Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Katy Perry - California Dreams Tour (16 mrt 2011)

Gisteren was het tijd voor wat welverdiende afleiding. Iets wat ik in tijdens als deze maar al te goed kan gebruiken!
Het concert van Katy Perry stond op het programma maar vanwege de hele situatie hier was het lange tijd nog maar de vraag of we wel konden gaan of niet. Gistermiddag bleek gelukkig dat we toch konden gaan en hoewel het met gemixte gevoelens was gingen we echt om even een goede tijd te hebben zonder aan al onze zorgen te denken!
Eenmaal in de HMH merkte je meteen waar je was. Katy had al gezegd dat ze alle zintuigen wilde prikkelen op deze tour en ze had zeker niet gelogen. Eenmaal binnen viel er meteen een lucht van vanille, suikerspin en andere zoetigheid op je. Smakelijk maar op een gegeven moment ook wel misselijkmakend, hahaha!
Binnen zijn we meteen op zoek gegaan naar een zitplek, maar helaas... Alles bleek vol! In de HMH kun je kiezen of je staat of zit. Er zijn 2 tribunes boven mekaar aan de achterkant van de ‘blackbox’ met honderden zitplekken en daarvoor is nog een erg groot gedeelte staplaatsen. Vroeger stond ik altijd hele concerten lang maar tegenwoordig is dit helaas vanwege mijn gezondheidsproblemen niet meer mogelijk. Meestal lukt het ons wel in de HMH een goede zitplek te vinden maar dit keer bleek het helaas moeilijker dan we dachten. Mijn voeten begon ik echter al flink te voelen dus toen we een enkel plekje op de eerste rij zagen heb ik die maar genomen. De 2 rijen daarachter waren ‘gereserveerd’ en moesten dus leeg blijven maar uiteindelijk bleek niemand op die plaatsen af te komen. Toen het concert begon is mijn moeder dus achter me gaan zitten en daar hebben we de hele avond gezeten. Het plan was om tegen het eind nog even te gaan staan maar gezien de vorm van de show, zo veel spektakel en zo veel te zien vonden we dat niet zo nodig. Zittend kijken was eigenlijk veel lekkerder dus we hebben gewoon de hele show daar gezeten en prachtig zicht op alles gehad.
Het voorprogramma werd verzorgd door de New York Pony Club. Een band die bij mij niet bekend was maar die wel aardige muziek verzorgde. De stem van de zangeres was ook wel oké al zat er weinig variatie in. Dit laatste gold ook voor haar danspassen wat op het eind voor nogal wat irritatie zorgde, hihi. Ja en ze zei ook nog eens telkens hetzelfde! Op zich wel aardig dus maar niet echt een lekkere opwarmer.
Na de NYPC kwam DJ Skeet Skeet nog even de zaal opwarmen en deze deed een veel betere poging hiertoe. Een goede DJ uit LA, prima dus! En ach die promotie van zijn eigen muziek tussendoor was eigenlijk alleen maar schattig...
Maar goed, na de DJ was het dan eindelijk tijd voor Katy. En ze begon ruim op tijd, zelfs nog ietsje te vroeg rond 21u aan haar show. Er werd geopend met een introfilm op de schermen. De show bleek het verhaal te zijn van Katy die na ontslagen te zijn door een vreselijke slager en verliefd te zijn geworden op de bakkersjongen, in haar dromen haar kat Kitty achterna reist naar een droomwereld. Hier kiest ze het verkeerde pad, raakt ze stoned door het eten van brownies maar vindt ze uiteindelijk haar weg terug naar Kitty en de bakkersjongen. Dit alles natuurlijk met als rode draad haar muziek...
Teenage Dream was de opening van de avond en hierna volgde Hummingbird Heartbeats (een van mijn favorieten!) en Waking Up In Vegas (of Amsterdam zoals Katy zelf al zei).

 


Hierna raakte Katy op het verkeerde pad waarna het decor duister werd en er 2 mimespelers bijkwamen met de beruchte brownie tijdens het nummer Ur So Gay. Bij Peacock (wat overigens in het begin ietsje mis ging met Katy’s kleding maar wat gelukkig snel en goed werd opgelost door de mimespelers) begon Katy’s trip die uitkwam in I Kissed A Girl. Tijdens dit nummer riep ze mensen op hun T-shirt op het podium te gooien en vervolgens on stage op te halen. Iets wat je een halfnaakte jongen niet 2x hoefde te vertellen maar eenmaal op het podium bleek hij iets te opdringerig. Een flinke trap van Katy volgde dus ook snel, zeer terecht al zeg ik het zelf!

 


Na Circle The Drain volgde E.T. met een erg mooie lasershow! Dit ging door tijden Who Am I Living For en daarna volgde de mooie ballade... Pearl. Tijdens dit nummers deden 2 dansers luchtacrobatiek en halverwege wikkelde ze hun benen rondom de ander en diende ze als een schommel voor Katy, die vervolgens omhoog werd gehesen (zonder vast te zitten ergens aan en enkel alleen met mensen onder zich dus)  en daar haar nummer verder zong. Erg mooi om te zien!Not Like The Movies begon ook met een schommel maar dit keer een echte die Katy de lucht in hees waarna te zien was dat haar jurk tevens als filmscherm diende waarop tekenfilms te zien waren. Ook erg spectaculair!


In de jukebox liet Katy zien dat ze ook nummers van andere grootheden erg goed onder de knie had. Nadat ze een 1 euromuntstuk van iemand uit het publiek had gehad begon ze met een medley van 4 nummers. De eerste was Only Girl van Rihanna, daarna volgde Big Pimpin’ van Jay-Z en vervolgens was Born This Way van Miss GaGa aan de beurt, de medley werd afgesloten met Whip My Hair van Willow Smit (inderdaad de dochter van). Het was een leuk intiem moment tijdens de show waarop Katy echt wat interactie had met het publiek.

 


Thinking Of You begon met een solo-gitaarspel van Katy zelf. Mijn favoriete nummer van Katy dat altijd wel een snaar raakt bij mij. En ook dit keer zong ze het weer prachtig... Doet mij denken aan bepaalde tijden van vroeger, ‘thinking of you’ hè...


Misschien wel de leukste act van de avond kwam daarna tijdens Hot N Cold! Katy had de snelle kledingwisseltruc blijkbaar geleerd en tijdens het gehele nummer veranderde ze dus tig keren van outfit op het podium. Erg leuk om te zien en vooral ook erg knap om tijdens het zingen je met dat soort dingen ook nog eens bezig te kunnen houden!

 


Last Friday Night (T.G.I.F) was een nummer waarbij beelden ingezonden door mensen uit het publiek werden getoond op de schermen. Hoe was jouw vrijdagavond? Was het idee erachter.


Een cover van Whitney’s I Wanna Dance With Somebody zong Katy ook geweldig en ook tijdens dit nummer weer werden wat mensen op het podium uitgenodigd. Wat hierna volgde was een erg schattig moment met een jong meisje uit de zaal (zie het filmpje)... Oh ja en een dansmoment met Kitty de kat natuurlijk, want die was inmiddels weer terecht.


En daarna... Daarna ging het helemaal los! Had ik de hele avond nog gezeten, nu stond iedereen op en storte de tribune bijna in van al het gestampt, gespring en gejuich! Tijdens Firework, een nummer wat Katy opdraagt aan de slachtoffers in Japan werd iedereen opgeroepen helemaal uit z’n dak te gaan. Nou en dat gebeurde ook... Voor het nummer konden er glow lights gekocht worden (heb er zelf ook nog eentje gekocht) waarvan alle opbrengsten naar Japan zouden gaan. Tijdens het nummer moesten die allemaal de lucht in en springen maar! En hoewel ik nog steeds niet helemaal hersteld van mijn griep (heb sinds een week griep met een keelontsteking en af en toe ook koorts) stond ik er op dat moment echt even niet meer bij stil. Het was geweldig om te zien hoe iedereen meedeed en ook gewoon om te voelen hoe iedereen los ging. Prachtig!

 


Jammer alleen dat het ook alweer bijna het einde van de avond betekende. Want na Firework volgde het laatste deel van Katy’s ‘avontuur’ op de grote schermen en vond daarna de afsluiting plaats. Maar wat een afsluiting zeg... Uiteraard California Gurls in een soortgelijke omgeving als de clip! En toen werd echt alles uit de kast gehaald... Een confetticanon, strandballen, bubbels, gemberkoekmannetjes, lichteffecten en weet ik veel wat nog meer. Het was een heerlijke suikerzoete wereld, alleen maar mooi en lief en juist in een periode als deze kan ik dat toch oh zo goed gebruiken!Het was dus ook echt een topavond! Ik heb genoten en bovenal... Ik heb mijn gedachten helemaal kunnen verzetten, even helemaal op kunnen gaan in die prachtige snoepwereld en gewoon even lekker kunnen genieten van goede muziek en een geweldige show. Want dat was het zeker! En ook de zang was bovenverwachting zo goed. Natuurlijk was het niet allemaal loepzuiver, maar wat wil je als iemand continu danst, kledingwissels heeft en verder alles live zingt. Want er kwam geen band aan te pas, helemaal niks! Er waren 2 achtergrond zangeressen en dat was het, verder deed Katy het helemaal zelf. Nou daar kunnen GaGa en Britney (die ik ook live heb gezien al meerdere keren en waar ik ook groot fan van ben hoor overigens) nog wat van leren. Want echt respect hoor voor wat Katy Perry daar deze avond heeft neergezet, geweldig gewoon! Kortom een heerlijk avondje uit...
Helaas komt wel aan al het leuks een eind en zijn we nu weer terug in het echte leven. Het echte leven van zorgen, ziekenhuisbezoekjes en spanning. Maar na het nieuws van gisteren zin we wel iets positiever over alles wat komen gaat. We gaan er gewoon met z’n alle voor de volle 100% tegenaan! Kom maar op dus...

Kijk voor meer filmpjes van de avond op mijn Youtube pagina...