Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Zomervakantie 2016 (30 juli 2016)

De zomervakantie is inmiddels alweer een tijdje bezig hier en zo in aanloop naar het nest leek het me wel leuk toch nog een compilatie blog over onze andere activiteiten tijdens deze vakantie te schrijven. Vanwege Glacee’s dracht hebben we eigenlijk alleen de eerste week van de vakantie nog wat dingetjes kunnen plannen, en helaas gooide toen het weer nogal roet in het eten. Gelukkig hebben we in de week voor de zomervakantie ook nog wat leuke uitjes kunnen plannen dus ook zodoende toch nog wat dingen kunnen ondernemen deze weken in juli.
Op maandag 11 juli had ik alweer mijn voorlopig laatste detectiewerk les. Omdat Glacee inmiddels al 6wkn drachtig was werd het hoog tijd voor zwangerschapsverlof. De laatste les ging echter super. We zijn zeker gegroeid door de maanden heen en hebben wat leuke opdrachten mee gekregen om mee aan de slag te gaan tijdens de komende maanden.


Als aansluiting hier op heb ik die woensdag eens gekeken bij een detectiewerk lesje van een vriendin van me. Via haar ben ik deze hondensport eigenlijk ingerold dus het werd hoog tijd dat ik haar en haar hond Vos eens in actie zou zien! Het was wel een vroege afspraak voor me die dag want haar les vond al om 10u in de ochtend plaats in het oosten van ons land. Maar ach, voor een keertje kon ik mijn lijf dat wel aan doen… ;-)
De les vond dit keer niet plaats in de gebruikelijke loods maar op een buitenlocatie bij een kringloopwinkel. Echt veel winkel kon ik er persoonlijk niet in zien… Maar dit bood wel mooie plekken om wat goed detectiewerk te doen. En laat ik niet de lieve eigenaren van het bedrijf vergeten, want we werden warm onthaald met koffie en thee en een gezellig gesprek. Er waren twee leerlingen deze dag, Barbara en haar Vos en nog een cursist met haar Cesky terriër genaamd Viola. Helaas hadden zij vooral les binnen waar ik niet met mijn camera bij kon dus van Viola heb ik alleen buiten wat leuke speelfoto’s tijdens het wachten kunnen maken. Vos daarentegen had meerdere zoekopdrachten op het terrein buiten en deed het super. Zijn geur is wiet en deze geur gedept op een watje was waar meneer telkens naar op zoek was.


Na de les heb ik ook thuis bij Barbara nog wat foto’s gemaakt van de beestenbende daar. Naast keeshond Vos is zij namelijk ook nog eigenaresse van vlinderhond Quin, Peruvian cavia Bell (en ook nog Tinker, maar deze is momenteel voor haar dekking elders ondergebracht) en een stel muizen. Hond Spaiky van Barbara’s vader, maar liefst 14 jaar oud, kwam ook nog even voorbij huppelen. Wat een schattige jack russel is dat ook zeg! Heerlijk zo een lekker stel dieren, altijd gezellig en genieten. Barbara zou ik een week later alweer zien, dus na een gezellige ochtend zeiden we tot ziens en tot volgende week…
Die donderdag zijn we eventjes naar Amsterdam gereden voor een middagje met onze oud-buurman Hum. Omdat we nog geen nieuwe vaste oppas hebben voor onze meiden werd het een kort bezoekje en hadden we alleen Abby en Glacee even voor het gemak mee. Omdat Hum in augustus jarig is maar wij dan natuurlijk vanwege de pups niet langs kunnen komen werd het een klein ‘verjaardagsfeestje’. We hebben weer een heerlijke pannenkoek gegeten bij het beste restaurant van Nederland, Boerderij Meerzicht… Een klein stukje door het Amsterdamse Bos gelopen met de meiden en als afsluiter ook nog een kort bezoekje gebracht aan een lokale dierenwinkel voor wat lekkers voor alle meiden. Het was een gezellig dagje, gelukkig niet zo druk overal, en ik heb in het bos ook nog mooi wat nieuwe Pokemon kunnen vangen.Want ja, ik beken, ook ik ben aangetast door het Pokemon Go virus. Het zal voor de meeste mensen geen verrassing zijn gezien de stamboomnamen van alle Special Princess pups tot nu toe (allen hebben een Pokemon karakter naam gekregen)… Maar sinds een aantal weken heb ik ook iets om mij bezig te houden als ik op pad ben en onderweg in de auto (in de bijrijdersstoel) zit. Ik ben niet echt het type om vaak een battle te doen met ‘tegenstanders’ dus focus mij tot dusverre vooral op zo veel mogelijk zeldzame Pokemon vangen. Een leuke bezigheid zeker omdat er bij ons in huis ook regelmatig Pokemons te vinden zijn en hier in de buurt veel stops zitten om voorraden bij te vullen.


Maar goed, genoeg over die bezigheid. Laten we verder gaan met de rest van de blog!
Vrijdag 15 juli stond de eerste zomermarkt van dit seizoen weer op de planning en zijn mijn moeder en ik dus even wat wezen shoppen. Het was flink druk maar met Abby in de buggy hebben we toch alle stalletjes even kunnen bekijken en ook nog wat leuke dingetjes hier en daar kunnen kopen.


Zoals ik al zei gooide het weer onze plannen voor de eerste vakantieweek de dagen daarop nogal in de war. Hadden we graag nog lekker wat stukken willen wandelen met de meiden, uiteindelijk was het vooral thuis zitten voor de ventilator met ijsjes en water om ons heen om maar koel te blijven. Jeetje zeg wat een hitte! Ik weet dat sommige mensen er van houden maar ik ben er daar niet een van. Bovendien reageert mijn lichaam altijd erg slecht op dit soort temperaturen, wat ook wel weer bleek aan de +3 hypo’s die ik had op één dag.
Met veel moeite heb ik me maandag nog even naar de pedicure en langs wat winkels gesleept samen met mijn trouwe maatje. Verder heb ik in de loop van de week ook alle laatste benodigdheden (en extra’s) voor de pups ingekocht/laten bezorgen en hebben we eind van de week de puppyren en webcam alvast opgezet.

 

Time to cool down a bit 🍦 | #SpecialPrincess #chinesenaakthonden #chinesecresteds #honden #dogs #instadogs #dogstagram #dogsofinstagram #crestedsofinstagram #instacrested #chinesecresteddog #chinesecrestedpowderpuff #chinesecrestedhairless #bluemerlesheltie #chinesecresteddoghairless #chinesecresteddogpowderpuff #chinesecrestedsofinstagram #chinesecresteddogsofinstagram #Sheltie #ShetlandSheepdog #tricoloursheltie #sheltiesofinstagram #sheltiegram #sheltielove #instasheltie #doglover #doggies #doggyicecream #doggieicecream

Een foto die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 


Dinsdag kreeg ik echter een goed plan. Ik had een tijdje terug iets gelezen over een nieuw hondenstrandje bij Lemmer wat er proef deze zomer open zou gaan. Na het adres te hebben opgezocht besloten we dinsdagochtend voor dag en dauw dus op pad te gaan om de extreme hitte wat voor te zijn en toch nog wat verkoeling te zoeken met de Sheltie meiden. Een goed plan bleek dit achteraf te zijn want wat een heerlijk plekje is dat daar zeg! Klein, zeker niet groot maar desalniettemin prima vertoeven aan het water. Ook de drukte viel vanwege het tijdstip reuze mee dus ik heb uiteindelijk lekker wat kunnen surfen met Eevee op ons nieuw gekochte bodyboard terwijl Abby met mijn moeder aan het pootjebaden was. Omdat die woensdag nog ergere temperaturen werden voorspeld zijn we die ochtend zelfs nog eerder op pad gegaan. Om 7.30u om precies te zijn, poeh, maar goed het was voor een goed doel. Weer hebben de meiden genoten van het koele water, ditmaal op een privé strandje omdat de eerste andere gasten pas bij ons vertrek aan kwamen. De Chineesjes hebben we beide dagen wel thuis gelaten omdat het ons voor hen toch iets te druk leek. Zo te zien hadden die er geen grote problemen mee overigens want die lagen telkens bij vertrek en thuiskomst diep te slapen. Was ook veels te vroeg voor hen, hihi!

Ondertussen zagen we Glacee met de dagen maar meer en meer uitdijen. Haar eetlust werd minder en wandelen wilde ze tijdens de hete dagen al helemaal niet meer. We hebben haar maar haar rust gegund en ze heeft dan ook veel tijd met mij op bed doorgebracht lekker uitrusten saampjes.


 


Donderdag 21 juli ben ik zoals gepland nog een keertje met Barbara naar de bioscoop geweest. Haar zusje Vera was dit keer ook gezellig mee en we hebben de film The BFG 3D gezien, alweer in de heerlijk relaxstoelen van Movieskoop. De film was prachtig, de special effects lieten duidelijk Stephen Spielbergs kwaliteit zijn. Maar het verhaal was wat magertjes. Ik heb als kind veel Roald Dahl boeken gelezen maar kon me dit verhaal niet meer zo goed herinneren. Het was een aardig verhaal, maar niet zo meeslepend als Tarzan of Alice die we de afgelopen maanden ook hebben gezien. Toch was het zeker een mooie film om in de bios te zien en hebben we er een gezellig avondje uit van gemaakt weer.
Vrijdag stond in het teken van ontspanning. Die middag had ik namelijk een massage afspraak gepland staan, met dank aan Hum, om mijn spieren nog even lekker los te maken zo vlak voor het nest. Dit is zeker goed gelukt en gelukkig was het die dag inmiddels buiten ook iets minder warm waardoor het qua hitte tijdens en na de massage ook nog wel goed te doen was.
Dat weekend zagen we Glacee langzaamaan weer beetje bij beetje tot leven komen. De temperaturen daalde naar een wat ‘normaler’ niveau en daarmee kwam ook mijn lichaam en dat van haar weer een beetje op gang. Omdat ik maandag toch eerder dan gepland op was besloten we toch nog een keertje lekker op pad te gaan met alle meiden. Niet zo ver, want Glacee houdt lang wandelen op dit moment toch niet meer zo vol, maar toch even een leuke wandeling ergens ietwat minder gebruikelijk dan normaal. We besloten naar Roggebotstaete te gaan, een locatie waar we nog niet eerder waren geweest, om die omgeving eens wat te verkennen. Omdat het wat miezerde was het heerlijk rustig dus hadden we het rijk voor ons alleen. En wonder boven wonder was Glacee ook lekker enthousiast. Ze liep goed mee, ging ook echt op onderzoek uit en samen met de andere dames heeft ze zich prima vermaakt!


Woensdag had ik nog twee afspraken staan, weliswaar zeer onder voorbehoud, maar ik heb ze beiden nog kunnen nakomen. Die middag had ik mijn voorlopig laatste afspraak bij de psych (nu heb ik even puppy-pauze) en ’s avonds stond nog een hoopers lesje met Eevee op het programma. Vanwege alle regen ging de hoopers niet door maar uiteindelijk hebben we wel een leuke funles gehad in de schuur met targettraining o.a. Eevee heeft zich prima vermaakt, al waren we wel flink nat van alleen al een klein stukje lopen vanaf de auto naar de binnen locatie.


Donderdag begon zoals iedere andere dag. Ik zou die avond nog een Onzichtbaar Ziek Facebook dienst draaien en we waren rustig in afwachting op het nestje, tot… Nou daarover meer in mijn volgende blog, of eigenlijk puppydagboek! ;-)

Meer foto's kunnen gevonden worden op mijn Instagram pagina en via mijn Facebook account