Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 7

Wat een weer zeg... Zoveel plannen maar er is van een hoop maar weinig terecht gekomen. Van maandag t/m donderdag was het immers behelpen en vooral koel blijven ver weg van de extreme hitte buiten. Het deed mijn gezondheid geen goed maar ook de eetlust van de tweeling niet. Gelukkig waren ze desondanks wel nog flink levendig en hebben ze zich thuis goed kunnen vermaken met alles wat we hier voor hen bedacht hadden. Ach ja het blijft de Duracell tweeling hè… ;-)
Vorige week vrijdag begon onze socialisatie week eigenlijk en wel met een bezoekje aan de Intratuin. Dit vonden beide pups toch wel heel erg spannend hoor. Zo zat Miffy al gauw flink te trillen en leek Huck een beetje in shock van alle nieuwe luchtjes, geluiden en indrukken om hem heen. Toch sloegen ze zich er dapper doorheen zonder piepen of wat dan ook, al hopen we wel nog wat meer winkels te kunnen bezoeken de komende tijd om hen ietwat meer te laten wennen aan dit alles. Op weg terug naar huis kwamen we de twee kinderen van de buren tegen die ook nog even de pups hebben geaaid dus onverwachts hadden zij die dag ook hun eerste echte kennismaking met kleine kinderen.


Afgelopen zaterdag vond hun eerste wandeling aan een riempje plaats en eigenlijk verliep dit gelijk al boven verwachting goed. Duurde het bij de Sheltie pups soms echt een tijdje voor ze het hele principe van lopen aan een riempje door hadden, de tweeling besloot al gauw dat het best leuk was en huppelde gelijk al korte stukjes mee. Twee dagen later zijn we nog een keer naar buiten gegaan ditmaal met beide Shelties erbij om nog een blokje om te lopen. En alsof ze het al jaren deden liepen ze uiteindelijk toch aardig wat stukjes mee, en werden ze zelfs halverwege onderweg nog even geknuffeld door twee jonge meiden uit de buurt.


Zondag maakte de tweeling kennis met McDreamy (ons teddy dwerg konijn). Deze kennismaking verliep in eerste instantie niet geheel volgens plan zoals hieronder wel op de beelden te zien is… De volgende dag hebben we dit dus nog maar een keertje overgedaan en gelukkig ging het toen al stukken beter en zochten beide pupjes langzaamaan wat toenadering. Ook de grote tunnel hebben we in de tuin gelegd en zoals volleerde agility hondjes deerde hen dit niks! Ze zijn natuurlijk de kleine tunnel gewend maar ook de grote crossen ze met veel plezier doorheen.


Dinsdag hebben we het hondenzwembadje opgezet zodat de pups eens goed kennis konden maken met water. Ze vonden het maar wat gek maar de staartjes zijn uiteindelijk niet omlaag geweest.Woensdag gingen we nog een stapje verder wat water betreft… Toen kreeg de tweeling namelijk hun eerste bad. Iets wat niet zozeer nodig was maar wel vroeg aangeleerd moet worden omdat het bij dit ras op latere leeftijd routine is dat ze regelmatig in bad gaan. Het ging gepaard met wat getril en gepiep maar uiteindelijk vonden beide pups het warme water eigenlijk best lekker en gaven ze zich rustig over aan wat er gebeurde. Ze hielden zich erg groot ook toen de enge föhn op hen af kwam en hebben daarna alle spanning er gelijk weer uitgerend door even lekker met elkaar te stoeien.Vandaag hebben de pups ook niet stilgezeten. Zo zijn we vanmorgen naar de markt geweest en moesten ze vanmiddag voor de allereerste keer naar de dierenarts. De markt waren heel wat nieuwe indrukken voor hen en hun eerste reactie was dan ook precies hetzelfde als in de Intratuin. Tegen het eind liepen ze echter het laatste stukje kwispelend mee aan hun riempjes en eenmaal aangekomen bij de dierenwinkel waren ze al in slaap gevallen op de arm. Vanwege hun kleine formaat hebben we de eerste enting wat uitgesteld, maar inmiddels vonden we het toch wel tijd voor een afspraak dus zijn ze vandaag met 7wkn geënt. Al met al ging het best goed. Miffy piepte heel even, Huck helemaal niet, maar ze waren erg stoer en zijn de medische keuring ook helemaal doorgekomen. Huck is al een echte heer met twee ballen dus ook dat zit al helemaal goed bij hem. Alleen de nieuwe paspoortjes waren even een gedoe, ook een eerste keer voor ons dat het op deze manier ging, maar uiteindelijk is ook dit allemaal gelukt en goedgekeurd. Natuurlijk kwamen we op een stukje van zo’n honderd meter alweer vier groepen mensen tegen die de pups wilden aaien en een praatje kwamen maken, waaronder een groep schoolkinderen, dus ook wat socialisatie op dat gebied zijn de pups weer niks tekort gekomen.Vanavond staat er ook nog een visite afspraak op de planning, en komende week hopen we eindelijk alle socialisatieplannen die deze week vanwege het weer niet door gingen te kunnen gaan uitvoeren. Er staat de pups dus nog genoeg te wachten, maar gezien hoe relaxt ze tegenwoordig in de auto zijn denk ik niet dat dit een probleem zal zijn. ;-)

 

Iedere week probeer ik de weekfoto’s een bepaald thema te geven. De week van de geboorte had als thema ‘introductie’, week 1 had als thema ‘welcome home’, voor week 2 was het thema ‘summer time’, tijdens week 3 was het thema ‘happy Bday’, ‘back 2 school’ was het thema voor week 4, het thema ‘de tuin in’ stond centraal tijdens week 5 en voor week 6 kozen we voor het thema ‘rockabye baby’. Het thema voor deze 7e week is ‘family portret’ en daarmee bedoelen we dat we ditmaal wat kiekjes van de pups samen met de andere honden hier in huis hebben gemaakt voor de wekelijkse photoshoot.

Huckleberry Pie Special Princess “Huck” – Powderpuff ♂

Huck de knuffelkont begint steeds vaker plaats te maken voor Huck de actie-man. Meneer dendert regelmatig door het huis achter één van de honden aan of heeft de dikste lol met zichzelf en een speeltje. Ook kattenkwaad uithalen vindt hij prachtig. Zo besloot hij van de week ineens dat onder meubels klimmen toch wel erg leuk is en zat hij dus ook afgelopen dinsdag eventjes vast onder de bank. Niet dat hij hiervan onder de indruk was hoor… Na zijn ‘redding’ wilde hij gelijk weer terug eronder!
Toen blijft Huck ook wel een vent met een klein hartje hoor. Zo is hij het zoenen zeker nog niet verleerd en kan hij regelmatig ook zo lief en onschuldig uit de hoek komen dat je hem snel weer alles vergeeft. Qua houding is Huck zeker wel de dominante van de twee pups, maar hij stelt zich netjes onderdanig op naar de volwassen honden dus lijkt zeker geen haantje de voorste in het dagelijks leven te zijn. Nog altijd speelt hij ook graag alleen en heeft hij een hele verzameling aan speelgoed hier liggen waar je hem blij mee kan maken.
Tijdens socialisatie momentjes valt ons steeds meer op dat Huck vooral in eerste instantie erg rustig wordt in nieuwe situaties. Het lijkt alsof hij een beetje bevriest en alles langzaamaan in zich opneemt om daarna voorzichtig te gaan verkennen. Nadien merk je het gelijk als hij overprikkeld is door zijn dolle paar minuten dan waarna hij uiteindelijk in een diepe slaap belandt. Ze zijn ook nog zo jong hè, al die indrukken zijn niet niks voor die kleintjes! We doen altijd ons best overprikkeling te vermijden maar zeker met die jonkies kan dit soms erg lastig zijn natuurlijk.
Qua gewicht zit Huck inmiddels rond de 1,5 kilo wat ietjes meer is dan zijn moeder op deze leeftijd maar stukken minder dan zijn ooms. Het blijft bij dit ras moeilijk te voorspellen hoe groot een hond uiteindelijk zal worden dus we zullen nog even moeten afwachten op het antwoord hier op. Maar hij groeit in ieder geval goed en laat het duidelijk blijken als hij honger heeft en meer eten wil dus dat principe begrijpt hij inmiddels ook.

 

Blueberry Muffin Special Princess “Miffy” – Hairless ♀

Inmiddels hebben we besloten dat Miffy toch haar naam zal houden en ze dus gewoon Miffy zal blijven heten. Mevrouw begint ook al aardig naar haar naam te luisteren wat af en toe best handig kan zijn.
Miffy is een beetje een drama queen. In nieuwe situaties zet ze het vaak eerst op een trillen voor ze pas echt alles in zich opneemt, ze zoekt veel steun bij ons maar is uiteindelijk ook wel een hondje dat de knop snel kan omzetten en iets leuk vindt. Qua houding tegenover andere honden is ze echter best onderdanig en zal ze gauw op haar rug gaan liggen, al wordt ze tegenover haar broer wel met de week steeds ‘feller’.
Met 6,5 week ging Miffy eindelijk de 1 kilo grens over, ja kleine meisjes worden groot, hahaha! Toch lijkt dat kleine formaat haar weinig in de weg te staan in het dagelijks leven want als puntje bij paaltje komt staat mevrouw haar mannetje wel hoor. Net zoals broer Huck heeft ze echter wel ook dat ze best gauw overprikkeld is en nadien in diepe dromen belandt die haar broer dan weer wat apart vindt soms (maar er wel voor zorgen dat hij lief dicht tegen haar aan gaat liggen om haar te steunen). Iets voor ons om rekening mee te houden maar dat komt wel goed, het draait om het vinden van een balans hè.
Miffy is in tegenstelling tot Huck juist steeds knuffeliger aan het worden. Zo ligt ze graag op je borst te slapen en zoekt ze je af en toe ook gewoon echt even op voor een knuffel. Ook is ze erg trouw en volgt ze je veelal op de voet door het huis. Haar grote voorbeelden zijn en blijven de andere meiden hier in huis tegen wie ze dan ook vreselijk opkijkt en heel veel respect voor heeft ook. Zelfs tante Elphie begint ze langzaamaan voor zich te winnen met haar houding terwijl die eigenlijk helemaal niet zo van pupjes houdt.
Woensdagavond vond een heel schattig moment plaats toen Miffy op het kussen kroop naast Abby en bij haar in slaap viel. Abby keek even verbaasd maar al gauw volgde een uitgebreide wasbeurt van Miffy’s oren waarna ze in Abby’s poten in slaap viel. Als ik niet al van de hitte aan het wegsmelten was dan deed dit moment het wel voor me zeg… Zo lief! 

Vergeet niet mijn Facebook, Instagram en YouTube account(s) in de gaten te houden voor regelmatige updates gedurende de week, en check dagelijks het puppyalbum voor recente kiekjes en de puppycam voor livebeelden uit de puppyren in de huiskamer (excuses dat de webcam niet zo vaak meer aan staat, dit komt omdat de pups regelmatig los in de kamer spelen en dan alleen wat slapen in de ren).

Geboorte - Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8 -
Week 9 - Week 10 (RIP Miffy)