Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Paasdagen (29 mrt 2016)

We hadden deze week een lang paasweekend. Hoewel we niet heel veel hebben gedaan deze dagen, mede ook vanwege de slechte weersomstandigheden en drukte overal, hebben de hondjes ondanks alles zich wel prima gemaakt deze eerste lente dagen.
Woensdag 23 maart, officieel nog een werkdag maar een kort dagje in ons geval, hadden we een wandeling op de planning staan met Joukje en haar Dotsi Dreamer Shelties. Deze roedel waar ook Cheeta (Chikorita), Abby’s dochter uit haar allereerste nest, deel van uitmaakt bezoeken we graag wanneer zij een nestje hebben maar wandelen we veel te weinig mee. Tijd om hier eens verandering in te brengen dachten wij dus zo! Joukje wist wel een mooie wandelplek in Friesland dus woensdagmiddag spraken we bij haar huis af om vervolgens achter haar aan te rijden richting de Kiekenberg. Op zichzelf al een grappig ritje met stuiterende Cheeta in de achterbak die alsmaar naar onze auto bleef staren.
Eenmaal daar was de roedel al gauw helemaal aan elkaar gewend en konden we dus lekker een stukje wandelen. De Chineesjes leken net Shelties in vermomming, ze huppelde lekker mee terwijl Eevee zich uitleefde met Macho. We hebben weer een mooi nieuw stukje natuur ontdekt en niet alleen de honden onderling hadden gezellige ‘gesprekken’ maar ook wij mensen hebben ons prima vermaakt.


(aangezien Cheeta eind vorig jaar is bevallen van een nestje is zij momenteel nogal kaal, mochten mensen dit zich afvragen na het zien van de foto’s hierboven ;-) )

 


Aan het eind van de wandeling hebben we ook nog even wat leuke groepsfoto’s gemaakt als mooie herinnering aan deze middag! - Bekijk dit album op Facebook voor nog meer foto's van de wandeling

Vrijdag stond weer een afspraak bij de psych in de agenda. Een traject waar ik begin dit jaar mee begonnen ben. Inmiddels is vastgesteld dat ik meerdere trauma’s heb die mij in mij dagelijks leven beperken, waar ik nu hard aan ga werken. Dit gaat met ups en downs natuurlijk, maar ik hoop tegen de eind van dit jaar weer wat lekkerder in mijn vel te zitten en echt optimaal te kunnen genieten van de dingen die ik meemaak. Dit is iets wat wellicht niet zozeer nodig is om te benoemen, maar waar ik wel graag openheid over wil geven. Er heerst immers zo een taboe op het bespreken van mentale gezondheidsproblemen, vaak wordt al gauw gedacht dat iemand gek is als hij/zij een psychiater of psycholoog bezoekt ondanks het feit dat menigeen zo’n praktijk wel eens heeft bezocht. Ik heb in het verleden meerdere depressies doorstaan, en hoewel ik probeer te leven voor de kleine lichtpuntjes in het leven wordt het mij toch met al mijn beperkingen en tegenslagen af en toe wat teveel. Ik probeer vaak mijn masker op te houden voor mensen om mij heen, waardoor de meeste mensen vaak ook niet weten hoe slecht het soms met mij gaat. Maar echte ups heb ik inmiddels al jaren niet meer gekend, en diepe downs helaas wel. Daarom heb ik besloten weer hulp te zoeken maar dit keer niet bij de lokale GGZ maar een specialistisch centrum dat een veel opener en vrijer beleid heeft. Tot dusverre bevalt mij deze keus zeer goed en hoop ik dan ook profijt te hebben bij de behandelingen hier. Maar dat is voor nu nog even een kwestie van afwachten.
Tot zoverre mijn stukje hier over…

Zaterdagmiddag zijn we voor nog een mooie wandeling in een natuurgebied op stap geweest. In de hoop de drukte wat te kunnen vermijden besloten we richting de Veluwe te rijden om daar over de uitgestrekte heide een lekker stuk te wandelen. Hoewel het daar niet zo stil was als de vorige keer viel de drukte gelukkig mee. We hebben weer een nieuw deel van de heide bezocht terwijl de Chineesjes flink aan het sporen zoeken waren en de Shelties probeerde hun voorbeeld te volgen.We hebben even heerlijk kunnen genieten van het mooie voorjaarsweer voordat de grauwe en winderige paasdagen er aan kwamen. Deze dagen heb ik dan ook vooral binnen doorgebracht, bijkomend van alle wandelingen lekker tv kijkend e.d. Zo heb ik Grease Live weer gekeken, de DVD van de show die eerder dit jaar op Fox in Amerika te zien was en ik alvast als vervroegd verjaardagscadeautje heb gehad.

Al met al waren het dus rustige dagen waarbij niet heel veel is gebeurt, maar wel voldoende voor een korte blog vond ik zelf. Dus bij deze, hopelijk vond iedereen het weer leuk om te lezen. Ik eindig deze blog met een van onze paaskaarten die ik op Instagram plaatste van de week (de overige dieren ben ik niet vergeten hoor, zie mijn Instagram account voor de kaart met hen in de hoofdrol), tot ziens bij een volgende blog!

Een foto die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op