Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Holland's Got Talent (28 aug 2010)

Wat gaat de tijd toch snel soms...
Leek het 7 weken geleden nog een vreselijke lange vakantie te worden. Nu is die alweer bijna voorbij! Ach ja zo is het altijd hè met dit soort dingen.
Maar goed. Als afsluiter van deze vakantie wilden we wel graag iets leuks doen natuurlijk. En nu had mijn maatje het erover dat zij nog nooit naar tv-opnames was geweest dus een tijdje terug zijn we al met haar naar de opnames van ‘Weten zij veel?’ geweest. Maar echt een tv-show kun je dit niet noemen natuurlijk in zo een kleine studio en gratis toegang (wat tegenwoordig erg bijzonder is). Het plan was dus om later dit jaar ook nog eens naar Popstars of Holland’s Got Talent te gaan. Een tijdje terug had ik dus gekeken voor kaarten voor die laatste maar deze waren allemaal helaas al uitverkocht. Balen dus... Krijg ik opeens een week geleden een mailtje met daarin kaarten voor Hot Talent! Meteen gesmst naar iedereen en de kaarten besteld en zo zaten we dus gisteren bij de op een na laatste halve-finale.
We vertrokken al in de middag en hebben onderweg eerst nog even wat gegeten. Rond 18u kwamen we, ietsje voor op schema, aan op het Mediapark. We hebben daar nog even in de auto gezeten maar zijn uiteindelijk toch maar voor de deur gaan wachten op de trap. Een goede keus bleek later want de jury was blijkbaar nog niet helemaal binnen. Als eerste kwam Gordon aan met zijn vriend en die geweldig schattige Reus (och en wat een schat is dit toch zeg, net Ashley maar dan met een plattere neus). M’n maatje moest van een vriendin een handtekening van hem vragen dus we zijn meteen op hem af gegaan. En meteen werd wel weer duidelijk hoe vriendelijk Gordon is, want dat is die echt. Mensen hebben vaak een vertekend beeld van hem maar ik vind hem persoonlijk echt vreselijk aardig! Hij stond ons dus ook meteen te woord en bood zelfs nog aan een foto te maken. Na Gordon kwam ongeveer een kwartiertje later ook Patricia aan met haar zus en haar chi in de tas. Zij was echter zoals altijd iets minder sociaal en liep met een grote boog om de wachtende menigte heen om via een andere ingang naar binnen te gaan (terwijl Gordon gewoon er doorheen liep en foto’s maakte met iedereen). Maar goed verschil moet er zijn hè...
Rond 19u ging de deur open en konden we doorlopen naar studio 24. Helaas niet de grootste en mooiste studio van het park (waar we meestal zitten) maar de iets kleinere variant.
De vaste RTL publieksopwarmer Jacco was er weer en deed het zoals altijd weer erg goed. Gezellig sfeertje dus van tevoren!
Als eerste mochten de vrienden en familie van alle kandidaten in vooraf opgestelde volgorde naar binnen. En toen pas was onze deur aan de beurt, die voor het andere publiek. We stonden redelijk midden in de rij maar aan het eind bleek dat door al het voordringen vanaf de zijkant wij bijna helemaal achteraan in de rij uitkwamen. En binnen zagen we dat het dringen niet zonder reden was... Er waren overduidelijk veel te weinig stoelen voor al het publiek, laat staan als je naast elkaar wil zitten! We hadden een stukje met 2 stoelen en daaronder nog 1 lege stoel gevonden maar terwijl we daar stonden om te gaan zitten nam iemand al een van die plekken in beslag. Gelukkig schoof op dat moment net het publiek door waardoor er op een rij 3 plaatsen vrij kwamen dus die hebben we maar snel genomen! We zaten achter jurylid Dan helemaal in de nok maar goed zo een studio is gelukkig niet heel groot dus je kon alles nog prima zien. Wel kwam even later al de oproep dat er nog mensen op de gang stonden te wachten die ook graag wilden zitten en uiteindelijk werd er een hele extra rij achter ons neergezet omdat er zo weinig stoelen waren. Maar goed wij zaten in ieder geval...


De show zelf was erg leuk. Erg gevarieerd en het was vooral ook leuk om te zien wat er tussen de filmpjes door gebeurt, want het is echt ongelofelijk wat die stage-crew doet daar! Ook was tijdens de commercialbreaks duidelijk te zien hoe de jury was. Dan hield zich een beetje op de achtergrond maar sprak soms wel af en toe met mensen. Patricia bleef zitten waar ze zat en werd tussendoor even bijgewerkt door de make-up terwijl Gordon het publiek in ging om te kletsen met mensen en op de foto te gaan. Oh ja trouwens vergeet ik bijna te vertellen... Wendy van Dijk en haar vriend Erland Galjaard waren ook nog aanwezig bij de opnames samen met Wendy’s zoontje Sem. Zij zaten in het publiek en het was duidelijk te zien dat Sem het erg naar z’n zin had bij de opnames. Leuk uitstapje ook hoor vind ik, hihi (Sem is ook soms mee naar X-Factor enz want daar heb ik hem ook wel eens gezien volgens mij)!


Onze favoriet was natuurlijk Harrie met z’n beestenboel al vonden we de 2 dansacts van de kinderen ook wel erg goed. Maar helaas... In Nederland zijn dieren lang niet zo populair als dat ze zouden moeten zijn (dat zagen we ook wel al bij de 1e liveshow met de doggydance act die ook erg goed was) dus Harrie ging niet door.
Maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk want al met al was het een erg leuke show! Ik heb ‘m nog niet terug gezien (ga ik morgen doen) dus ik weet nog niet of ik in beeld ben geweest maar volgens vrienden en familie die hebben gekeken hebben deze ons niet gezien. Ach ja we zullen zien.
Al met al was het een erg leuk avondje uit. Oké X-Factor en Idols zijn qua kandidaten wel iets beter maar het was erg leuk om ook deze show eens live in de studio mee te maken. Zeker voor herhaling vatbaar dus.
En tja dat was het dan ook meteen voor onze vakantie. Alleen vandaag en morgen nog en dan begint de werkweek weer voor mijn moeder. Het was een beetje een vreemde vakantie. De eerste 3 á 4 weken hebben we nauwelijks iets gedaan vanwege het weer en waren we nogal aan huis gebonden terwijl we de laatste 2 á 3 weken vol hadden gepland staan met leuke uitjes en events (iets te veel achter elkaar achteraf gezien misschien maar goed wel leuk allemaal). Maar we hebben er van genoten en gelukkig ook goed uit kunnen rusten wat we zeker beiden nodig hadden!
Nou en dan nu nog een maand voordat de drukte weer begint (in de vorm van pupjes). We hebben de komende maand nog wel wat dingen gepland staan maar zullen ook veel gaan uitrusten zodat we goed voorbereid zijn op wat komen gaat...