Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Thuisbezoekje Sky (8 januari 2011)

Er heeft weer een thuisbezoekje plaatsgevonden! Dit maal die van Sky...
Sky was de pup die als eerste vertrok, dus het was alweer een tijd geleden dat we hem zagen. Natuurlijk heb ik in de tussentijd zijn eigenaren regelmatig gesproken en ben ik overladen met filmpjes en foto's, maar goed zo in het echt is toch anders.
Eenmaal aangekomen bij het huis van Sky vloog die meteen naar buiten om ons allemaal uitgebreid te begroeten, of nou ja beter gezegd om zijn hondenfamilie uitgebreid te begroeten. Want in eerste instantie had die niet echt oog meer voor ons... Hahaha! Hij was helemaal door het dolle heen en Eevee genoot ook duidelijk van het weerzien met haar broer. Abby die helemaal gek is op de familie van Sky was ook door het dolle heen en dit hebben we de hele middag ook wel gemerkt want ze hield niet meer op met blaffen.
En binnen begon al meteen de pret. Eevee en Sky waren niet bij mekaar weg te slaan, och wat waren die gek met elkaar. Ze vlogen over elkaar heen door het hele huis spelend en stoeiend. Abby deed ook wel een beetje mee maar had meer interesse in de buitendeur. Want tja daar liggen meestal... Ballen! Buiten vond ze er dus al gauw een en aporteren was het. Eevee gedroeg zich weer voorbeeldig (niet dus!) en vloog in de border met de tennisbal (want ze weet dat moeders weet dat ze daar niet mag komen) en begon aan de rozenstruik te trekken. Brutaaltje! Maar ze gingen de hele tuin door met z'n 3tjes, prachtig vonden ze het.
Binnen hebben we een tijdje zitten kletsen en ik heb ook nog even het konijn (zij hebben namelijk ook een teddy dwerg konijn) en het grasparkietje ontmoet (prachtige dieren overigens) dus het was een erg gezellige middag. We hebben er van genoten Sky weer te zien... Nog steeds wel erg een pupje maar toch ook wel al zo gegroeit. Zij koppie is prachtig vol al met een hele mooie kraag en hij heeft echt nog die puppyvacht, hij zal dus verwacht ik wat later in de puberteit komen als zijn zus maar goed dat hebben jongens wel vaker hè. Maar wat zag die er goed uit zeg die jongen, echt prachtig! En wat heeft hij het ook toch weer goed getroffen bij zijn nieuwe familie... De familie van Sky is gewoon zo een leuk en gezellig gezin, net zo vrolijk en vrij als hijzelf dus dat past perfect. Hij doet het dus ook prima bij hen, leert erg goed en is al goed bezig een prachtig mooie en evenwichtige 'grote' hond te worden.
Het gedag zeggen tegen Sky was moeilijk, vooral omdat Eevee hem maar niet wou laten gaan. Beide pupjes waren ondertussen toch echt wel helemaal uitgeput (Sky ging er zelfs al eens even een keertje bij liggen) maar ze gaven nog niet op hoor, ze moesten en zouden door blijven gaan met spelen... Al hun tijd samen benutten! Nou en ik weet zeker dat ze er van genoten hebben hoor! En Abby ook. Die is heerlijk geknuffeld, heeft met de bal gespeeld en vond het weerzien met haar zoon ook geweldig al kreeg ze maar weinig tijd met hem omdat Eevee hem nogal claimde. Maar tussendoor heeft zij ook wel wat leuke speelmomentjes met Sky gehad hoor, of samen met Eevee hem pakken dat was ook een hele leuke bezigheid. Hihi!
Hoe dan ook het was weer een topmiddag, een erg leuk bezoekje aan dat geweldige ventje Sky waar we allemaal van hebben genoten. Ik weet ook zeker dat hij helemaal goed zit bij zijn nieuwe familie en het daar super zal hebben, hij heeft zo een lol daar en wordt lekker beziggehouden... Kortom alweer zo een prachtige match, alweer een thuisbezoekje wat we met een heerlijk gevoel kunnen afsluiten!
Nog 1 te gaan... Ons laatste thuisbezoekje staat voor eind deze maand gepland en we zijn zeer benieuwd naar hoe die zal verlopen!
Maar eerst de wandeling morgen, want we gaan morgen samen met Cheeta en Diesel (Abby's zoon en dochter uit haar 1e nest) meedoen aan een wandeling van de rasvereniging. Heerlijk weer even de natuur opzoeken en voor Eevee een hele goede socialisatie. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan...

 

Meer foto’s van dit thuisbezoek zijn te vinden in het fotoalbum van Sky en Eevee...