Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Puppycursus examen (8 februari 2011)

Vandaag had Eevee haar puppycursus examen. Normaal gesproken is les 10 het examen maar omdat we al door alle lesstof heen waren mochten we al een les eerder onze kunsten laten zien.
De les vandaag begon moeizaam. Er zat een nieuw hondje in de klas (kruising sheltie x border collie) dus Eevee had even de tijd nodig om aan deze nieuweling te wennen. Ze luisterde in eerste instantie nergens meer naar, deed helemaal niets meer wat ik van ‘r vroeg. Ze was wel gefocust op mij maar leek verder op een andere wereld. Het snoepje zag ze wel, ze keek naar me als ik sprak... Maar het ging het ene oor in en meteen weer het andere oor uit. Op de zit hebben we dus ook wat punten laten liggen want die vertikte ze in het begin gewoon. Maar na een korte pauze en een denkspelletje (terwijl ze even verder gingen met het pupje mocht Eevee zo een denkspel gaan doen in de vorm van snoepjes zoeken onder een draaischijf) had ze er weer helemaal zin in en ging het verder geweldig (en heeft ze daarna ook nog wel even laten zien dat ze de zit echt wel kon hoor)! We hebben voor alles een 10 behalve dus voor de zit (een 7) en de lig (dat werd een 9 maar daar ben ik allang dolblij mee want vorige week deed ze de lig nog helemaal niet). Een eindrapport dus van 96 punten van de 100! We moesten 10 opdrachten uitvoeren om en om (de teckel waarmee ik al vanaf les 1 in de groep zit moest namelijk ook vandaag examen doen dus we deden het gezellig samen) en kregen aan het einde een diploma uitgereikt, een snoeppakketje voor de honden als cadeau en een clicker als introductie voor de nieuwe fase. Want de vervolgcursus wordt met een clicker gedaan.
Eevee en ik lassen nu even een pauze in op cursus gebied, we gaan ons nu eerst even richten op haar moeder en het vinden van een leuke hondensport voor haar (zie: onderstaande blog) en daarna gaan we als dit allemaal rond is vol goede moed verder met een vervolg cursus. Want we zijn nog lang niet klaar hoor, maar dit was zeker een goed begin!

(En ja mijn naam is zoals altijd weer verkeerd geschreven op het examen, mijn achternaam dit keer... Same old, same old, hahaha!)