Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

PD kampioenschapsclubmatch (16 september 2012)

Oké ik ben weer een beetje opgeladen na gisteren dus hier dan eindelijk de langverwachte blog…
Sommige weten het inmiddels al, maar voor wie nog niet op de hoogste is, gisteren vond de kampioenschapsclubmatch plaats van de Pekingees- en Dwergspaniel rasvereniging (de rasvereniging waar de Chinese Naakthond onder valt).  En ik had Elphaba ingeschreven in de puppyklasse. Kortom we moesten weer aan de bak. De afgelopen weken heb ik wekelijks ringtrainingslessen met de kleine meid gevolgd om ons voor te bereiden op wat zou komen gaan. Op zich deed ze het geweldig hoor de eerste 2 shows waar ze aan mee deed, maar haar onzekerheid kwam soms nog ietsjes te erg naar boven dus hier moest nog even flink aan gewerkt worden. Gelukkig zagen we de laatste lessen al flink wat vooruitgang dus we waren er wel klaar voor, niet al te hoge verwachtingen maar het zou wel goed gaan…
Al vroeg moesten we uit de veren. Voor 7u ging de wekker al want Wijchen is bepaald niet naast de deur. Eenmaal binnen even een goed plekje opgezocht, spullen uitgeladen en geïnstalleerd en toen aan het kletsen geslagen. Er waren gelukkig heel wat bekende van me aanwezig dus ik had genoeg te doen deze dag.
Er was een flink aantal Chinese Naakthondjes ingeschreven, ze waren dan ook het meest vertegenwoordigd op deze clubmatch van alle rassen die bij deze rasvereniging horen. Mambo, Elphie’s nestbroertje stond ook ingeschreven en moest al aardig gauw de ring in bij de puppyklasse reuen. Hij deed het, ondanks een nare ervaring in het verleden waardoor die het erg spannend vind op een show allemaal tegenwoordig, erg goed en kreeg dan ook een 2e plaats ‘Veel Belovend’. Dat was een mooi begin dus! Ook Elphaba’s vader Killen, prachtig dat die is, deed het weer super in de ring en liet ook zien waar Elphie haar mooie looks vandaan heeft ;-)… Hahaha!


Tegen de middag was ik aan de beurt met Elphaba, we stonden in onze klasse samen met nog een ander teefje. Toevallig een hondje wiens eigenaresse ik ook ken via een online hondenforum, maar ze werd niet door haar maar de dochter van diens fokker geshowd. Tijdens de voorbereidingen voor aanvang van de keuringen had ik al even geoefend met Elphaba in de ring en ze deed het toen echt super. Ik hoopte dan ook dat ze dit zou doorzetten tijdens de keuring zelf en ja hoor, ze liep als volleerd showhondje de ring in. Op tafel vond ze het nog wel wat spannend hier en daar maar ze bleef prima staan, liet alles over zich heen komen en als aandacht gevraagd werd stonden haar oortjes ook prachtig. Het snuffelen, wat ze tijdens cursus veel doet, viel ook reuze mee en telkens als ik hier wat van zei had ik haar aandacht weer dus mevrouw ik overladen met lekkers in de ring. De keren daarop volgend dat we moesten lopen ging ook super dus ik was al zeer tevreden. En dit werd beloond want we kregen een 1e plaats ‘Veel Belovend’ en hiermee werd Elphaba ook meteen ‘Beste Puppy Teef’!

Kortom we moesten in de ring blijven want de BOB Puppy moest nog gekozen worden. Helaas had Elphaba er toen wel een beetje genoeg van dus ging het lopen niet meer zo geweldig al liep ze het grootste deel wel erg mooi mee hoor. We werden 2e waar we natuurlijk alleen maar zeer tevreden over konden zijn. Geweldig gewoon!


Na de keuring was het natuurlijk voor Elphaba tijd om even lekker uit te rusten. Met een lekker bot als beloning… Genieten van de andere keuringen terwijl zij klaar was voor de dag.


Maar haar familie moest nog beginnen… Tante Arousha (nestzusje van Elphie’s moeder Adeazea) en nichtje Evita (dochter Arousha) moesten namelijk nog samen in de ring verschijnen. Ook zij deden het erg goed en dat werd beloond met een 2e plaats voor Arousha.


Na alle keuringen, wat shoppen, nog heel wat meer geklets en het bekijken van alle mooie hondjes waren we toch wel aardig gesloopt tegen 15u hoor. Alle erering keuringen hebben we dus niet afgewacht, we zijn toen deze begonnen richting huis vertrokken want de dag was zo ook al lang genoeg. Nog even onderweg wat gegeten en toen richting huis waar we voor de verandering eens niet zo absurd laat aankwamen dit keer. Moe maar ook zeer voldaan…


Want wat ben ik trots op mijn kleine Elphaba zeg, ‘Bachata Romantica Di China Latina’, wat heeft ze het super gedaan zeg! Ze heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen zoals ze zich in de ring gedroeg. En ze vond het volgens mij ook nog echt leuk ook. Lekker beloond worden voor alleen wat staan en loopwerk. En het was ook een erg gezellige dag in z’n algemeenheid, veel mensen gesproken en leuke hondjes ontmoet en ook heel wat gelachen. Het enige jammere was dat achteraf bleek dat de keuringen helaas niet voor iedereen even leuk hadden uitgepakt, hier en daar bleken er toch wel erg vreemde resultaten (in vergelijking met voorgaande shows) te zijn behaald dus dat gaf wel een beetje een domper op de dag voor sommige. Maar al met al kon men dit ook wel weer relativeren hoor, hoort er helaas ook bij in het showwereldje soms die ‘aparte keuringen’. Kortom een erg leuke en gezellige dag met voor mij in ieder geval een topuitslag waar ik zeer tevreden over ben!
De volgende show staat inmiddels ook al ingeschreven en op de planning, over 3 weken de Ijsselshow in Zwolle. En daarna… Nou ja dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens zien hoe onze kleine meid het daar weer gaat doen, hopelijk net zo goed/nog beter!

Zie hieronder Elphie’s keurrapportje:

“7mnd, mooi totaalbeeld, mooi licht gestrekt lichaam met dito hoofd. Prima stop, mooi donker oog, gewenste neus. Correct gebit. Dunne lippen. Mooie laag geplaatste oren, goed in aanleg lichaam met rechte rug. Goede gangen, goed aangezette staart, prima vacht, prima presentatie”

Kijk op mijn Facebook pagina voor nog veel meer foto’s van onze leuke dag gisteren…