Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

The Voice of Holland - Blind Auditions (12 juli 2012)

Vandaag waren wij, en daarmee bedoel ik mijn moeder en ik maar ook een vriendin van me Maryse, aanwezig bij een van de Blind Audition shows van The Voice Of Holland. Weer eens wat anders dan de gebruikelijk liveshow op tv waar we al vaker zijn geweest natuurlijk en iets waar we dan ook zeer naar uitkeken. Nu is het enige probleem dat ik nog weinig mag vertellen over vandaag… We hebben namelijk allemaal een geheimhoudingscontract moeten ondertekenen en iets vertellen over de opgenomen uitzending, de audities en het decor staat een boete op van 2500 euro dus dat houdt ons wel tegen natuurlijk. In deze weblog dan ook weinig over de opnames zelf, zodra de uitzending op tv is geweest zal ik een wat uitgebreidere blog online plaatsen maar voor nu moet iedereen het dus hier mee doen… Sorry!
Maar goed… We hadden kaartjes voor de middagshow dus rond 13u stonden we klaar op het Mediapark om naar binnen te gaan. Maar zoals gewoonlijk, alles liep weer eens een beetje uit. Dit keer werd een beetje echter nogal extreem want pas een half uur later dan gepland begonnen de opnames en uiteindelijk waren deze zelfs pas anderhalf uur later dan gepland afgelopen. Een flink lange zit dus maar wel eentje met flink wat lachbuien en leuke momenten.
Het decor van de show was helemaal nieuw, opgepimt voor het nieuwe seizoen en dat was ook wel echt te zien hoor. Meer al la BCC The Voice dan wat we gewend zijn hier in Nederland maar het heeft zeker wel wat vind ik… Mooie verbetering dus!
Ook in de coachesteams waren wat wijzigingen te vinden nu natuurlijk met het verdwijnen van Angela en de komst van Trijntje in haar plaats. Deze laatste leek een beetje ziekjes op de dag zelf waardoor het wat langer duurde voor ze echt goed op gang kwam maar haar opmerkingen waren zeker scherp en terecht vonden wij van wat we gezien/gehoord hebben.
De humor onderling was ook weer erg leuk tussendoor… Met name de hele rits aan duetten die voorbij kwam na de auditie van Pip (die de vorige keer samen met Ruud als duo had opgetreden) en het Vollendams aftellen wat er op een gegeven moment bij zelfs de crew goed in zat zorgde voor heel wat leuke momentjes. Ik moet wel eerlijk bekennen dat de chemie die er altijd met Angela was nu met Trijntje nog wat miste maar goed wat niet is kan nog komen natuurlijk. Hoe dan ook gelachen hebben we zeker!
Maar de audities… Die zijn toch het belangrijkste. Nou daar zaten me zeker wel wat verrassingen bij.
Qua kwaliteit maar voornamelijk qua personen. Want, inmiddels is het algemeen bekend neem ik aan… Ron Link deed auditie, aka Tarzan! Al bij binnenkomst zag ik het meteen, hij was het en zijn auditie liet het ook al snel horen. Hij kan beter dat weet ik wel, maar al met al toch een top-auditie en met 3 coaches die omdraaide ook een mooie uitkomst uiteindelijk.
Maar dat was niet de enige verrassing. Met name de laatste kandidaat van de dag voor ons… Ene Ryan van den Akker die mij eerlijk gezegd toen ik daar zat niet zo bekend in de oren klonk maar na wat zoekwerk online zeker haar sporen in de muziekwereld al heeft achtergelaten. Haar auditie was op z’n zachts gezegd toch wel ietsjes pijnlijk te noemen. Op zich niet echt slecht maar het commentaar van Trijntje op het laatst was wel erg treffend. Ze leek nogal gepikeerd door het commentaar en volgens mij bedoelde ze het niet zo maar de indruk die overkwam was hierdoor helaas nogal negatief. Jammer… Ben dan ook zeer benieuwd hoe het in beeld gebracht is uiteindelijk.
Favoriet van de middag was voor mij toch wel Charlotte met haar gevatte humor, goede performance van het KT Tunsdale nummer en uiteindelijk zelfs alle 4 de coaches omgedraaid om uit te kiezen. Ik verwacht dat zij het nog ver gaat schoppen, dat hoop ik tenminste. En na haar staat Ron natuurlijk op een mooie 2e plek voor mij… Tja Tarzan is al met al toch wel echt een van de mooiste musical nog altijd die ik ooit heb gezien en Ron heeft hier zeker een groot aandeel in, zal toch altijd een bijzondere acteur voor mij zijn/blijven dus hoop van harte dat hij het tot de liveshows schopt. Onze stem heeft die dan alvast hoor in ieder geval!
Bij de overige audities zaten goede en slechte, maar niets wat er echt uitsprong voor mij. Al is het natuurlijk nog afwachten hoe het uiteindelijk in beeld is/wordt gebracht.
Na een show van zo’n 3 uur was het dan alweer afgelopen… Jammer maar helaas, all good things come to an end. We liepen al vreselijk uit dus ik denk dat de crew al lang blij was dat we deze ronde hadden afgerond. Later op de dag zou immers nog een laatste auditieronde plaatsvinden en daar moest ook nog voor voorbereid worden.
Op weg terug naar de auto kwamen we de meeste auditanten die door waren nog tegen in de gang of buiten met hun vrienden en familie dolblij vanwege hun ticket naar de volgende ronde. En wat zijn we benieuwd naar hoe ze het dan zullen doen!
Al met al was het in ieder geval een erg leuke ervaring om mee te maken… Bijzonder, gezellig en speciaal al is een maand lang moeten zwijgen toch wel erg moeilijk hoor. Vooral voor mij, degene die meestal uitgebreid na zoiets als dit verslag doet in haar blog. Maar goed deze keer moet ook ik er aan geloven en mijn mond dichthouden want belofte maakt schuld. Bovendien we willen het ook leuk houden natuurlijk en als ik nu al ga verklappen wie er wel en niet door zijn is de lol er natuurlijk gauw van af. Dus iedereen zal nog even moeten wachten t/m augustus wanneer de afleveringen op tv te zien zullen zijn. En wie weet spotten jullie ons dan ook nog wel in de zaal! Ik was in het rood gekleed en zat zo ergens tussen Marco en Trijntje in bovenin achter hen, niet te missen dus hahaha…
Foto’s mochten we binnen niet maken maar we hebben er buiten wel eentje geschoten, toch nog een aandenken aan onze gezellige dag op het Mediapark weer!