Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Avatar (17 jan 2010)

Gisteren ben ik met mijn maatje naar de film geweest. Ik was nog nooit in de bioscoop hier geweest (die is namelijk afgelopen zomer helemaal vernieuwd en heropend) en aangezien iedereen zo lovend is over Avatar vroegen wij ons af of die film wel zo goed is als iedereen zegt. Dus we zijn hem maar eens zelf gaan bekijken!
Om bij de bios te komen moet je een hele hoge trap op en dan kom je in een tja nogal achenebbisj halletje. Dus ik vroeg me erg af of de bios wel zo mooi en luxe zou zijn als dat ze zelf zeggen. Maar ik heb mijn mening moeten herzien! Eenmaal binnen... Nou echt deze bios is veel beter dan de Pathe in Groningen hoor ;-)! Het zijn hele kleine zaaltjes, van maar 10 rijen. En de rijen zijn verdeeld in blokjes, dus links en rechts zijn 2 blokjes van 3 stoelen aan elkaar en in het midden zijn 2 blokjes van 4 stoelen aan elkaar. Met in het midden allemaal een gangpad. En veel beenruimte! Heerlijk! Maar het leukste komt nog... Voor je stoel heeft iedereen een klein tafeltje (die zit bij alle rijen vast aan de stoel voor je alleen bij rij 1 staan echte tafeltjes) met een klein lampje erin en een knopje. Ook vind je daar een menu met al het eten en drinken wat ze hebben (dus gewoon frisdrank en snoep natuurlijk voor normale prijzen dus niet extreem duur hoor of zo). Nou werkt het dan als volgt... Als je nou tijdens de film iets wilt eten dan druk je op dat knopje en dan komt iemand je bestelling opnemen. En dan komen ze dat daarna naar je plaatst brengen! Een soort roomservice dus, hihi! Oh ja en achter alle rijen stond ook nog een kapstop voor je jas. Nou kijk dat noem ik dus pas service! Echt super! Ook het geluid en beeld was echt geweldig!. Je kon duidelijk zien dat de bios pas vernieuwd was. Heel helder en mooi beeld en geweldig surround sound, je hoorde achter je voetstappen en blaadjes kraken echt heel mooi :-)! En natuurlijk 3D... Dat is in meerdere bioscopen dus niet heel bijzonder hoor maar was wel weer heel mooi (en ook beter beeld als bij de vorige 3D film waar ik was ergens anders).
Maar goed genoeg over de bioscoop, het lijkt me wel duidelijk dat die dus echt heel geinig is :-P. Maar hoe was de film?... Nou het begin viel nogal tegen moet ik zeggen. Het lijkt net alsof je midden in de film komt vallen en snapt nog niet helemaal wat er gebeurt. Dat is dus echt wel minder helaas :-S... Na een kwartier vroeg ik me dus ook echt af of dit nog wel iets zou worden. Maar... Ook deze mening heb ik weer moeten herzien. Wat een geweldige film zeg, echt super! De ‘echte’ film begint eigenlijk pas als hij op onderzoek uit gaat als Avatar met oa wetenschapper Grace. Dan ontdek je Pandora pas echt, de navi’s en hun wereld... Dit klinkt misschien als wat blablabla voor jullie maar ik kan jullie verzekeren dat is dit zeker niet. Echt het is gewoon geweldig, die wereld, de kleuren, het leven daar! Eng, dat wel maar ook geweldig! Het verhaal is ook een verhaal dat iedereen aanspreekt. Jongens die van vechten en oorlog houden komen aan hun trekken maar ook meiden die van een mooi liefdesverhaal en een prachtige andere wereld houden. Echt het is een aanrader voor iedereen! Naderhand zei ik nog tegen mijn maatje (die de film overigens ook geweldig vond) de beste film zou ik hem niet noemen want het verhaal is mooi maar niet zo sterk als in andere films. Maar de mooiste film die ik ooit heb gezien is die zeker, met ruime voorsprong! En het verhaal overigens... Denk nu niet dat ik het geen goed verhaal vind want dat is absoluut niet waar hoor! Ik ben alleen een grote filmfan dus heb zoveel films gezien dat ik gewoon wel kan zeggen dat ik betere verhaallijnen heb gehoord, maar deze doet absoluut niet onder voor andere grote films hoor. Want het is een prachtig liefdesverhaal, en ook een verhaal over wat er met deze wereld gebeurt en waar wij als aarde naartoe gaan. Dus zeker ook een mooi verhaal, zeker een goede film, gewoon echt een geweldige film ;-)!
En dat depressie gebeuren waar iedereen het over heeft... Tja ik moet ze wel een beetje gelijk geven op dit gebied. Ondanks dat het einde van de film erg mooi is verlaat je de zaal toch met een vreemd gevoel. Ik kan het niet echt omschrijven... Het is geen depressief gevoel, maar tja gewoon een vreemd gevoel. Toch een beetje verdrietig denk ik dat het over is en dat je weer terug moet naar de echte wereld. Zoiets denk ik. Hoe dan ook heel vreemd.
Maar dit verpeste absoluut het gevoel van de film niet hoor. Want ik blijf het echt een geweldige film vinden. Echt ik blijf het zeggen een aanrader voor iedereen! Wil je een beetje het ‘gevoel’ krijgen van de film? Zoek dan even op Youtube de videoclip van de soundtrack (Leona Lewis met I See You) op, dat laat Avatar echt geweldig zien!
Nee maar het was dus een erg gezellige middag/avond met m’n maatje, we hebben in de pauze en voor en na de film gezellig gekletst en genoten van een geweldige film! En ik zal dat laatste nog een keer benadrukken.. Echt een GE-WEL-DIG-GE film :-D!!!