Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Bezoekje aan een Vlinderhond fokker (24 mei 2013)

De rest van de week heb ik het erg rustig aan gedaan want fysiek werd het me allemaal weer ietsjes te veel. Donderdag moest ik ook weer opgeladen zijn want toen stond er weer een nieuw uitje op de planning!
Thera en ik gingen namelijk naar papillon fokker Roastarry’s om kennis te maken. Wees gerust het was niet voor mij hoor dit keer, maar ik vond het natuurlijk wel leuk om mee te gaan! Helemaal omdat er ook nog eens pupjes van bijna 5wkn oud waren om te knuffelen… Nou wat wil een mens nog meer?
We werden bij binnenkomst al meteen warm onthaald door alle vlinderhondjes. Wat een vrolijkheid en blijdschap zeg, heerlijk! Allemaal super sociale hondjes die toen we eenmaal gingen zitten overal en nergens om ons heen kwamen kwispelen. Vanuit de nek zoentjes geven, lekker tegen je aan liggen, heerlijke schoothondjes dus.


We hebben het over het ras gehad en veel geleerd dus het was een erg leuke kennismaking voor ons beiden. Ikzelf heb eerlijk gezegd erg getwijfeld over het ras voor ik besloot te gaan voor een Chinese Naakthond dus vond het ook wel erg leuk om dit allemaal te horen en de hondjes zo te zien in huiselijke kring. Maar de pupjes, och… Nou kijk zelf maar!Te schattig, niet waar?! Vooral ‘Kareltje’, het onderdeurtje van het stel was echt om op te vreten. Hij zat het grootste deel van de tijd bij mij op schoot en met hem heb ik heerlijk zitten kroelen. Maar ook Rosa de grootste was een geval apart hoor. Jeetje wat een energie had die zeg, daar krijgen de nieuwe eigenaren nog hun handen vol mee maar wel op een leuke manier hoor! Moeder Renske hield ons vanaf een afstandje goed in de gaten maar liet ons rustig onze gang gaan met de kleintjes terwijl oma Sanne de ren overnam en alle pupjes onderwierp aan een wasbeurt.
Het was een gezellig bezoekje aan Brabant en eigenlijk alweer veels te snel voorbij… Maar goed je kunt niet blijven hangen hè, en we hadden ook nog een flinke weg terug naar huis te gaan. Het dagje uit heeft er bij ons allemaal aardig ingehakt maar met zo veel hondenliefde was het het alweer meer dan waard. Ik blijf het zeggen geloof ik! Ach ja het is afwegen hè en tot nu toe heb ik het op de goede manier gedaan.
Enige nadeel is wel dat ik helaas door alle drukte van gisteren weer ons uitstapje van morgen naar de behendigheidswedstrijd van Josien en BeeGee hier in de buurt moet laten schieten. Dat wordt me allemaal echt iets te veel anders en met alweer wat plannen aankomende week ook moet ik mijn rust nu echt wel goed pakken. Kortom ik heb helaas moeten afzeggen met pijn in m’n hart. Maar binnenkort gaan we wel weer een keertje die kant uit hoor, dan maar iets verder van huis!

 

Kijk hier voor nog veel meer leuke foto’s van ons (pup)bezoekje…