Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 1 - 20 t/m 28 juli 2013

Zoals in mijn vorige blog(s) al te lezen was hebben wij een speciale taak toegewezen gekregen deze zomer… Namelijk het socialiseren van Bentley, een sable kleurig Sheltiepupje van 2mnd oud die nog alle kneepjes moet leren wat hoort bij het zijn van een hond. Zijn eigenaren kunnen vanwege hun vakantie hem pas medio augustus ophalen wat natuurlijk te laat is om dan pas te beginnen met zijn socialisatie. Zijn fokker (From Marmorea's Shelter) is echter druk met eigen aangehouden pups dus heeft hier ook niet de tijd voor. Kortom wij gaan dit doen!
Zaterdag 21 juli werd Bentley's zusje Wish opgehaald door haar nieuwe eigenaar, de familie van Oorschot van Little But Brave. Zij wonen hier niet al te ver vandaan dus wij zijn die middag daar naartoe gereden om Bentley op te halen, die zij voor het gemak ook even voor ons hadden meegenomen (scheelde toch weer een uur extra reistijd, twee in totaal dus eigenlijk). We kregen alle instructies mee en konden vervolgens weer richting huis, met een heerlijk pupje op schoot!
Thuis waren de Sheltiemeiden al gauw gek op de jongen. Ashley vond ‘m ook verbazingwekkend snel al leuk, binnen een uur liep zij hem uit te dagen en voelde Bentley zich al lekker thuis bij ons.

 

Elphaba had ietsjes langer nodig om het ijs te breken. Ze vond ‘m wel erg interessant en spannend, maar het duurde bij haar toch een paar dagen voordat zij zo ver was hem helemaal in haar leven toe te laten. Maar toen dit eenmaal zo ver was… Nou laat ik het er maar op houden dat Eevee soms jaloers is op de band tussen de twee jonkies hier, ze zijn helemaal weg van elkaar en Elphaba ziet Bentley echt als ‘haar pupje’!


De eerste dagen hebben we Bentley eerst de tijd gegeven wat te wennen aan ons huishouden. Het was ook nog eens erg heet dus we hebben ‘m overal in huis aan laten wennen. De TV vond hij bijvoorbeeld, ondanks dat hij deze toch echt wel gewend was bij de fokker, maar al te interessant om naar te kijken. Ook het konijn en de poezen waren natuurlijk helemaal nieuw voor hem dus die moest hij ook allemaal beetje voor beetje ontdekken.



We hebben zelf ook goed van de tijd gebruik gemaakt want met de voorspellingen van extreme hitte besloten wij ons zwembad voor de allereerste keer op te zetten! Deze lag al een paar jaar in de schuur maar hadden we tot op heden nooit opgeblazen omdat er geen tuinslang aangesloten kan worden op onze kranen beneden. Gelukkig waren onze buren zo aardig om ons te helpen en wat water te lenen zodat het bad gauw gevuld was en wij een zomer van lekkere waterpret in onze achtertuin kunnen genieten! Iets wat we ons geen twee keer hebben laten zeggen… Want och zeg wat is dat heerlijk zo een zwembad in de achtertuin, zeker met deze temperaturen is het optimaal genieten! Ook alle meiden zijn er inmiddels al in geweest, ja zelfs Ashley die ook wat baantjes heeft getrokken. Alleen kleine Bentley houden we er nog maar even uit voor de zekerheid.



Na een paar dagen wennen begon het echte socialisatie werk! Eerste opdracht… Wandelen! Met zijn tuigje en lijn, meegekregen van de fokker, zijn we op pad gegaan. Als eerste met onze ‘stabielste’ meiden erbij, oftewel Abby en Ashley. Zij moesten het goede voorbeeld geven als het aankomt op rustig wandelen (Elphaba is namelijk wat onvoorspelbaar en Eevee over-sociaal wat we op die leeftijd ook nog niet zo een goed plan vonden met de kleine vent). De eerste keren vond hij het maar wat vreemd, maar hij liep al direct heerlijk met een opgeheven staart mee. Na enkele dagen had hij echter de smaak goed te pakken en inmiddels staat hij te piepen als we de riem pakken, hij vindt het geweldig om uitgelaten te worden en te wandelen hier in de buurt en wandelt inmiddels af en toe ook alleen of met Eevee die hem leert hoe te reageren als er andere leuke honden in de buurt zijn.



De vijver was ook een dingetje waar kleine Bentley erg aan moest wennen. Al direct vond hij de vijver super maar wat dat natte spul erin nou precies inhield kon hij maar niet plaatsen. Op dinsdag was het langverwachte moment dan ook eindelijk daar, meneer viel in de vijver. Voorover ook nog dus helemaal kopje onder! Hij was even flink onder de indruk maar dat hield hem uiteindelijk niet tegen hoor. Sindsdien is hij nog 2x in de vijver gevallen en heeft hij al meerdere keren op het randje gestaan van er in vallen. Uhm wat is dat gezegde ook alweer, ‘Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen’, tja dat gaat dus niet helemaal voor deze jongen op!

 


Die woensdag zouden we naar een wandeling gaan op het Erkemederstrand. Dit wilden we eigenlijk niet afzeggen want onder andere Abby’s zoon BeeGee en dochter Snowy zouden hierbij zijn, Eevee’s nestgenootjes uit het zuiden van ons land waarvan we de laatste niet vaak in real life zien vanwege de afstand. Ook leek het ons eigenlijk wel een goede socialisatie voor Bentley dus met de nodige voorzorgsmaatregelen zijn we richting Zeewolde gereden. We waren uiteindelijk met best een flinke groep, bijna allemaal Sheltie-eigenaren en/of liefhebbers dus een leuke boel samen. Het weer was gelukkig ook wat dragelijker dan de dagen daarvoor waardoor we echt konden genieten van het strandje, en de hondjes hebben zich prima vermaakt. Bentley heeft in eerste instantie wat tijd doorgebracht in de eigen gemaakte ‘ren’ op het strand maar nadat Elphaba deze eigenhandig sloopte moest hij van hand op hand over getild worden om te voorkomen dat hij te veel bij de andere honden zou komen. Nu hadden niet veel mensen hier problemen mee hoor, gelukkig, hahaha! De indrukken op het strand waren wel een beetje veel voor de kleine jongen dus na ongeveer 2 uurtjes zijn we alweer terug richting huis gegaan met de beestenbende om hen hun welverdiende rust te gunnen.





(klik hier voor het album van de Erkemederstrandwandeling van die dag)


Vrijdag stond een tripje naar Amsterdam op de planning! Ietsjes anders dan normaal vanwege Bentley, maar wel weer een optimaal socialisatie dagje natuurlijk… We gingen op visite bij m’n ‘tante’ (schoonzus van mijn oma) in Osdorp waar we hadden afgesproken dat onze oud-buurman ook heen zou komen. Daar hebben we wat uurtjes gezeten en zijn we af en toe met Bentley naar buiten geweest waar hij kennis heeft kunnen maken met alle drukte en het verkeer daar, en ook het leven op het water. Aangezien we nog iets op moesten halen zijn we daarna doorgereden naar mijn oude buurt in Oud-West. Hier hebben we even in onze oude straat geparkeerd om Bentley de gracht voor de deur en alle drukte zo vlakbij het centrum te laten zien. Dat vond hij maar wat raar, al die fietsers en kletsende mensen. Hij keek z’n ogen uit en was nadien dus ook weer helemaal kapot van zijn dagje uit! Ook voor de andere meiden was het indrukwekkend want die komen ook niet zo vaak in onze oude buurt, een goed socialisatie dagje voor allemaal dus eigenlijk.


Het weekend hebben we het verder rustig aan gedaan… We moesten allemaal wel weer even goed bijkomen van alle drukke dagen en die hitte doet mijn lichaam helaas ook niet veel goed. Kortom ietsjes meer bankhangen en bedrust en ietsjes minder er op uit even een paar dagen, om goed op te laden voor Bentley’s 9e week van zijn leven waarin weer van alles op de planning staat!


Kijk op mijn Facebook pagina voor het uitgebreide album van Bentley's eerste 24 uur en eerste week hier met nog veel meer foto's! Meer filmpjes zijn hier te vinden... (afzonderlijke foto's van de meiden zijn in al hun persoonlijke albums te vinden)