Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Soesterduinen met HP-meiden (23 juni 2012)

Al een aantal jaren inmiddels ben ik actief op een hondenforum genaamd Hondenpage. Af en toe worden er wandelingen georganiseerd vanuit individuen op de site en al vaker zijn wij mee geweest naar dit soort uitjes. Dit weekend stond er weer een wandeling op de planning bij de Soesterduinen met een groep ‘Koffiehoek-meiden’ (een afgeschermd deel van het forum voor trouwe leden) en wij waren erbij. En uiteindelijk bleek het niet alleen een bijeenkomst van HPers want Sky en zijn bazin en Abby’s papa Trevor (opa van Eevee en Sky dus, en tevens de vader van een van de andere aanwezige Shelties Cody) en zijn familie en roedel kwamen ook even een kijkje nemen aangezien de wandeling voor hen zo dichtbij was.
Om 13u hadden we afgesproken bij de kiosk en na onderweg nog iemand te hebben opgepikt kwamen we mooi op tijd aan in ’t Gooi. Andere die van verder moesten komen bleken iets vertraagd dus we zijn op eigen houtje maar alvast een deel van het gebied gaan lopen zodat de honden alvast lekker los konden gaan. Nou en dat hoefde je hen niet 2x te zeggen hoor… Sky rende als een dolle mee met de aanwezige border collies en ook Abby en Eevee gingen helemaal uit hun dak. Het was een gevarieerde groep aan hondjes met wel een flink aantal Shelties, maar daarnaast waren er ook nog onder andere een dwergpinscher, praagse rattenvanger en toy-aussie kleintje die mee liepen bij de wandeling dus een leuke gevarieerde beestenbende.


(een deel van de foto's hierboven is gemaakt door © Simone Weyrer)

 


Uiteindelijk hebben we zo’n kleine 2 uur meegelopen voordat het toch echt te veel werd voor enkele van ons. Dat mulle zand, al die drukte en dan ook nog zo lang staan… Plus het feit dat mijn endometriose deze afgelopen week weer het ergst is sinds tijden, kortom het was gewoon tijd om te gaan. We zijn wel nog even op het terrasje gaan zitten voor we richting huis gingen en ik begreep dat de rest ongeveer een uur later was uitgelopen. De meiden waren helemaal kapot van hun dagje uit, met name Elphaba die hoewel ze wel regelmatig was gedragen toch heel veel indrukken had opgedaan natuurlijk. Maar wat vond ze het leuk, ze heeft mee gerend en gedold en keek haar ogen uit bij al die honden prachtig vond ze het. En voor ons was het ook zeer gezellig. Mensen die ik al jarenlang ‘ken’ eindelijk eens in het echt ontmoeten en hun hondjes zien is altijd leuk natuurlijk en het contact wat we op internet al die tijd al hebben zette zich gewoon voor in real life dus het was erg gezellig allemaal. De hondjes konden het ook goed met mekaar vinden, kortom een zeer geslaagde wandeling!
De thuiskomst was wel een ietsjes mindere afsluiting van de gezellige middag. Waar ik al bang voor was kwam uit, de details zal ik iedereen maar besparen maar ik kon me meteen ‘verschonen’ toen ik thuis kwam (vanwege de endometriose) en ook voor Ashley bleek het toch allemaal iets te veel en te lang te zijn geweest. Die krijste het uit bij het tillen uit de auto, had duidelijk weer last van haar hernia dus moest meteen een pijnstiller en enkele uurtjes rust voordat zij er weer een beetje bovenop was (en dat terwijl ze al het grootste deel van de wandeling in de tas had gezeten, maar helaas het bleek toch nog te veel/zwaar). Maar inmiddels loopt Ashley vrolijk kwispelend rond door het huis helemaal high van ‘r peppillen, terwijl ik dit verslag grotendeels typ met een uitgevloerde naakthond op mijn schoot en 2 Shelties op de grond die ook helemaal kapot zijn. Hahaha, ach ja Ash is wel vaker het andere uiterste hè.
Ik vond het in ieder geval een erg leuke en gezellige wandeling, zeker voor herhaling vatbaar weer een keertje binnenkort en hopelijk kan ik er dan nog langer van genieten als mijn gezondheid dit toestaat!Kijk voor nog veel meer foto’s van de wandeling op mijn Facebook pagina en het wandelingen album hier op de site…