Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 5

De drukte is inmiddels echt begonnen! Dagelijks hebben de pupjes meerdere speelmomenten binnen- en buitenshuis en in hun doen en laten worden ze ook steeds meer en meer ‘mini-hondjes’. Buiten de ren in de huiskamer spelen vinden de kleintjes prachtig, het geren over de vloer is zo schattig om te zien vooral met die pretbekkies erbij. Buiten waren de ervaringen begin van de week nog wisselend, mede vanwege de temperatuurverschillen. Maar halverwege de week waren ze wel om en kropen ze zelf al de drempel over om naar buiten te gaan. Beide pups hebben zowel de stenen als het gras inmiddels verkend en doen ook netjes hun behoefte buiten als we op tijd zijn hen hier neer te zetten. Wel merk ik steeds duidelijker de verschillen tussen Shelties en Chinese Naakthondjes op deze leeftijd, want och wat een baby’s zijn dit nog zeg in vergelijking met even oude pups van een ander ras. Voor Eevee maakt het echter niet uit welk ras ze zijn, die geniet met volle teugen van de tweeling. Ze speelt dolgraag met hen en is meestal in hun bijzijn te vinden als ze ergens vrij rondlopen.Door alle hitte eind vorige week was er even sprake van een dipje wat betreft de eetlust. De pups wilden echt helemaal niks meer eten maar gelukkig trok dit weer bij toen de buitentemperaturen koeler werden. Zaterdagavond was er ook even sprake van hevig onweer en zelfs wat hagel hier, een prachtige nieuwe ervaring voor de kleintjes dus! Ze vonden het wat apart, maar lagen lekker veilig bij mama dus vonden het nu ook weer niet de moeite waard om zich echt mee bezig te houden. Laten we hopen dat ze dit over een tijdje nog denken als ze weer eens zulke weersomstandigheden meemaken. Een betere training dan het echte werk kun je in ieder geval niet krijgen.
Zondag hebben ze hun eerste echte autoritje gehad (het ritje naar de dierenarts met Blossom destijds niet meegeteld dan). Omdat hondjes van dit ras nogal vaak wagenziek zijn wilden we hier vroeg mee beginnen in de hoop dit te voorkomen. Het eerste ritje verliep goed, er was wel wat gepiep in het begin maar tegen de tijd dat we weer terug thuis waren sliepen beide kleintjes alweer als een roos. We hopen dus dat dit zo zal blijven want dan hebben we heel wat leuke socialisatie ideetjes op de planning staan voor de komende tijd.


Dinsdag en woensdag hadden de pups voor het eerst sinds anderhalve week weer visite. Na hoe Glacee hier de vorige keer op reageerde wilden we het deze keer rustig en voorzichtig aanpakken en besloten we dus eerst mensen die ze goed kent uit te nodigen. Dinsdagmiddag kwam onze oud-oppas langs waar de meiden een erg goede band mee hebben. Ze waren dan ook dolenthousiast bij binnenkomst en Glacee vond het geen enkel probleem om haar pups aan hen te showen. Woensdagmiddag kwam een vriendin van me langs die de meiden inmiddels ook erg goed kennen. Ook haar bezoek was geen enkel probleem. Glacee heeft als vanouds zoenaanvallen gegeven, heerlijk op haar rug gelegen op een kussen terwijl haar buikje werd gekriebeld en lekker geslapen tussendoor.
Sinds gisteren beginnen de tandjes van beide kleintjes ook eindelijk door te komen. Dit duurde wat langer dan verwacht, waarschijnlijk vanwege hun kleine formaat, maar bij Huck zagen we begin deze week de eerste tandjes verschijnen en Miffy heeft sinds gisteren ook een paar witte puntjes uit haar tandvlees pieken. Echt tanden kun je het nog niet noemen hoor, maar het zit er aan te komen dus!
Ook zijn we deze week begonnen met het tapen van de oren van Miffy. Iets wat gebruikelijk is bij Chinese Naakthonden aangezien de hairless variëteit van dit ras staande oren dient te hebben maar dit niet altijd van nature uit lukt. Mama Glacee had maar een paar weken tape nodig dus we hopen dat dochterlief ook makkelijke oren heeft die snel uit zichzelf zullen staan. Of we Huck zijn oren gaan tapen zijn we nog niet helemaal over uit. Powderpuffjes mogen zowel staande als hangoren hebben dus bij hen is tapen niet vereist, en aangezien Huck nogal erg grote oren heeft weten we ook niet of zijn oren ooit wel echt goed zullen gaan staan. Bovendien vinden wij zijn look met hangoren ook wel erg schattig, dus voor nu laten we het even zo en wachten we af. 

Iedere week probeer ik de weekfoto’s een bepaald thema te geven. De week van de geboorte had als thema ‘introductie’, week 1 had als thema ‘welcome home’, voor week 2 was het thema ‘summer time’, tijdens week 3 was het thema ‘happy Bday’, ‘back 2 school’ was het thema voor week 4 en week 5 heeft als thema ‘de tuin in’. Deze week stond namelijk voor de pups in het teken van de buitenboel verkennen, en zeker nu het nog mooi weer is vonden we het wel zo leuk om de photoshoot ditmaal dus ook buiten te laten plaatsvinden.

Huckleberry Pie Special Princess “Huck” – Powderpuff ♂

Het wordt met de weken meer duidelijk dat Huck een karaktertje op zich is. Hij heeft een sterke eigen wil en manier van dingen doen en laat zich daar niet graag van af brengen. Zodra hij de kans krijgt om lekker door de tuin of huiskamer te crossen pakt hij deze met alle poten aan om uiteindelijk lekker in slaap te vallen op de grond naast je of in de mand in de ren (want zo netjes is hij dan weer wel dat hij na het spelen gewoon terug de ren in klimt voor wat rust).
Huck is wel een huilbaby, wat ons inmiddels al een aantal slapeloze nachten heeft bezorgd. Hij lijkt vooral die vrijheid te willen waar ik het eerder al over had, niet in de ren liggen maar lekker ergens in de kamer of buitenspelen op de momenten dat hem dit uitkomt. Maar ja op deze leeftijd is hij daar gewoon nog echt net iets te jong voor dus mag dat nog niet. Helaas voor hem, maar gelukkig neemt hij het je niet kwalijk want telkens als je hem oppakt kun je heel wat lieve kusjes verwachten als welkom.
De andere honden heeft Huck niet zo veel mee. Hij speelt af en toe wel met ze, maar op zijn zus en moeder na kunnen de meeste hem gestolen worden. Zo heeft het een tijdje geduurd voordat Eevee er een klein speelmomentje met hem uitkreeg, en nu nog steeds doet hij meestal meer zijn eigen ding. Hij kan zichzelf prima vermaken in z’n eentje, en speelt ook erg graag met mensen. Hij is echt een mensenhondje die het liefst dicht bij de baas is en regelmatig lekker wil knuffelen of spelen. Zoenen, buikje kriebelen, voeten vangen, hij vindt het allemaal prachtig zolang je het maar gezellig met hem samen doet.
Meneer kan wel nogal baldadig zijn, echt een stoere vent die houdt van stoeien. Hij is wel wat terughoudend in sommige situaties maar herstelt zich heel erg snel en kan hierdoor een hele hoop hebben. We verwachten dus ook dat hij uit zal groeien tot een heerlijke, fluffy, vriendelijke teddybeer!

Blueberry Muffin Special Princess “Miffy” – Hairless ♀

Miffy had vrijdag een bijzonder moment… Ze gaf haar eerste echte zoentje! En sindsdien volgden er meer, al deelt ze haar zoenen niet zo regelmatig uit als haar grote broer. Bezoek wil ze ook nog niet echt graag zoenen. Maar we nemen natuurlijk alle zoentjes die we krijgen dankbaar van haar aan.
In tegenstelling tot Huck vindt Miffy de andere honden hier in huis juist wel vreselijk interessant. Hoewel ze hen allemaal graag opzoekt is wel duidelijk te merken dat ze het meeste heeft met Eevee. Ze zoekt haar regelmatig op om gezellig samen te spelen of gewoon met z’n tweetjes op ontdekkingstocht te gaan. Ze kijkt erg tegen Eevee op, al snappen ze elkaar lang nog niet altijd helemaal en is Eevee soms ook wel iets te hardhandig voor haar.
In vergelijking met Huck is Miffy veel rustiger. Ze is wel speels en ook absoluut avontuurlijk, maar ze stelt ook haar rust op prijs en is in sommige gevallen liever lui dan moe. Dit merken we ook als de twee lekker vrij spelen in de huiskamer. Miffy heeft inmiddels een favoriet kussen gevonden wat ze regelmatig opzoekt als het haar wat te druk wordt om vervolgens heerlijk op in slaap te vallen. En dan is ze ook echt niet meer wakker te krijgen, dan wil de prinses op de erwt gewoon genieten van haar comfy bedje.
Net zoals mama is Miffy wel vatbaar voor kou. Zo merkten we gelijk toen het wat afkoelde deze week dat ze minder graag buiten kwam en ook in huis plekjes zoals de slaapzak graag opzocht. Ze wil ook dolgraag op haar broer liggen waar hij iets minder blij mee is… Veel te warm ook die kleine zus op z’n rug, maar ja, iedere keer weer als hij ligt te slapen probeert ze het, hahaha!
Ook Miffy is wat gereserveerd en houdt niet zo van drukte. Ze wil alles rustig verkennen maar is vaak wel de dappere van de twee als het aankomt op eerste stappen richting iets nieuws zetten. Ze valt regelmatig op schoot of in je armen in slaap en is ook erg speels aangelegd. Maar ze is wel nog echt de baby van het stel die bijvoorbeeld soms nog even een kontje nodig heeft om ergens overheen te komen.Vergeet niet mijn Facebook, Instagram en YouTube account(s) in de gaten te houden voor regelmatige updates gedurende de week, en check dagelijks het puppyalbum voor recente kiekjes en de puppycam voor livebeelden uit de puppyren in de huiskamer.

Geboorte - Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8 -
Week 9 - Week 10 (RIP Miffy)