Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Make-overs & korte life update (1 mei 2019)

Zo dat is me een lange tijd sinds mijn laatste blog… Ruim twee jaar om precies te zijn. In die tijd is er een hoop gebeurt. Mooie en minder mooie dingen, gezinsuitbreiding en verlies. De afgelopen tijd ben ik vooral erg actief geweest op social media. Mijn blogs zijn vervangen door updates op Facebook, gedichten door notities op datzelfde platform en mijn foto’s en filmpjes zijn zo goed als allemaal te vinden op Instagram. Sinds een aantal maanden heb ik ook een Facebook pagina gekoppeld aan mijn Instagram account voor mensen om te volgen, in het Engels aangezien de site tegenwoordig Nederlandstalig is. Kortom, ik heb niet stil gezeten!

Om gelijk met het thema van deze blog te beginnen zal ik nu eerst daarover schrijven. Onderaan deze blog kan een korte life-update gevonden worden voor hen die hierin geïnteresseerd zijn.
Net zoals dat ik de site nieuw leven aan het inblazen ben hebben wij hetzelfde gedaan met ons huis de laatste tijd. Zo hebben we deze meivakantie mijn slaapkamer en de huiskamer een flinke make-over gegeven. Beide kamers hebben al sinds onze intrek hier, alweer 11 jaar terug, hetzelfde behang op één muur wat de kamer een bepaalde sfeer meegeeft. Wij vonden het tijd voor een nieuw sfeertje en hebben na enkele weken research dan ook twee nieuwe behangetjes uitgezocht voor de beide muren. Daarnaast hebben we ook de indeling van mijn slaapkamer veranderd en voor nieuwe muurbekleding gezorgd om de boel een beetje op te frissen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 

De eerste kamer die we onder handen namen was mijn slaapkamer. Op maandag begonnen we met behang strippen, en met we bedoel ik mijn moeder en ik, ook wel de manke en de kreupele genoemd tijdens deze activiteiten. Mijn moeder deed veruit het meeste werk en ik hielp waar nodig met dingen aangeven en vasthouden. Binnen een paar uur zwoegen hadden we de muur helemaal schoon en hoewel het achteraf gezien nog meeviel hoe gemakkelijk dit ging was dit wel weer even genoeg voor één dag. De volgende dag zijn we verder gegaan met behangen, op patroon, een eerste keer voor ons beiden. Ook dit viel achteraf gezien nog wel mee maar was flink zwoegen. Urenlang zijn we bezig geweest om alles op de millimeter nauwkeurig op de muur te krijgen om zo uiteindelijk het zwart-witte barok patroon te vervangen door 3D bloesem in roze kleur. Na dit alles moesten ook alle meubels nog op hun plek gezet worden, met name het omwisselen van de fauteuil die naast mijn bed stond met de bank uit mijn kleedkamer bleek een uitdaging op zich. Maar ondanks onze beperkingen, vermoeidheid en werkdagen die we er inmiddels al op hadden zitten is het ons uiteindelijk toch gelukt om alles op z'n plek te krijgen!Met de nieuwe muur en bank naast mijn bed heeft de kamer een veel huiselijkere en warmere sfeer gekregen. De honden zijn er ook erg blij mee dat ze nu niet alleen naast mij op de bank kunnen slapen maar ook een veel groter deel hebben om te spelen op de grond als ik aan het rusten ben.
Maar de eyecatcher van de kamer is toch wel de foto op hout! Tijdens de voorbereidingen voor deze make-over kreeg ik een mail van Foto op Hout met de vraag of ik misschien een product van hen wilde uitproberen. Lang hoefde ik hier niet over na te denken en toen ik zag wat de opties waren had ik al gauw een beeld van waar ik de foto wilde ophangen. Het bedrijf is ook eigenaar van zusterbedrijf Foto op Aluminium maar in dit geval ging het om een foto op hout, wat ook veruit het beste in mijn kamer past. De uiteindelijke keus voor de afbeelding had wel nog wat voeten in de aarde want ik had een hoop opties om uit te kiezen. In eerste instantie wilde ik een foto naar zwart-wit bewerken, maar uiteindelijk ben ik gegaan voor een foto die in kleur eigenlijk al perfect was en tegelijkertijd ook bij mij en de kamer past. De betreffende foto heb ik ongeveer drie jaar terug in Dierenpark Amersfoort gemaakt en is sindsdien al één van mijn favoriete foto’s. Een witte tijger, samen met alle details van Marie (de witte kitten uit de Aristokatten) in mijn kamer bleek ook een prachtige match en aangezien hij recht tegenover mijn deur hangt is die voor iedereen die binnenkort gelijk te zien.
Het bestelproces ging heel gemakkelijk, eigenlijk niet anders dan wat ik gewend ben van soortgelijke orders, en binnen enkele dagen had ik de foto al in huis. Er zat een opgangsysteem bij (evenals whitewash-behandeling) maar omdat dit item zo prominent in mijn slaapkamer hangt durfde wij het uiteindelijk niet aan zelf aan de slag te gaan met het hele ophangsysteem. Een dag na de make-over heeft de klusjesman dan ook het ophangsysteem bevestigd en de foto keurig recht boven mijn bankje opgehangen. En het eindresultaat mag er wezen! De foto lijkt wat te zweven door hoe deze is opgehangen en is met 80x60cm erg groot maar alsnog haarscherp.


Na een rustdag tussendoor was het donderdag tijd voor de tweede kamer. Wetende dat het behang in deze kamer niet op patroon gepositioneerd hoefde te worden gingen we er al van uit dat deze klus gemakkelijker zou worden, en dat was gelukkig ook zo. Binnen een kwartier (!!!) hadden we al het oude behang er al af (en dat terwijl het er nog keurig uitzag op de muur en nergens los niet, in tegenstelling tot het behang in mijn slaapkamer) en konden we dus al beginnen met opnieuw behangen.
Eigenlijk wilde we niet weer voor streepjes gaan, maar uiteindelijk vonden we dit design qua tinten en structuur toch veruit het mooist. Om het toch iets anders dan gebruikelijk te doen hebben we besloten voor twee kleuren behang van hetzelfde merk te gaan, om zo wat lichte kleurverschillen op de muur aan te brengen. Ook hebben we enkele banen op hun kop behangen om het allemaal nog ietwat speelser te laten ogen.
Na een paar uur werken konden alle meubels alweer terug op hun plek en was ook het moeilijke onderdeel van deze make-over een succes. De bruintinten zorgen gelijk voor een veel warmere huiskamer die een stuk knusser oogt als eerst, en dat was ook precies ons doel.


(Ik was vergeten een recente before foto te maken dus heb hiervoor een oudere foto gebruikt)

Vrijdag hebben we als afsluiter ook de huiskamermuren nog iets opgevrolijkt met wat foto’s. Eerst hingen er collages van onze nestjes, overleden honden en enkele van onze huidige honden op de muur maar het paste allemaal net niet bij elkaar. Via een aanbieding konden we goedkoop aan CusttomShapes® komen en hebben we zo de muur met een kleine aanpassing tot één geheel kunnen maken. Het verplaatsen van de Wicked poster was wel moeilijk voor me, gezien de emotionele waarde die ik hiermee heb. Maar als compromis hangt deze nu in de gang zodat ik die ook nog dagelijks zie, en hebben we de huiskamer een veel rustigere, samenhorige uitstraling kunnen geven op deze manier. De twee fotogroepen bestaan uit twee verschillende thema’s, met als grootste thema de honden die bestaat uit allerlei foto’s van onze nestjes en close-ups (solo en duo) van al onze honden (zowel uit het heden als verleden). Het andere thema bestaat uit allemaal wildlife foto’s gemaakt door mij in verschillende dierentuinen in binnen- en buitenland.


(Ik was vergeten een recente before foto te maken dus heb hiervoor een oudere foto gebruikt)

Hoewel ik verre van een professionele fotograaf ben is mijn vooruitgang van de afgelopen tien jaar op het gebied van fotografie iets waar ik erg trots op ben. Ik kan niet veel door mijn beperkingen dus iedere stap die ik zet in mijn zelfontwikkeling is er één waar ik trots op ben. Daarom ben ik ook erg blij en tevreden met het feit dat ik deze passie nu niet alleen in mijn slaapkamer maar ook de huiskamer op deze manier tot uiting kan brengen. Ik deel mijn foto’s immers graag met anderen en op deze manier zal iedere gast die bij ons op de koffie komt in ieder geval een klein kijkje in mijn ‘portfolio’ krijgen.


Wie had gedacht dat ik zoveel kon schrijven over wat make-overs in huis, wetende dat dieren mijn grootste passie zijn en ik daar nog makkelijker hele verhalen over typ. Hahaha! Nou ja ook dit is iets wat ik graag met iedereen deel, dus bij deze hoop ik dat jullie het leuk vonden om deze blog over de vernieuwingen in mijn leven te lezen.
Er van uitgaande dat het merendeel van de mensen die mijn blogs lezen ook wel op de hoogte zijn van hoe het ons de afgelopen jaren is vergaan wil ik niet al teveel uitweiden over het verleden. Alleen de belangrijke dingen wil ik even benoemen. Zo wonen sinds eind 2017/begin 2018 twee Peruvian cavia’s bij ons genaamd Dash & Four. Zij zijn gefokt door een goede vriendin van me en eigenlijk compleet ongepland bij ons beland. Ook hebben wij de afgelopen zes maanden, van september 2018 tot maart van dit jaar om precies te zijn, een loge in huis gehad. Mojo, ook wel bekend als Playful Phanpy Special Princess, afkomstig uit ons tweede nest. Door omstandigheden kon zijn familie niet meer voor hem zorgen en hebben wij hem tijdelijk opgevangen. Uiteindelijk bleek hij niet meer terug te kunnen naar hen en hebben we met behulp van de nieuwe Sheltie herplaatsingsgroep De Sheltie Matchmaker een fijn nieuw thuis voor hem gevonden waar hij recentelijk naartoe is vertrokken (en het sindsdien geweldig heeft). Ook hebben we helaas enkele sterfgevallen gehad. Zo hebben we in 2017 afscheid moeten nemen van Cordelia en in de zomer van 2018 in korte tijd Hermione en haar dochter Piper verloren. Angel, de nu nog enige overgebleven chinchilla, zat de laatste maanden samen met zijn partner en dochter in één kooi dus het gemis is voor hem het zwaarst. Gelukkig maakt hij het naar omstandigheden goed en heeft hij nu een knuffeltje om hem gezelschap te houden tijdens zijn oude dag. De grootste klap kwam met het verlies van Bouchra, onze Heilige Birmaan die november 2019 na al een tijdje ziek te zijn geweest ons op 17,5 jarige leeftijd heeft moeten verlaten. Het gemis van al onze dierbaren is nog altijd heftig aanwezig maar we moeten door en proberen er dan ook het beste van te maken met ons overgebleven gezinnetje.
Zoals jullie misschien al is opgevallen heb ik de header van de pagina veranderd, en dat is nog maar het begin… Hoewel de lay-out grotendeels gelijk zal blijven (vermoed ik) hoop ik wel de site nu eindelijk weer eens goed te kunnen updaten om zo iedereen nog beter op de hoogte te kunnen houden van wat er speelt in huize Special Princess. Dat er nu even geen fokplannen zijn betekend immers niet dat ons leven stil staat, bovendien is er nog altijd het doel om over enkele jaren weer terug de fokwereld in te stappen en ik hoop dat al mijn volgers hier dan ook weer graag al die avonturen met ons meebeleven.
Voor nu in ieder geval tot een volgende keer en dank voor het lezen van deze (best wel lange) blog!