Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Logeerpartijtje BeeGee en zijn familie (17 juni 2012)

Dit weekend hadden wij een logee. Of beter gezegd logees... BeeGee’s maatje (Beagle) Puk had namelijk een behendigheidswedstrijd bij KC Nop en hij kwam dus samen met zijn bazin Josien en hondenvriend hier een aantal dagen logeren. Een heerlijke dolle beestenbende dus!
Vrijdagavond kwamen ze hier aan en meteen was het al een flinke drukte in huis. Ach ja wat wil je ook hè met 6 honden waarvan 3 familie in ons huisje. En dan heb ik het nog niet eens over de katten! Want daar moesten de 2 jongens toch wel flink aan wennen hoor, de hele nacht lang… Op z’n zachts gezegd verliep de eerste nacht dus niet geheel volgens plan. Maar we hebben wel wat uurtjes slaap gekregen hoor, al was het enigszins met moeite.
Josien bracht ook nog cadeautjes mee voor ons waaronder Abby's nieuwe tuig welke ik had besteld online bij een vriendin van haar. Weer eentje op maat gemaakt en wat is die leuk geworden zeg.Zaterdag was de wedstrijd hier en we hadden heerlijk weer, elders in het land regende het begreep ik maar daar hebben wij geen last van gehad allemaal. Alleen in de ochtend wat spatjes (en de avond en nacht van tevoren flink wat dat wel) maar de rest van de dag heerlijk droog met een lekker briesje en zonnetje. Josien en haar jongens waren al vroeg op weg richting het veld en wij kwamen wat later in de ochtend daar aan. Toen bleek meteen al dat het niet echt mee zat die dag… Blubberig terrein waar je telkens maar in wegzakte, Puk was weer eens lekker eigenwijs, vergiftigingsgeval in het bos volgens wandelaars (hoewel ik hier tot op de dag van vandaag nog steeds verder niks over heb gehoord dus of het nu echt waar was of niet?), drinken door de hele koelbox dus al het eten van Josien verzopen… Het was een beetje een pechdag dus, maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk! Al met al was het wel een erg gezellige dag met als leuke afsluiting in plaats van het normale spelletjesparcours dit keer een estafette in teamverband met 4 honden en handlers. Iets wat voor flink wat grappen en grollen zorgde dus een mooie afsluiter van de dag. Een vriendin van me en haar vader kwamen ook nog even gezellig op visite om het einde van de dag mee te maken dus het was een en al lol daar in de polder!(Geen foto's van de rondjes helaas want ik moest filmen, maar wel nog een leuk kiekje van Chihuahua Djento die toch echt ons hart heeft gestolen hoor en een filmpje van BeeGee's zwempartijtje in de pauze tussen de rondjes door)


’s Avonds was er nog een extra traktatie voor de hondjes, zelfgebakken honden-cupcakes die in enkele seconden alweer waren opgepeuzeld zo lekker vonden de honden ze. Voor herhaling vatbaar dus! Nog even wat tv kijken (en toevallig de fokker van Elphaba spotten tijdens een programma) en gezellig kletsen en toen was het alweer tijd om te gaan slapen. Wat we na die nacht daarvoor allemaal ook wel echt goed konden gebruiken, ging dan ook veel relaxter dan de vorige avond…


Maar helaas aan al het leuks komt een eind en dus ook aan dit logeerpartijtje… Zondagmorgen was het dan ook alweer tijd voor Puk en BeeGee om naar huis te gaan en onderweg hun andere baasje op te pikken die lekker was wezen vissen dit weekend. Natuurlijk ging het gedag zeggen geheel in stijl met nog even wat racebeurten door de achtertuin achter mekaar aan en een flinke wasbeurt en een tot ziens voor de volgende keer. Want dat we BeeGee regelmatig zien is een feit dus over een aantal weken of maanden komen we die jongen vast wel weer eens ergens tegen.Het was in ieder geval een erg gezellig weekend! De Shelties vonden het erg leuk allemaal volgens mij, broer en zus maar ook zeker moeder en zoon hebben heerlijk met elkaar kunnen spelen en dollen met af en toe nog wat moves van Puk en Elphaba tussendoor erbij ook. En Ashley… Tja voor die zijn dit soort dagen helaas niet weggelegd. Dit weekend kwamen we dus ook tot de conclusie dat we eigenlijk gewoon een beetje een autistisch hondje hebben. Ze houdt immers niet van veranderingen, niet van onverwachte situaties en nieuwe mensen/dieren moet ze in eerste instantie ook niet veel van hebben.  Zij houdt alles het liefst bij het oude en hoewel ze iedereen dit weekend wel al kende natuurlijk was het toch iets te veel voor haar allemaal. Maar ze heeft zich prima gehouden hoor, deed het goed ondanks haar blaf en grom buien hier en daar.
Iedereen is wel helemaal gesloopt van dit weekend inclusief ikzelf. Dat wordt dus weer even rustig aan doen voorlopig hoewel we eigenlijk niet eens zoveel hebben gedaan de laatste paar dagen. Ach ja gezelligheid is ook vermoeiend hè soms, hahaha!

Bekijk mijn Facebook pagina voor nog veel meer leuke foto's van dit weekend!