Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Efteling (23 mei 2010)

Weer een week voorbij, weer een week met wat gebeurtenissen dus weer tijd voor een nieuwe weblog! Deze week zijn we namelijk naar de Efteling geweest. Begin van dit jaar hebben we gratis kaartjes voor dit pretpark ontvangen dus al waren we eigenlijk niet van plan te gaan de komende tijd (we zijn de laatste jaren immers bijna ieder jaar geweest) deze kaartjes konden we natuurlijk niet laten liggen, hihi. M’n maatje ging ook gezellig mee dus voor haar hebben we via Arimiles kaarten gekocht, lekker goedkoop daggie uit dus!
De voorspellingen deze week waren heerlijk dus we hadden dit weekje goed uitgekozen! We vertrokken al vroeg in de ochtend om er op tijd te zijn en raad eens... Geen enkele file! We waren er dus al binnen anderhalf uur net iets na de opening. Kortom we hadden nog een mooie maar vooral ook lange dag voor de boeg!
Eenmaal binnen besloten we te beginnen met het Sprookjesbos. Hier stond namelijk een nieuwe ‘attractie’ genaamd de Sprookjesboom (naar het gelijknamige programma en de musical). Nou en wat is die mooi en leuk gemaakt zeg! Echt ik kan me zo voorstellen dat ik dat als kind echt helemaal geweldig zou vinden. Hij was levensecht en net zoals in de tekenfilm dus ook heel herkenbaar. Nee echt heel leuk gedaan!Na het bos gingen we maar meteen door naar de mooiste attractie van het park... De Droomvlucht! Daar zagen we ook de attractie (of eigenlijk arena/dorp) in aanbouw Ravelijn. Ziet er veelbelovend uit hoor. Maar goed mijn moeder had niet echt zo’n puf voor de Droomvlucht (hoogtevrees) dus m’n maatje en ik gingen alleen in deze attractie. We waren erg bang voor een lange rij maar binnen nou ik schat zo’n 3 minuten waren we al binnen. Heerlijk dus! Ondertussen heeft m’n moeder genoten van een echte Bosse bol dus die heeft het ook helemaal naar haar zin gehad, hihi.
Na de Droomvlucht volgde de rest van het park. Helaas was de Pagode dicht dus daar konden we niet in maar goed met m’n moeders hoogtevrees op het moment was dat toch niet zo een heel goed idee geweest waarschijnlijk, hahaha. Er stonden nergens rijen dus het was heerlijk doorlopen, alleen de irritante schoolkids (oftewel grote groepen jongeren) tussendoor waren iets minder gezellig. Vooral sommige jongetjes die dan maar tegen elkaar bleven schreeuen ‘Ik maak je af’ en dat soort dingen... Zo irritant! Ja en er was nog een klein jongetje (ook met zo’n grote groep) die zomaar opeens naar baby gansjes begon te schoppen! Nou daar kan ik me zo kwaad om maken! Heb er dus ook echt wel wat van gezegd hoor want dat soort kinderen, nee die kan ik echt niet begrijpen...


Maar goed tegen de middag (tja toen hadden we al het halve park gehad aangezien het zo rustig was) zijn we even wezen kijken bij de Vliegende Hollander. Ik ben niet zo een thrillseeker, of helemaal niet eigenlijk (die lift in Disneyland was eens maar nooit weer) dus voor mij bleef het bij kijken alleen maar gelukkig begreep mijn maatje dat helemaal. Was wel leuk om te zien hoor, al die gillende mensen. Hahaha LOL! Maar ja toen kreeg ik een hypo, dus dat was iets minder. Tijd voor een stop dus! We zijn dus maar even wat gaan eten waar we allemaal ook wel aan toe waren ondertussen. Na wat te hebben gegeten en gerust ging het gelukkig weer wat beter dus konden we verder op naar de Fata Morgana.
En toen was het alweer middag en hadden we alweer bijna het hele park gezien. Alleen nog de PandaDroom en het 2e deel van het Sprookjesbos. Als eerste de PandaDroom dus maar die toevallig deze week onder handen was genomen. Nou en dat was wel te merken hoor... Poeh zeg dat was niet een beetje druppelend water uit het plafond maar een hele regenbui, hahaha! Maar wel weer erg leuk hoor. Helaas begon ik toen wel aan mijn lichaam te merken dat die er genoeg van had. Mijn enkels kon je niet meer zien en lopen ging al helemaal niet meer. Even een schoenwissel dus maar om m’n voeten een beetje te ontzien en toen op naar het Sprookjesbos (deel 2)...


Ja het is me gelukt een foto te maken van m’n moeder, leuk is die geworden hè?!

Maar na dat Sprookjesbos was ik wel echt op hoor, ik kon niet meer! Na uiteindelijk naar de auto te zijn gestrompeld kon ik dus eindelijk gaan zitten. Heerlijk, althans dat dachten we? Nou niet dus!
Over de terugreis hebben we in totaal 3 uur gedaan, 3 UUR! Och wat was dat vreselijk zeg. We hadden de file-informatie alvast online bekeken en besloten een nogal originele route te rijden om zoveel mogelijk files te omzeilen. Nou tot aan Utrecht ging het goed maar daarna... Nou en toen eenmaal voorbij Amersfoort ging het ook wel weer maar toen miste we een afslag en kwamen we weer in de file terecht. Uiteindelijk zijn we dus maar via Ijsselmuiden en Kampen gereden en waren we dus na 3 uur thuis (de tijd viel overigens nog mee omdat we in de middag al waren begonnen aan de terugreis dus rond etenstijd waren we alweer thuis). Nou en toen had ik wel weer genoeg van al dat zitten hoor, poeh zeg m’n voeten waren er al aan en nu was m’n rug ook helemaal niks meer. En m’n maatje kon ook echt niet meer, sowieso waren we al helemaal kreupel van al dat zitten in die auto maar zij bleek ook nog een soort van allergische reactie op haar rug te krijgen opeens dus zij verging de hele weg ook nog eens van de jeuk. Kortom we waren dolblij om weer thuis te zijn!


Vraag me niet hoe ik mijn voeten daar op heb gekregen, dat willen mensen echt niet weten hahaha!

Maar het was een super dag hoor, ik heb genoten (zoals wel te zien is hieronder)! Het was heerlijk rustig en super weer voor een pretpark dus echt een top dag! En zoals ik altijd al zeg dan is dat me altijd wel al die pijn en bulten achteraf waard (gewoon goed uitrusten dus komende week)...