Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 4

En we zijn alweer halverwege, week 4 is vandaag van start gegaan!
En het was me het weekje wel hoor, poeh zeg... Mijn moeder had vakantie (herfstvakantie) dus ik had deze week extra hulp. Heerlijk, kon ik dus even mijn rug wat rust geven en nog belangrijker... Uitslapen! Maar echt als vakantie voelde het toch niet.
Afgelopen zondag zijn we begonnen met de kennismakingsgesprekken met de potentiële pupkopers dus dat was natuurlijk ook wel spannend. Zondag stonden meteen 2 bezoekjes op de planning dus het was een druk weekend. Maandag kwam er ook nog een familie langs en een gezin dat zondag hier ook was wou graag gisteren ook nog even puppyknuffelen dus gisteravond was het hier ook een gezellige boel. Zaterdagmiddag en zondagochtend staan de laatste 2 gesprekken gepland en dan hoop ik dus dat alle pups een nieuw huis hebben gevonden. Spannend!
Maar dat was niet alles wat de pups deze week hebben beleefd. Nee sinds donderdagavond hebben zij ook een nieuw interieur. Het viel ons op dat de pups steeds minder in hun grote mand lagen en tijdens het spelen buiten de ren vonden ze alle pluche manden hier helemaal geweldig. Dus hun ren is nu wat meer een speelren geworden vol met speeltjes en lekkere mandjes om in te liggen.
En donderdag en vrijdagmiddag zijn alle pupjes even naar buiten geweest (in de achtertuin bedoel ik hiermee uiteraard)! Donderdag hebben wij dit in groepen van 3 gedaan onder de overkapping zodat ze nog goed beschut zaten en alles voorzichtig konden ontdekken... En vrijdag zijn ze met z’n allen in het midden van de tuin de tuin gaan ontdekken. Om eerlijk te zijn vonden ze het doodeng maar goed dat kun je ze ook niet echt kwalijk nemen natuurlijk, opeens wind voelen en kou dat is ook spannend. Maar het zal dus nog een flinke klus worden de achtertuin leuk te maken, bij ons vorige nest was dit zo gebeurt maar goed toen was het hartje zomer en 35 graden. Dit is wel even andere koek natuurlijk. Maar weer een leuke nieuwe uitdaging dus voor ons die we met beiden handen zullen aanpakken!

Curious Eevee Special Princess

Eevee had deze week een druk weekje. Deze dame houdt duidelijk van aandacht dus vond alle visite geweldig. Ook heeft zij deze week ontdekt hoe ze uit de ren kan ontsnappen dus regelmatig staat ze nu opeens naast me in de huiskamer als zij besluit dat het tijd is voor haar om even buiten de ren te spelen.
Eevee is wel wat minder fel geworden de laatste week. Vorige week had ze nog een flinke eigen wil en begrijp me niet verkeerd deze heeft ze nog steeds. Maar ze begrijpt nu wel steeds meer dat een charme offensief beter werkt als flink doordrammen. Hahaha!
Zoentjes geven kan ze ook als de beste en tenen opeten ook. Dat laatste doet ze dus ook maar al te graag als je even niets vermoedend in de kamer zit en niet op 'r let.
Ze is ondeugend maar begint wel al steeds beter te luisteren. Moeders heeft haar poten vol aan 'r want ze vliegt van hot naar her maar met z'n allen lukt het wel haar wat dingen bij te leren hoor.
De tuin vond Eevee heel erg spannend. Ook toch nog best wel eng maar ze durfde op het eind wel al wat stappen te zetten. Want tja ze heet immers niet voor niets 'curious'...

Ambitious Phione Special Princess

Phione is toch ook wel echt een ondeugende meid hoor. Net zoals de vorige keer eigenlijk, de meiden zijn het meeste werk hahaha!
Phione's grote voorbeeld is grote zus Eevee dus tja wat die kan kan zij ook. Ze liggen dus ook graag samen en gaan het liefst samen op pad.
De tuin vond Phione wel heel erg eng, vooral de 2e keer. Al die wind moest ze niks van hebben. Ze was flink onder de indruk van alles dus dat zal nog een flinke klus worden om haar te laten wennen aan de achtertuin.
Knuffelen is Phione helemaal gek op. Zoenen, tegen je aan liggen... Wat dan ook, ze vindt het geweldig! Ze krijgt graag aandacht en staat dus ook steeds vaker in de ren te piepen hier om.
Ook Phione is al enkele keren uit de ren ontsnapt al is zij hier minder goed in als haar zus. Maar het zal niet lang meer duren voordat zij het ontsnappen ook helemaal door heeft hoor vrees ik...

Lightning Raichu Special Princess

De teddybeer en held op sokken. Of eigenlijk gewoon de sul van het stel, hihi! Als het om buiten lopen gaat dan... Is hij hier in huis nog zo dapper. Buiten zie je daar niks van terug hoor! Agosh wat is die kleine vent toch bang buiten. Languit op de grond liggen is het enige wat die doet eigenlijk, ja en piepen. Ik had dat van hem totaal niet verwacht maar zo zie je maar weer hè, wat kun je je soms vergissen in een hond. Hahaha! Maar het gaat ons wel lukken hoor. Raichu zal het buiten lopen wel leren, het zal waarschijnlijk bij hem wel alleen iets langer duren als bij de anderen.
Raichu heeft deze week de knuffels/speeltjes helemaal ontdekt. Hij sleept ze door het hele huis en ligt er regelmatig mee te rollebollen.
Raichu kan nog steeds wel erg zeuren, heel erg zeuren. Waarom? Geen flauw idee! Soms wil die gewoon een knuffel, of je lekker even aflebberen. Maar soms is het ook gewoon niet duidelijk wat die wil. Zeurt die denk ik gewoon om het zeuren.
Maar ach die kleine teddybeer kun je weinig kwalijk nemen. Want een blik in die mooie donkere ogen van hem en je bent verkocht...

Playful Phanpy Special Princess

Phanpy is flink aan het spelen geslagen deze week. Zo druk als z'n zussen kun je 'm zeker nog niet noemen maar hij heeft de smaak wel te pakken. Hij kan zichzelf prima vermaken maar vindt het ook heerlijk om met de rest te spelen, een makkelijke jongen dus.
Buiten was voor Phanpy ook een heel avontuur. Ook hij vond het heel spannend maar was gelukkig niet zo onder de indruk van alles als z'n grote broer.
Nog steeds kijkt Phanpy erg op naar Eevee en loopt hij graag achter haar aan. Tja zij is ook zo dapper en eigenwijs, dat is natuurlijk leuk om van af te kijken. Al durft hij nog niet alles hoor. Maar ontsnappen gaat hem ook steeds beter af. Tot nu toe is het hem nog maar 1 keer gelukt maar ik heb zo het gevoel dat hij hier gauw een 2e keer van gaat maken...

Prince Manaphy Special Princess

Manaphy, ons een beetje ondergewaardeerd ventje wat opeens sinds eind van de week heel wat mensen aan zich heeft hangen. Hihi!
Manaphy lijkt qua karakter echt waanzinnig veel op Phanpy. Alleen is Manaphy wat meer van het knuffelen. Phanpy houdt hier ook wel heel erg van hoor maar Manaphy is gewoon meer het schoothondje van de 2. Hij speelt dolgraag (vooral met z'n Knorretje knuffel) maar vindt het ook heerlijk om op schoot te liggen en daar dan in slaap te vallen. Hij is dus iets rustiger als Phanpy als verschilt het niet veel hoor.
Manaphy reageerde buiten dus ook eigenlijk hetzelfde als Phanpy, spannend maar hij durfde op een gegeven moment ook wel te gaan zitten en zijn omgeving te bekijken. De sul in hem is dus langzaamaan steeds meer aan het verdwijnen en hij begint steeds meer zelf initiatief te tonen...

Cute Buneary Special Princess

En dan hebben we nog onze schattige Buneary, Buneary die alle harten doet smelten. Iedereen is verliefd op hem, (bijna) iedereen wil hem hebben!
Buneary ligt met spelen nog steeds meestal onderop. Maar hij begint het te leren hoor. Hij doet nu even druk mee en heeft nu door dat als de rest slapen of moe worden hij nog wel een kleine kans maakt dus daar maakt die nu de laatste tijd steeds meer gebruik van!
Buneary loopt gewoon een paar dagen achter in vergelijking met de rest. Bij hem waren als laatste tandjes te zien, hij loopt nog steeds niet zo goed als de anderen en deed er ook wat langer over om uit z'n schulp te kruipen. Maar hij komt er wel hoor...
Buiten was Buneary echt de verassing van het stel! Hadden wij nog verwacht dat hij het doodeng zou vinden, niets was minder waar... Na een minuut of 2 had Buneary al door dat buiten spelen eigenlijk helemaal niet zo eng is en liep hij met z'n staart in de lucht de omgeving te verkennen. Echt rennen door de tuin of zo doet die nog niet hoor, dat gaat hem iets te ver. Maar dat de tuin leuk is heeft hij zeker wel al door...

En dat was het alweer voor deze week. Het einde begint nu toch al langzaamaan in zicht te komen voor ons dus we proberen echt nu optimaal te genieten van de kleintjes. Zoals het er nu naar uitziet zal er naast een pupje dat hier voorgoed zal blijven ook nog 1 of misschien zelfs 2 pupjes nog ietsje langer blijven dus gelukkig hoeven we niet meteen afscheid te nemen van allemaal.
Maar goed laat ik niet op de zaken vooruit gaan lopen. We hebben nog 4 á 5 prachtige weken in het vooruitzicht en nog genoeg op de planning staan dus dat komt helemaal goed. Komend weekend komt er weer wat visite dus weer een leuke belevenis voor de kleintjes en we gaan natuurlijk dat buitenspelen aanpakken (mits het weer dat toelaat)!
Hieronder weer wat leuke filmpjes en foto's en zoals iedereen ondertussen wel weet meer foto's en filmpjes zijn te vinden op mijn Youtube pagina en op de pups pagina...
Tot volgende week!

Geboorte - Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8 -
Week 9 - Week 10 & 11