Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Nikon Quick Start workshop (9 juni 2012)

Al jarenlang is fotograferen een hobby van me. Als klein kind al stond ik regelmatig met een camera in de hand mijzelf of de dieren te fotograferen. Rolletjes vol met onzinkiekjes heb ik geschoten, geweldig vond ik het en nu nog steeds! Met de nestjes en de beestenbende die hier inmiddels rondloopt heb ik vorig jaar dan toch eindelijk besloten voor het echte werk te gaan. Een SLR (oftewel spiegelreflex camera) aanschaffen. Inmiddels heb ik deze ook al redelijk onder de knie maar bepaalde weetjes ben ik nog niet zo in thuis. Een cursus of workshop hierin was dan ook iets waar ik al een tijdje naar op zoek was dus toen pas geleden de reclame van de Nikon Quick Start workshops voorbij kwam besloot ik maar eindelijk eens ook die stap te zetten. Een eens betaalbare workshop (in tegenstelling tot de meeste) met veel praktijkwerk ipv theorie en ook nog eens in een dierentuin… Helemaal mijn ding dacht ik zo! Maar goed alleen is ook maar zo alleen dus ik heb even in mijn kennissenkring nagevraagd of er nog meer geïnteresseerden waren en uiteindelijk besloten Simone (de eigenaresse van Abby’s halfbroer Cody) en ik samen te gaan meedoen aan een van de workshops in Dierenpark Amersfoort. En wel vandaag…
Rond 14u moesten we met z’n allen verzamelen bij de ingang waarna we in een van de restaurantjes eerst wat theorie uitgelegd kregen. De workshop zat helemaal vol, zo’n 14 man dus die meedeed en een gezellige groep gelukkig dus dat was mooi. We kregen uitleg over hoe een SLR in elkaar zit, uitleg over wat diafragma, sluitertijd en verschillende instellingen van de camera betekende en wat voorbeelden om het plaatje compleet te maken. Al deze informatie krijgen we gelukkig ook nog nagestuurd via de mail uiteindelijk wat wel zo fijn is want het was een hele hoop om zo in een keertje in je op te nemen. Maar wel absoluut leerzaam!
Na het theorie gedeelte, wat eigenlijk maar een uurtje had moeten duren maar flink uitliep (werd uiteindelijk zo’n anderhalf uur voordat we er achter kwamen hoe laat het eigenlijk al was), was het dan eindelijk tijd om het park in te gaan met de groep om wat van de geleerde kennis ook direct in de praktijk te gebruiken. De bedoeling was te starten in de kinderboerderij maar aangezien deze net verschoond werd besloten we verderop te starten bij een fontein om daar wat dingetjes met de sluiter uit te testen.

Wel een leuk werkje op zich vanwege de effecten die je kreeg bij het maken van foto’s hier maar na een tijdje hadden we dit toch ook wel een beetje gezien. We wilden immers dieren fotograferen! Op weg terug naar de kinderboerderij kwamen we gelukkig was ‘slachtoffers’ tegen in de vorm van een van de neushoorns en een witte tijger. Met name die laatste bleek een heus topmodel dus dat kwam mooi uit. En de pauw die we op de heenweg ook al waren tegengekomen kwam ook nog even langs voor zijn moment in de spotlight.


Uiteindelijk eindigde we in de kinderboerderij met nog een kleine fotosessie waarna het tijd was om afscheid te nemen van elkaar en indien we nog zin hadden zelf nog even het park in te gaan. Aangezien we zo weinig dieren hadden gezien besloten Simone en ik toch nog even het park in te gaan langs wat verblijven in de hoop nog enkele mooie kiekjes te maken wat aardig gelukt is. Alhoewel de meeste dieren inmiddels wel al in hun nachtverblijf zaten wat wel weer jammer was…

Last van andere bezoekers hadden we overigens niet want met de EK-wedstrijd die bijna zou beginnen (gelukkig heb ik helemaal niks met voetbal!) was bijna iedereen al naar huis en het park dus zo goed als uitgestorven.
Maar na een klein rondje dierentuin was het dan wel echt tijd om naar huis te gaan… Vol met nieuwe informatie waarmee we thuis weer lekker aan de slag kunnen! Ik vond het in ieder geval een erg leuke, leerzame ervaring maar bovenal ook echt een gezellige middag waar ik ook echt wat aan heb gehad. Nu maar eens zien of mijn foto’s er ook echt beter op worden… Hihi!

Kijk hier voor nog meer pics van vandaag!