Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 4 - 12 t/m 15 augustus 2013

Wat voelt het vreemd om alweer de laatste blog van onze ‘Zomer met Bentley’ te schrijven… Bitterzoet eigenlijk! In 4wkn tijd kan je leven zo veranderen door zo een kleine uk in huis, is vreemd om te bedenken dat die binnenkort iemand anders huishouden op stel gaat zetten en erg gelukkig gaat maken. Maar wat hebben we genoten van deze tijd met ‘m, we hadden het voor geen goud willen missen!
De afgelopen dagen hebben we het rustig gehouden, niet al te veel gedaan maar vooral echt nog even goed genoten van de jongen. Op maandag na, want toen stond me toch iets leuks op de planning voor alle hondjes! Een middagje op de hei in Ermelo, en niet alleen met onze roedel… We hadden daar afgesproken met Iris en Ineke van sheltiekennel ‘Little But Brave’, zij waren dus gezellig mee met de wandeling samen met bijna al hun hondjes (op een na dan). Inclusief papa Floris en nestzusje Wish dus! Bentley vond het helemaal geweldig om hen weer te zien en ging heerlijk mee in de roedel. Floris en Eevee liepen trots voorop ‘hun’ roedels te beschermen terwijl de rest zich prima vermaakte onderling. Halverwege hebben we nog een fotoshoot gedaan met de nestgenootjes en mocht de rest met de bal spelen… Het was een heerlijke wandeling, erg gezellig! Daarna waren alle hondjes uitgeput, moe en voldaan van hun tripje. En wij hebben weer heel wat leuke foto’s om ons aan die dag te herinneren!
 


Dinsdag hielden we een rustdagje thuis. Even lekker zo min mogelijk doen en gewoon lekker in en rondom het huis bezig zijn. Opladen voor wat er aan zat te komen. Al zag Bentley die dag ietsjes anders… Die vloog als een wervelwind net zoals iedere andere dag door het huis. En ja hoor, dit keer was het niet de vijver maar het zwembad (wat aan het leeglopen was dus minder hoog stond dan voorheen) waar die in viel. Hij kan dus zwemmen, hahaha! Ook de boodschappentas was niet veilig voor 'm, hij wist de kip al gauw op te sporen. Maar ook hij had z'n rustmomentjes die dag hoor...Woensdag kregen we visite! Simone kwam nog even langs met haar jongens om Bentley gedag te zeggen. Zij heeft ‘m regelmatig bezocht bij z’n fokkers en heeft ook een familielid van Bentley zelf in huis. Flynn, haar sable Sheltie. Het leek wel alsof Bentley dit wist want hij was helemaal weg van ‘m. Ze hebben hier heerlijk buiten op een kussen liggen spelen met mekaar en samen met Eevee vlogen ze op en neer de tuin door. Die laatste was ook erg gecharmeerd van Flynn en heeft dus ook nog binnen op de bank even wat met ‘m gedold, wat een leuk koppel is dat zeg! Halfbroer Cody was meer het kat uit de boom type, net zoals z’n halfzussie Abby. Maar uiteindelijk hebben we ons allemaal prima vermaakt hoor en was het een erg gezellig middag met z’n allen (helaas met niet veel foto’s, die zijn nogal mislukt).
Maar ja… Niks kon de volgende dag genoeg doen uitstellen. De laatste 24u met Bentley waren officieel begonnen, donderdagochtend werd die namelijk alweer opgehaald! We hebben heerlijk nog wat extra geknuffeld, meneer zelf heeft zich tot de laatste minuten nog lekker bezig gehouden met Elphaba & Eevee en we hebben de laatste uren nog flink wat foto’s en filmpjes gemaakt. Maar rond 11.30u ging dan toch uiteindelijk die bel op donderdagochtend. Addie & Thea kwamen de jongen ophalen. Ze hadden hun twee eigenlijk aangehouden pupjes mee dus Bentley had meteen weer wat te doen bij binnenkomst. Het leek echter wel alsof onze roedel het wist… Zo druk heb ik ze nog nooit gezien, zelfs niet bij het vertrek van Abby’s eigen pups. Ze bleven in eerste instantie maar blaffen en het niet vertrouwen, maar gelukkig kwam het vertrouwen uiteindelijk beetje bij beetje weer terug. Bentley heeft ‘zijn huis’ laten zien door alle hoeken van de kamer rennend te bezoeken en nog een laatste keer geknuffeld met ons allemaal. Maar toen was dan echt dat moment daar voor zijn afscheid… Op de arm heb ik ‘m meegenomen naar de auto, zodat het voor de meiden iets minder erg was om hem te zien vertrekken. Daar kreeg ik nog een paar heerlijke likken over m’n gezicht en ging die de auto in en met een zwaaiende Thea op de achterbank zag ik hem wegrijden terug naar het 'Marmorea huis' waar die morgenochtend door zijn ‘echte’ eigenaren zal worden opgehaald.


Wat is het dan plots ‘stil’ in huis… Met 4 meiden blijft er altijd wat te doen, maar de rust is toch op de een of andere manier weer teruggekeerd in huis. De meiden hebben volgens mij nog niet helemaal precies door wat er is gebeurt. Het is wel vreemd dat die weg is, maar ze verwachten volgens mij dat die nog terug komt. En wij eigenlijk ook een beetje, want je mist toch opeens een hond tijdens het eten geven en uitlaten. Geen getrappel meer achter de bureaustoel langs, niet continu opletten waar die nu weer is, en opeens is Elphaba weer de doerak in huis die kattenkwaad uithaalt in plaats van Bentley. Het zal wel even wennen worden weer hier om te accepteren dat het voorlopig bij deze 4 dames blijft, maar ik weet zeker dat zij voor genoeg afleiding zullen zorgen hoor.
En niet alleen zij, want ook Addie en Thea hadden nog een geweldig cadeaupakket voor ons als bedankje voor het oppassen! Heel wat lekkers voor m’n moeder en een cadeaubon voor ons beiden, nou die gaan we goed besteden hoor ga daar maar van uit… Al had het natuurlijk niet gehoeven, want we hebben het met veel liefde en plezier gedaan! We hadden ons geen betere zomer kunnen voorstellen, Bentley heeft echt ons jaar gemaakt met zijn korte bezoekje hier aan ons huishouden. We zullen ‘m nooit vergeten en hopen in de toekomst nog af en toe wat van ‘m te zien en horen! Maar voor nu wensen we ‘m het allerbeste in zijn nieuwe gezin morgen, hopelijk voelt hij zich daar ook snel thuis en zal die daar net zo gelukkig zijn als dat die hier was… Het ga je goed jongen, we zullen je vreselijk missen (doen we nu al) maar we wisten heel goed waar we aan begonnen van tevoren!P.S. Het nummer ‘Blurred Lines’ zal nooit meer hetzelfde zijn… Hahaha! ;-)

 

Kijk op mijn Facebook pagina voor het uitgebreide album van Bentley's vierde (en laatste) week hier met nog veel meer foto's! Meer filmpjes zijn hier te vinden... (afzonderlijke foto's van de meiden zijn in al hun persoonlijke albums te vinden)