Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Natuurpark Lelystad (26 mei 2010)

Een tijdje terug sprak ik de eigenaresse van Diesel en had ik het met haar over onze bezoekjes aan het Natuurpark. Zij woont hier ook niet zo heel ver vandaan en stelde voor eens een keertje mee te gaan met Diesel zodat we met z’n allen konden wandelen. Nou zo een aanbod sla ik natuurlijk niet af...
Na de Efteling had ik natuurlijk wel even nodig om bij te komen maar ja met het mooie weer van de afgelopen dagen kon ik natuurlijk ook niet alleen maar thuis blijven zitten. Gistermiddag zijn we dus even met z’n allen naar het Natuurpark in Lelystad geweest. We hebben Diesel en zijn bazin Jessica opgehaald bij het treinstation en zijn vertrokken richting het park. Rond 14.20u kwamen we daar aan en het mooie weer hadden we ook meegenomen want het zonnetje stond hoog aan de hemel!
Ash nemen we meestal niet mee als we weten dat een van Abby’s pups komt, Ash is een schat maar moet het niet zo hebben van andere honden dus vandaar. De pups van Abby accepteerde ze echt geweldig goed (die mochten alles bij haar) en Abby is haar beste vriendin maar verder moet ze niks van honden hebben. Maar ja het was zulk lekker weer en Diesel kon ze het altijd erg goed mee vinden dus we dachten ach laten we eens een poging wagen. In eerste instantie is mijn moeder met Ashley een flink stuk achter ons gaan lopen zodat ze vanaf een afstandje Diesel kon bekijken maar Abby en Diesel wel alvast hun gang konden gaan. Maar drama-queen dat Ashley is dit was natuurlijk weer niet goed dus uiteindelijk ben ik maar met haar gaan lopen gewoon tussen Abby en Diesel in en dit ging eigenlijk prima. Natuurlijk er was wel wat gegrom van Ashley’s kant uit maar het viel me reuze mee, kreeg ook wel een beetje de indruk alsof ze hem nog vaag herkende.
We zijn de route langs de przewalskipaarden en wisenten gaan lopen aangezien deze jongen hadden. Maar we hebben geen jong gezien hoor! De wisenten zaten zo ver het bos in dat deze nauwelijks zichtbaar waren en de kudde paarden die we tegenkwamen had geen jong. Maar goed het ging om het wandelen en dat was heerlijk. Zon, een lekker briesje en de honden konden heerlijk hun gang gaan want we kwamen niemand tegen.
Zo ergens halverwege de route leek het ons wel leuk om nog wat foto’s te maken van moeder en zoon. Eerst een groepsfoto die na heel wat gedoe dan uiteindelijk lukte (tja wat wil je met 3 honden, hahaha). Maar ja toen kwam het moeilijkste, moeder en zoon naast elkaar zetten... Nou laat ik zeggen na een tijdje hebben we het maar opgegeven want dat werkte niet! We merkte dat na al die foto’s maken Abby en Diesel echt wat energie kwijt moesten en Jessica had een bal mee. Nou dat kan maar een ding betekenen natuurlijk! Was Abby tot noch toe een beetje afstandelijk tegenover Diesel (niet onaardig maar gewoon snuffelen meer contact zocht ze niet), nu kwam ze helemaal los hoor... Abby en Diesel vlogen over het gras achter de bal aan en het werd een hele leuke strijd tussen die 2! Ik heb Abby in tijden niet meer zo vrolijk gezien, ze is altijd vrolijk en speelt ook graag met Ash maar wat ze toch het liefst doet is achter een bal aan rennen. Nou en dan is het natuurlijk helemaal super als je concurrentie hebt in iemand die ook nog eens goed aan je gewaagd is. Heerlijk vonden die 2 het!

Na het spelen en de foto’s maken gingen we weer verder en besloten we nog even bij de otters een kijkje te nemen. Nou en toen die de honden in hun vizier kregen... Ze vlogen echt op ons af, zo leuk om te zien. Diesel en Abby hebben heerlijk met de otters kunnen neuzen en vonden het prachtig om naar die kleine diertjes te kijken. Een van de otters had een schelpje waar die smoorverliefd op was en steeds mee lag te kroelen, ook zo schattig om te zien! Nou en toen kwam er ook nog een ooievaar vlak naast ons zitten... Kortom we hebben dus toch nog best wel wat dieren gezien!


Na meer dan 2 uur zijn we dan maar aan de terugreis begonnen met 3 kapotte honden. Ashley vond het in het begin wel een beetje eng maar op het eind liep ze gewoon mee zoals altijd, zij was immers de dominante van het stel en dat kreeg Diesel al heel gauw door. Tijdens het spelen heeft ze niet meegedaan maar toegekeken en lekker geknuffeld met mijn moeder dus die kleine heeft het ook wel naar haar zin gehad hoor.
Eenmaal thuis hebben Ash en Abby de rest van de avond vooral heel veel geslapen, en Diesel ook heb ik gehoord. Ikzelf was ook nogal brak na van de week de Efteling en nu dit dus ik heb het ook verder maar rustig aan gedaan die avond. Maar het was een hele leuke wandeling, zeker voor herhaling vatbaar!

Kijk voor nog meer leuke foto's van ons middagje Lelystad in het fotoalbum van Diesel!