Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Het is ZOMERVAKANTIE!!! (4 juli 2015)

HET IS ZOMERVAKANTIE!!!
Even 6wkn lang niks dat moet, geen werkverplichtingen voor mijn moeder en/of schema’s waarmee we rekening moeten houden. De afgelopen week werden de werkzaamheden voor mijn moeder ook al steeds minder, dus konden we langzaamaan in die vakantiemodus komen. Eind vorige week hadden we al wat vrije dagen, en kwam Thera met haar meiden hier weer op bezoek voor wat dagen gezelligheid. Wat dagen werden uiteindelijk ruim een week, want door de weersomstandigheden besloot ze hier te blijven om te kunnen genieten van ons zwembad.
Vorige week donderdag kwam ze hier aan en die middag gingen we gelijk op stap met de hondjes. We kwamen voor een grote teleurstelling te staan toen bleek dat een van onze vaste wandelplekken nu ook niet meer is toegestaan voor honden. Er zijn steeds minder leuke plekken in de nabije omgeving om te wandelen en met alle onopgevoede loslopende honden in de gebruikelijke gebieden is het soms een flinke uitdaging een lekker rustig wandelstukje te vinden. Gelukkig hadden we mazzel en was in het bos niemand te bekennen dus hebben we daar even een lekker stukje gelopen met de hondjes. ’s Avonds zijn we ook nog naar de bioscoop geweest, Jurassic World in 3D. Een week eerder had ik alle eerdere delen bekeken want ja, shame on me, ik had nog nooit een Jurassic Park film gezien. Jurassic World is zeker een van de betere films uit deze filmserie, en we hebben dan ook een leuk avondje uit gehad.

Waterpret met de hondjes! Nog een filmpje van eerder vandaag... #dogs #Honden #waterpret #waterfun #SpecialPrincess #Shelties #ChineseNaakthond #ChineseCrested

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 


Vrijdag werd het flink warm, dus zijn we op zoek gegaan naar wat verkoeling. We zijn naarhet Erkemederstrand gereden en Simone en haar jongens, Cody (Abby’s halfbroer) en Flynn (onze logee vorige maand), waren ook gezellig mee. Het was nog even een uitdaging een rustig plekje te vinden op het strand, maar uiteindelijk hebben we heerlijk enkele uren bij het water kunnen vertoeven. Natuurlijk waren de camera's duidelijk aanwezig tijdens dit stranddagje en op weg terug naar de auto heeft Simone ook nog wat prachtige kiekjes geschoten van onze meiden, hiervoor nogmaals dank!


Het weekend was rustig. We hebben niet veel gedaan op lekker wandelen met de honden na. Goed ontspannen en ons klaarmaken voor de hitte, daar draaide de dagen vooral om. Zondagmiddag zijn we nog even naar een (ander) bos hier in de buurt geweest wat achteraf gezien niet echt een geslaagd plan was. Onder de bulten kwamen we terug en tot eind van de week hebben we allemaal nog last van de jeuk gehad!


Maandag was een drukke dag voor mijn moeder op het werk, met overdag allerlei bezigheden en ’s avonds de diploma-uitreiking was er maar weinig tijd voor haar om thuis te zijn. Gelukkig had ik Thera om mij gezelschap te houden, en hebben we samen een begin gemaakt aan het opzetten van het zwembad in de tuin. Dinsdagmiddag, net nadat mijn moeder haar laatste echte werkdag had gehad, was het bad helemaal gevuld en klaar om in te gaan. En daar hebben we ook gelijk gebruik van gemaakt!Vanaf woensdag begon de hittegolf dan echt, en dat hebben we geweten ook! Poeh zeg wat een hitte, verschrikkelijk. Ik kan normaal gesproken al niet goed tegen temperaturen boven de 22 graden, laat staan dagen achter elkaar. Gelukkig was daar het zwembad, wat tot dusverre voor heel wat verkoeling zorgt. Hoewel de afgelopen dagen qua invullen erg saai en synchroon zijn geweest, hebben deze wel wat leuke kiekjes hier en daar opgeleverd. Ook de dames maken goed gebruik van alle wateropties in de achtertuin, al zijn ze gelukkig ook wel verstandig genoeg om een groot deel van de tijd binnen te gaan liggen waar het veelal koeler is dan buiten.Surviving the #heatwave! 😎 #summer #zomer #hittegolf #zwembad #pool #water #picplaypost #Shelties #ShetlandSheepdogs #ChineseCrested #ChineseNaakthond #Powderpuff #zwemmen #swimming

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 


Gisteren had mijn moeder de jaarafsluiting op het werk, en daarmee is onze zomervakantie officieel begonnen!  We hebben wel heel wat leuke dingen gepland staan maar het is nog even afwachten wat er met het weer haalbaar is. Zoals het er nu naar uitziet wordt het eind van de week weer wat dragelijker, dus hopelijk kunnen we dan weer wat leuke uitjes gaan plannen. We gaan in ieder geval proberen te genieten van onze vrije weken, dus hopelijk zullen er nog heel wat blogs volgen deze zomer.

Another day during the #heatwave, another day in the #pool... #picplaypost #zwembad #hittegolf #ChineseCrested #ChineseNaakthond #Shelties #ShetlandSheepdogs

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 

Ga naar dit album op Facebook voor meer foto's, en bezoek ook eens mijn nieuwe Instagram pagina!