Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Tweede week - 31 dec t/m 2 januari 2013

Ook de tweede week van de pupjes hier verliep absoluut niet zoals verwacht… Inmiddels schrijf ik deze blog met een pupje minder in huis. Eerder op de avond is Tubbs namelijk weer terug vertrokken naar z’n papa en mama. Maar laat ik bij het begin beginnen.
Oudjaarsdag is voor vele honden een spannende dag. Al die knallen, vreemde luchtjes en herrie om hen heen. Onze meiden hebben hier gelukkig maar weinig last van, maar helaas is dit wel anders voor Kyra van mijn vriendin Thera. Zij is doodsbang voor vuurwerk en in een poging om eens te zien of ze het goede voorbeeld van onze meiden zou overnemen, besloten zij met Oud en Nieuw deze kant uit te komen. Pupje Tess was natuurlijk ook mee dus het was hier weer een gezellige en dolle boel!


Het was in het begin weer even wennen voor iedereen maar al gauw voelde zowel mens als dier zich weer thuis hier. De honden gingen prima samen en van de knallen hadden er maar weinig last! Kyra vond het wel wat eng maar deed het vele malen beter als thuis, deze actieve omgeving deed haar dus duidelijk goed. Tegen middernacht sliepen de pupjes zo diep dat ze niet eens wakker werden van de knallen, hoewel er hier ook niet veel vuurwerk wordt afgestoken was het weer een prima socialisatiedagje voor alle kleintjes dus.
Nieuwjaarsdag hebben we het rustig aan gedaan. Thera bleef nog een nachtje slapen maar samen met alle hondjes hielden we een luierdag. We hebben speeltjes voor onze hondjes in elkaar geknutseld en ook voor het eerst met Tubbs en Glacee even aan een lijntje voor de deur gelopen. Tja rustdag of niet, het socialiseren gaat door! Ook dit ging weer erg goed en Glacee plaste zelfs al voor de deur aan de riem.

 


Donderdag zijn we naar wat winkels geweest met de pups. Thera wou toch nog hier en daar rondkijken en voor de pups was het weer een goed socialisatiemomentje. Tubbs en Glacee hebben hun ogen weer uitgekeken al waren ze onderweg nog wel wat misselijk. Tess hoorde er inmiddels helemaal bij en waren ze in het begin nog wat bang voor haar enthousiaste manier van spelen… Nu sprong Tubbs even hard op Tess haar rug en daagde Glacee haar ook met veel plezier uit. Het was dan ook een drukke bende af en toe in huis maar oh zo gezellig!


 


Tegen de middag is Thera met haar meiden weer richting huis vertrokken, en aan het begin van de avond werd Tubbsi dan opgehaald om weer richting zijn huis terug te keren. Een bitterzoet moment, want ook al was het beter voor iedereen zo… Pijn doet het toch altijd weer om gedag te moeten zeggen tegen zo een klein droppie. Zeker zo een zonnetje als Tubbs, want oh wat was die toch altijd lekker gezellig en vrolijk! We zullen hem vast nog wel een keer terug zien. Maar wat was het toch stil in huis direct na zijn vertrek. Eevee en Abby hadden we boven gezet omdat deze zo blafferig reageerden, en nadien was ook wel duidelijk waarom. Eevee heeft blaffend het hele huis doorzocht naar Tubbs, ze was ‘haar kindje’ echt kwijt. Ze is nog een tijdje lang onrustig geweest maar heeft zich uiteindelijk erbij neergelegd dat alleen nog kleine Glacee over was. Gelukkig hoeft ze van deze meid geen afscheid te nemen.


 


Hoewel het plan was dat Tubbs hier nog een paar weken zou blijven, hebben we woensdagmiddag toch in overleg met zijn fokker besloten dat hij terug zou gaan. Gezien de gezondheid van sommige meiden in onze roedel, en het effect dat Tubbs hier op had leek het ons toch beter wat meer rust terug te krijgen in ons huishouden. Thuis heeft Tubbs nog een aantal pupjes om heerlijk mee te dollen, en zijn de meeste volwassenen ook wel in voor een spelletje. Hoewel onze meiden ook gek zijn op pups en hier super mee om gaan was de drukte die Tubbs met zich meebracht soms toch iets te veel voor enkele van hen. Omdat zij toch echt voor gaan hebben wij dan ook besloten dat het voor een ieder beter zou zijn als Tubbs weer terug naar huis zou gaan, mede ook omdat hij hier vreselijk gemist werd door zijn fokker. En dit kan ik me heel erg goed voorstellen, want och wat een heerlijk ventje is het toch! Met pijn in ons hart hebben we hem dus weer moeten laten gaan… Maar we hebben begrepen dat die de rit naar huis zich prima heeft gedragen, en zelfs niet eens misselijk is geweest. Ook de honden thuis ontvingen hem weer met open armen dus zo te horen is die daar ook weer in een warm bad terecht gekomen!
Een stuk eerder dan verwacht sluit ik dan ook met deze blog onze ‘Winter met Glacee & Tubbs’ blogs af. Natuurlijk zal ik verslag blijven doen van al Glacee’s avonturen hier bij ons, en we hopen binnenkort weer een keertje Tubbs te kunnen zien. Bedankt voor de interesse allemaal, en tot een volgende blog!Kijk voor nog veel meer foto’s van de tweeling in dit album op Facebook!