Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Winner Amsterdam (25 november 2012)

Winner Amsterdam… De grootste hondenshow van Nederland, de internationale show in ons land waar ook het meeste te behalen is want er worden per ras meerdere Crufts kwalificaties weggegeven. Kortom een hele ervaring op zich alleen al. Zowel voor bezoekers als showhandlers. Ik als geboren en getogen Amsterdammer heb de show in het verleden natuurlijk al wel eens bezocht. Als bezoeker alleen dan hè. Maar dit jaar moest ik er toch echt aan geloven, deed ik voor het eerst mee voor het ‘echie’. Spannend!
De wekker ging alweer vroeg zaterdagochtend want niet alleen de reistijd moesten we rekening mee houden maar ook het feit dat de show een half uurtje eerder begon dan de meeste tegenwoordig. Iets over 7u zaten we dus al in de auto richting de Rai met verschrikkelijk rotweer… Mist alom! Maar goed we mogen niet klagen want de windstoten waar alle handlers van zondag mee te maken hadden hebben wij tenminste niet hoeven doorstaan. Bij de afrit Rai stond zoals gebruikelijk alweer een file naar het parkeerterrein. Duurde dus ook wel weer even voor we een plekje gevonden hadden maar uiteindelijk stonden we mooi dichtbij de ingang geparkeerd.
Onze ring bevond zich dicht bij de ingang dus we hoefde niet al te ver te lopen voor een goed plaatsje. Er was meer dan genoeg zitruimte dus we konden lekker uitpakken… Jammer alleen van de deur naast ons die steeds open en dicht ging (wat eigenlijk niet mocht) wat voor flink wat kou hier en daar zorgde. Maar goed voordeel was weer dat wij ook, illegaal, de honden daar konden uitlaten dus niet al te ver hier voor hoefde te lopen.


De keuringen begonnen stipt op tijd en aangezien wij pas ’s middags aan de beurt zouden zijn in onze ring besloten we eerst even en rondje te doen over de hele show met de meiden. Lekker shoppen! Vallen de meeste winkeltjes op de meeste shows tegenwoordig een beetje tegen (veel van hetzelfde)… Dit maal werden we flink verwend met heel wat leuks hier en daar dus dat was sowieso al een goed begin van de dag! We hebben dan ook meteen ingeslagen met wat botten en kluiven, lekkers en ook een speeltje voor onze eigen kampioenen alvast.
Christine, Elphaba’s fokster stond er ook met een winkeltje dus ook hier zijn we even langs gegaan om gezellig wat te kletsen natuurlijk. Later op de dag voegde zij zich ook bij ons bij de ring dus dat was helemaal gezellig.
Ook werd er nog een bestelling bij mij afgeleverd… Een tijdje terug werd er een oproep gedaan voor rashonden die wilde verschijnen op een ‘Hier waak ik’-borden serie en 3 van mijn meiden zijn hier voor uitgekozen. Ashley om de Chihuahua’s te vertegenwoordigen, Eevee voor de Shelties en Elphaba voor de Chinese Naakthond – Powderpuff. De borden zijn inmiddels af en tijdens Winner kreeg ik in een enveloppe om te mogen bewonderen (en mee naar huis te nemen natuurlijk). Alleen de bijbehorende stickers (ja want er is ook een sticker collectie van alleen de hoofdshots, leuk voor op de auto!) waren nog niet allemaal af. Ashley’s sticker mist nog dus daar moeten we nog even op wachten. Maar och wat zijn ze leuk geworden zeg, geweldig! Nu nog even een mooi plaatsje hier thuis uitzoeken voor de bordjes want deze verdienen natuurlijk wel een mooie plek hè. De stickers komen in ieder geval op de auto… Foto’s van de uiteindelijke plaatsen volgen nog dus hou hiervoor de nieuwspagina in de gaten! Voor iedereen die ook zo een leuk bord en/of sticker wilt hebben voor in huis van een van onze meiden of wellicht een leuk ander ras… Kijk even op http://www.4dogsonlyshop.nl/ voor meer informatie!

Nu weer terug naar Winner…

De keurmeester die keurde kwam uit Portugal en was een vreemde voor de meeste van ons. We hadden dus ook geen flauw idee waar zij van hield, wat haar smaak was. Toen de keuringen van de reuen begonnen konden we hier dus ook even goed naar kijken. Ze kwam streng over maar lager dan een ‘ZG’ werd er niet uitgedeeld. Beetje een geruststelling dus… ;-)
Vlak voor ik de ring in moest was het wel nog even stressen. Mijn oud-buurman en ‘tante’ (zus van mijn opa) zouden namelijk nog even langs komen om (mij) voor het eerst (op) een hondenshow te zien en we hadden de tijd ietsjes verkeerd ingecalculeerd waardoor zij net voor ik de ring in moest pas aankwamen. Was dus nog even wat stressen om ze bijtijds bij ons te hebben zonder dat de honden doordraaide en ik te veel afgeleid werd van mijn ‘doel’. Had ik nog zo geprobeerd mij goed te houden de hele dag... Maar goed, uiteindelijk ging ik wel redelijk zelfverzekerd de ring in.
Het begin verliep niet zo soepeltjes als dat ik had gehoopt. Elphaba wou in eerste instantie voor geen meter meelopen dus dit zorgde voor niet een al te beste entree, helaas. Ook was ze erg onrustig, weigerde ze goed stil te staan. Gelukkig kon ik haar in haar onzekerheid steunen en sturen waardoor ze toen we eenmaal op de tafel moesten verschijnen (als 2e in rij, we stonden overigens met 8 honden in de Jeugdklasse teven) alweer wat rustiger was geworden. Het lopen en staan daarna ging dan ook vele malen beter, mijn meisje kreeg haar zekerheid weer wat meer terug en had door dat ik lekkere worst mee had genomen. Toch was de keuring, voor mijn gevoel dan, al gauw afgelopen. Helaas… Een ‘Zeer Goed’. Absoluut geen slecht resultaat natuurlijk, maar ik had stiekem wel op een beetje meer gehoopt. Nu weet ik ik moet ook weer niet al te verwend worden, een jaar geleden had ik versteld gestaan met zo een resultaat als dit op zo een prestigieuze show als Winner. Maar toch na mijn 3. ‘Uitmuntend’ in Utrecht had ik toch wel een beetje op ook een ‘Utje’ hier gehoopt. Zeker omdat Elphaba het volgens mij ook beter deed in de ring als daar. Ik ben wel in de ring blijven staan als oefening tot de ringmeester zei dat ik deze kon verlaten. Al die tijd heeft Elphie zich erg goed gehouden dus ik ben zeer trots op mijn kleine meid!

Her keurrapportje nadien was helaas een beetje magertjes. Had ik meer van verwacht zeker bij zo een grote show als Winner. Aan de ene kant is het natuurlijk logisch dat er dan weinig in staat want er is maar zoveel tijd om zoveel honden te keuren. Aan de andere kant wil je dan juist wel een uitgebreide beoordeling lezen omdat ze zo veel verschillende honden zien op zo een dag. Het uitvogelen van het rapportje was ook niet al te gemakkelijk maar volgens mij is dit was er staat: “Powderpuff nice girl & type. Needs to gain more confidence. Head & expression correct. Eyes correct. Ears correct. Bite correct. Nuzzle correct. Tail bit short. Moves doesn’t show tail loosen a bit behind. Coat nice. Topline oké. Feet correct.” Nou mooi rapportje dus al met al. Ben het er niet helemaal mee eens maar goed, al met al ben ik er wel blij mee hoor.


Ik weet dat de ‘concurrentie’ op Winner zwaar is, het is misschien wel de zwaarste show van ons land in dat opzicht. Dus met dat in mijn achterhoofd ben ik helemaal blij met mijn ‘ZGtje’ want dat is toch een hele prestatie voor mij en Elphaba vind ik. We hebben beide nog een hoop te leren in het show(wereldje) maar we zijn goed op weg volgens mij…
Na onze keuring zijn we nog even blijven hangen om wat te eten daar voor we richting huis vertrokken, uitgeput en wel. Onderweg naar de auto viel echter het voorwiel onder onze buggy vandaan dus dat was weer een fijne afsluiting van de dag… Pff wat een gedoe om dan alles nog naar de auto te krijgen, en nu moeten we dat ding nog laten maken ook uiteindelijk!


Eenmaal thuis ben ik eerst even weer in m’n bed gedoken. Alles draaide en ik had een vreselijk koppijn dus kon echt even niet meer normaal functioneren. Alle stress en drukte van die dag ook… Dat rusten heeft me wel goed gedaan want daardoor kon ik de rest van de avond vele malen beter doorkomen.
Terugkijkend op Winner vond ik het, ondanks mijn ‘ZG’, toch een zeer geslaagde dag. Ik heb heel wat vrienden weer gezien, ook nieuwe vrienden die ik alleen nog via het internet kende en ik heb ook enkele leuke nieuwe mensen ontmoet. We hebben lekker kunnen shoppen, een mooie nieuwe ervaring opgedaan en toch wel een ‘ZG’ behaald op de grootste hondenshow van Nederland hè… Een leuke afsluiter van dit showjaar dus! Een jaar wat mij veel verrassingen heeft gegeven, met name op showgebied want ik had eerlijk gezegd vorig jaar niet verwacht op deze manier dit showseizoen voor mijzelf zo af te sluiten. We hebben veel geleerd dit jaar, Elphie en ik en gaan vol goede moed volgend jaar de ring weer in. Hopelijk met wat ‘Utjes’ als uiteindelijk gevolg…

Kijk voor een kleine 100 foto's van de Chinese Naakthond keuringen (met name teven Jeugdklasse en Openklasse) op mijn Facebook pagina...