Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Sheltiewandeling en meer... (23 juni 2015)

Zondag 14 juni besloten we redelijk spontaan mee te gaan op een Sheltie wandeling. Sinds enkele maanden ben ik beheerder van de Sheltie Wandelingen Nederland pagina maar tot dusverre was het er nog altijd niet van gekomen eens deel te nemen aan een van dit soort wandelingen. De agenda was vrij, met een drukke week voor de boeg konden de meiden ook wel een lekkere wandeling met vriendjes gebruiken en de wandeling werd georganiseerd door Doreen (een vriendin van ons) dus we besloten gewoon te gaan. Aan het eind van de ochtend vertrokken we dus richting kamp Westerbork, een voor ons compleet nieuwe omgeving, waar de wandeling georganiseerd werd (en zoals hieronder te zien is vond Glacee de heenreis wat lang duren, hahaha).


Mooi op tijd kwamen we aan op het parkeerterrein en al gelijk zagen we wat bekenden. Jacqueline Bos, de fotografe die destijds ons eerste nest op de foto heeft gezet rond de 7 á 8wkn. Toen de groep eenmaal compleet was begon de wandeling door het bos daar. Er waren uiteindelijk zo’n 30 hondjes, allemaal Shelties op onze 2 Chineesjes na en nog een grote hond genaamd Els. Els was heel lief en sociaal, maar een beetje lomp en druk, waardoor onze dames maar moeilijk aan haar konden wennen (onze angsthaasjes hebben het niet zo op grote honden helaas…). We hebben hierdoor een groot deel van de tijd een beetje achteraan de groep gelopen, ook omdat we vanwege onze gezondheid natuurlijk niet zo snel mee liepen. Maar dit alles mocht de pret niet drukken natuurlijk!


De route die we liepen ging voor het merendeel door een bos, al kwamen we ook een paar grote satellieten op een open veldje tegen en was er aan het eind nog een zandverstuiving waar we even lekker rustig hebben kunnen zitten. De hondjes hebben de hele wandeling lekker meegedaan en sociale contacten gelegd met de andere aanwezigen daar. Voor Elphie was het hier en daar iets te druk… Maar Glacee had gelukkig al gauw door dat al die Shelties best leuk waren en vond vooral de pupjes erg interessant. Eenmaal op de zandverstuiving hebben de Shelties ook nog eventjes lekker meegespeeld met een van de groepen Shelties die daar aan het dollen was, terwijl de Chineesjes een beetje kapot waren van hun wandeling en dus lekker op de tafel lagen uit te rusten.
 


Een van onze favoriete hondjes tijdens de wandeling was, hoe kan het ook anders, een van de aanwezige pupjes. Sable Ayden was voor het eerst mee met zo een grote groepswandeling en deed het super. Samen met zijn mama, bijzonder genoeg Eevee genaamd, durfde hij alles aan en heeft hij heerlijk door de groep lopen crossen. De Chineesjes vond hij wel wat vreemd, en hier was hij niet de enige in. Maar uiteindelijk heeft ook hij samen met alle andere aanwezige Shelties geleerd dat Chinese Naakthondjes helemaal zo eng nog niet zijn, hahaha!


Het was een leuke wandeling, en nadien hebben we ook nog even met een groepje zitten kletsen op het nabij gelegen terrasje. Er kwam toen zelfs nog iemand naar ons toe die een foto wilde maken van alle hondjes omdat ze het zo mooi vond om te zien. Nou ze had de groep moeten zien toen deze nog compleet was, hahaha, dat was pas een publiekstrekker!


Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik het idee had dat onze meiden toch hun vaste speelmaatjes een beetje miste. Meestal rennen ze lekker mee met de groep, gaan ze zelf ook op pad en dagen ze anderen uit maar dit keer was dit helemaal niet het geval. Of dit nu kwam omdat ze Els die tussendoor liep soms wat eng vonden, of niet echt een klik hadden met de aanwezige hondjes weer ik niet, maar er werd niet zo gespeeld zoals met Flynn of Tess om maar twee voorbeelden te noemen. Toch hebben we allemaal een heerlijke wandeling gehad, en waren de hondjes die avond weer moe en voldaan net zoals hun baasjes.Hierna volgde een week met veel vergaderingen, lange werkdagen en veel rustmomenten op bed voor mij. Donderdag gingen we echter wel weer even op pad met alle meiden. Aan het begin van de middag bracht ik eerst nog even een bezoek aan de markt. Ik had nog een boodschap nodig en zag dit gelijk als weer een goed trainingsmoment voor Eevee dus samen zijn we even naar het centrum gegaan. Daarna hebben we de andere meiden opgehaald om naar Dronten te vertrekken voor een fotoshoot. Vorig jaar april heeft Marcella van Zantvoort van MVZ fotografie al onze Chineesjes prachtig vastgelegd in een photoshoot bij haar thuis, en dit maal was het de beurt aan de Shelties voor een mooie shoot in het bos. Nadat we haar en haar hondje Blitz hadden opgepikt reden we dus richting Roggebotzand voor een lekkere wandeling + photoshoot.
Het was erg wisselend weer, een van de redenen ook dat we pas die ochtend definitief hadden besloten het er op te wagen. Volle zon is niet ideaal voor foto’s maken maar dikke stapels met wolken ook niet. Gelukkig waren er tussendoor erg mooie momentjes en is het uiteindelijk dus goed gelukt de dames op de gevoelige plaat te leggen. Zelfs de Chineesjes zijn nog heel even model geweest, en ook hun foto’s zijn prachtig geworden!
We hebben een stukje door het bos gelopen en op verschillende plekken wat foto’s gemaakt. Tot we opeens wat spetters voelde, en het weer steeds meer leek te gaan betrekken. Tijd om weer richting huis te gaan dus! We hebben Marcella weer thuis afgezet en zijn op weg terug nog even bij de Intratuin gestopt voor nog een kleine boodschap… Weer gelijk een goed trainingsmoment met Eevee, waarna we de rest van de avond en daarop volgende vrijdag zoveel mogelijk weer hebben uitgerust.

Nog meer prachtige foto's gemaakt tijdens deze wandeling zijn in dit album te vinden op Facebook, en in de individuele albums van de meiden hier op de site natuurlijk!Zaterdag was eveneens een dag gevuld met oplaadmomentjes, dit in verband met zondag (daarover in mijn volgende blog meer)… Maar aan het begin van de middag zijn we wel nog even met Eevee naar behendigheid gegaan. Het was weer een klein groepje dit keer, maar met z’n drietjes, wat de les extra pittig maakte maar zeker niet minder leuk. Ik was wel helemaal gesloopt nadien, zeker omdat mijn baarmoeder weer begint op te spelen dus ik hierdoor al minder ‘fit’ ben dan normaal. Maar we hebben er weer van genoten!
Ik had deze keer de camera mee dus heb de hele les kiekjes geschoten van alle honden. Dank aan Lianne Tuinier, een mede-cursist, voor het maken van de leuke foto’s van mij samen met Eevee! Het was leuk om eens op deze manier ook bezig te zijn tijdens de les en er zitten uiteindelijk best wel wat leuke shots bij.

En dat was het dan weer… De blog voor deze week. Niet dat ik hier nu een wekelijks iets van ga maken hoor. Maar er was deze week zoveel gebeurt dat ik een blog eigenlijk wel nodig vond. Een uitgebreide blog over onze dag morgen zal ook binnenkort, misschien nu zelfs al tegelijkertijd, online te vinden zijn. Nog twee weken dan is het zomervakantie, en we hebben heel wat dingen op de planning staan dus hopelijk wordt dat een paar weken even flink genieten! Voor nu een prettige week toegewenst iedereen namens ons allemaal hier van Special Princess.

Meer foto's van de Sheltie wandeling staan in dit album en meer foto's van de behendigheidsles zijn in dit album op Facebook pagina te vinden.