheid van mijn huidige hondenschool evenaren. Tot vandaag… Gisteren belde we voor wat informatie met een hondenschool in Friesland en ik kon gelijk vandaag al komen voor een proefles. Het was een leuke groep en de les was erg gezellig! Ik mocht meedoen met de gevorderden en deze match was perfect. We hebben eerst het parcours in vier stukken verdeeld en meerdere keren geoefend en daarna twee keer het hele parcours gelopen (‘t was best een pittig parcours met meerdere U-bochten en hoogtesprongen, een breedtesprong, de wip, paaltjes, tafel, de tunnel, slurf en ook de kattenloop, die Eevee nog nooit had gedaan maar waar ze een natuurtalentje in bleek te zijn). Eevee moest er wel weer even in komen maar tegen het eind ging het top en konden we goed bijbenen met de rest van de groep! Het was een gezellig klein clubje, een labrador, Pyreneese herdershond en een border collie die ook allemaal lekker op recreatief niveau meededen en goed klikte met Eevee. Wel training met het oog op de officiële regels, dus op termijn zou ik als ik dit wil eventueel eens mee kunnen doen aan een debutanten wedstrijd of zoiets. Maar voor nu gaat het vooral om lekker actief bezig zijn met Eevee natuurlijk, plezier staat immers voorop. Nadien stond ik echter voor een moeilijk besluit, want hoewel ik mijn huidige hondenschool eigenlijk niet wil verlaten kan ik niet ontkennen dat de les van vanmiddag alles was wat ik zoek. Gezelligheid, echte behendigheid en trainen op een hoog niveau waar dus ook echt een flinke uitdaging in zit voor ons (in een binnenbak, dus geen problemen met het weer buiten en de reisafstand was ook goed te doen). Met veel pijn in mijn hart heb ik uiteindelijk vanavond toch de knoop doorgehakt en besloten een uitstapje maken naar een nieuwe hondenschool. Deze kans kan ik immers niet laten liggen dus eind deze maand/begin volgende maand hoop ik weer te kunnen starten met agility met Eevee!
Tot die tijd ga ik het echter flink rustiger aan doen, want wat ik deze week allemaal heb gedaan was echt niet verstandig! Ik kan nu fysiek echt niet meer, al ben ik toch wel blij met alles wat ik deze week gedaan heb. Ik ben trots op mezelf dat ik ondanks al mijn klachten het heb kunnen volhouden allemaal en zelfs vandaag nog heb kunnen genieten van de behendigheid met Eevee ondanks dat mijn lichaam op vele momenten het liever wilde opgeven. Ik zal niet gauw weer een periode zo vol inplannen hoor, want daar ga ik echt aan onderdoor! Maar ik heb het ditmaal overleefd, en nu ga ik het voorlopig weer even rustig aan doen om bij te komen van alle belevenissen van deze week.

Kijk voor nog veel meer leuke filmpjes van het concert van Katy Perry in deze afspeellijst op mijn Youtube kanaal!