Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Blafzwemmen en nieuwe telefoon (4 september 2015)

Een ietwat korte, maar daarom zeker niet minder leuk gevulde blog deze keer.
Ieder jaar aan het einde van het zwemseizoen is het bij enkele zwembaden is ons land weer zover… Het blafzwemmen, ook wel hondenplons genoemd! Ons zwembad hier organiseert gelukkig ook nog ieder jaar dit evenement aan het eind van de zomer en zondag 30 augustus was het dus ook weer zover. Ondanks Eevee’s ingreep twee weken daarvoor besloten we toch haar mee te nemen naar het zwembad. Als iemand zwemmen leuk vindt dan is zij het wel namelijk. Dit was maar goed ook, want de drukte was overweldigend. De combinatie van lekker weer en een vrije zondagmiddag bracht blijkbaar veel mensen op de been. Helaas niet allemaal even sociaal, of kan ik beter zeggen niet alle honden even sociaal…
Er zijn geen ruzies geweest hoor voor zover ik weet, dus wat dat betreft kan er zeker gesproken worden over weer een succesvolle blafzwemmiddag. Maar het was, zeker voor de mensen met wat kleinere honden, soms wel heel irritant hoe de grotere lompe beesten zich gedroegen. Jonge kinderen met labradors in het water zonder toezicht van een volwassene, golden retrievers die rondjes om het zwembad rende en alles wat ze onderweg tegen kwamen gewoon omver denderden, en alle honden met een bal-obsessie die in het water geen oog voor ook maar iets anders dan dat hadden. Abby en Eevee waren dan ook zeer onder de indruk bij binnenkomst, al stonden ze hun mannetje. Waar de Chinezen waarschijnlijk zich rot waren geschrokken van de drukte (die zaten dus ook lekker veilig thuis) probeerde de Shelties er het beste van te maken.
Voor Abby was het alsnog te druk om het water in te gaan, ze deinsde telkens terug als er weer zo een grote hond op haar af kwam rennen dus heeft vanaf de droge zijkant met mijn moeder naar het geheel gekeken. Eevee was wel een stuk dapperder, en trotseerde het water als een flinke meid ongeacht de honden die soms ongemakkelijk dicht bij haar kwamen. Tegen het eind van de middag werd het gelukkig wat rustiger, en werd Eevee dan ook steeds vrijer en vrolijker in het water. Ze liep zelf mee het water in en heeft zelfs uit zichzelf een stukje gezwommen zondag dat ik haar hierdoor naar een dieper deel heb moeten tillen. Ik ben dan ook waanzinnig trots op mijn kleine meid, die haar ogen heeft uitgekeken deze dag!Al met al was het, ondanks de irritaties vanwege sommige honden (en hun eigenaren) hier en daar, absoluut een leuke dag. We zijn erg blij dat dit soort gezellige evenementen zo dichtbij georganiseerd worden en dat onze meiden er ook echt van kunnen genieten. Dit soort dagen zijn misschien niet voor al onze dames geschikt, maar Eevee had in ieder geval weer een leuk middagje uit (en ook Abby heeft zich wel vermaakt hoor met alle knuffels en kriebels die zij heeft gehad, hahaha).Woensdag 2 september werd onverwacht best een drukke dag. Na nu al maanden problemen te hebben met mijn huidige telefoon mocht ik sinds kort weer een nieuwe gaan uitkiezen. Omdat ik altijd graag voor een van de nieuwere toestellen ga, en deze meestal ietwat te prijzig voor ons zijn, besloten we dit keer het over een andere boeg te gooien. We hebben al onze oude smartphones op een hoop gegooid en via Coolblue deze voor een aardig bedrag verkocht, met als eindresultaat maandag een paar mooie cadeaubonnen in mijn inbox om een nieuwe aankoop mee te gaan doen!
Omdat ophalen ons praktischer uit kwam, en Coolblue niet in veel steden in Nederland zit, vertrokken we woensdagmiddag richting Amsterdam om mijn nieuwe telefoon op te halen. Onze oud buurman/goede vriend pikte we onderweg op en samen met hem ben ik de telefoon gaan halen.
Alle meiden waren mee, want nadien was er natuurlijk ook wat tijd voor hen ingepland. We zijn naar het Amsterdamse bos gereden waar we een lekker stuk over en nabij het grote veld met hen hebben gelopen.

 

Een video die is geplaatst door Wichita van Rijkom (@wichitavrijkom) op

 


Na de wandeling zijn we doorgereden naar boerderij Meerzicht, want zonder de beste pannenkoeken van Nederland, of nee ter wereld, kon ik niet terug naar huis gaan natuurlijk hè! Daar hebben we dus nog even lekker wat gegeten met z’n allen voor we weer aan onze terugreis begonnen.


We die avond, en ook nog heel de donderdag, ben ik bezig geweest om mijn telefoon helemaal in orde te krijgen. Wat inmiddels aardig goed gelukt is. Ik heb volgens mij bijna alles wel overgezet, en ben tot nu toe erg tevreden over de functies! Voor wie trouwens nieuwsgierig is naar welk toestel het is geworden, zie hieronder…

 

Hi there new phone! 😀 #SamsungGalaxyNote4 #SamsungGalaxyS4 #samsung #galaxys4 #galaxynote4 #newphone #newsmartphone #smartphone #phablet #note4 #s4

Een foto die is geplaatst door Wichita van Rijkom (@wichitavrijkom) opMeer foto’s van het blafzwemmen kunnen op de Facebook pagina van het Bosbad zelf gevonden worden (wie goed kijkt zal ons hier en daar wel op wat foto’s kunnen spotten).