Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 9

Deze week was die pittige week waar we nu al weken tegenop zien. De week van het gedag zeggen van het voorlopig afscheid nemen... We bereiden ons hier nu al tijden lang op voor en wisten dat dit moment komen zou. Maar toch als het eenmaal zover is blijft het altijd wel even slikken.
Wij hebben 8 geweldige weken lang mogen zorgen voor 6 prachtige wondertjes, want dat zijn en blijven ze toch echt wel in mijn ogen! Wij hebben 8 weken lang mogen genieten van al hun streken, avonturen, mooie en ontroerende momenten. En wat waren het toch 8 geweldige weken, heb ik toch genoten! Dit was echt weer het hoogtepunt van het afgelopen jaar, veruit!
Het gedag zeggen zag ik dus ook zeker niet als afscheid maar als tot ziens. Over een maandje zullen we namelijk alle pupjes weer even gaan bezoeken om te zien hoe het hen dan vergaat in hun nieuwe huis. Maar toch het blijft wel een symbolisch afscheid want zo een kleintje hier op de arm van iemand anders de deur uit zien lopen geeft toch wel altijd een brok in ons keel. Maar goed we hebben 8wkn lang gezorgd voor al deze kleine opdondertjes, 8wkn lang hebben wij hen geprobeerd klaar te maken voor de grote wereld en hebben wij hen met veel liefde en knuffels groot gebracht... En nu is het tijd voor anderen om dat werk over te gaan nemen, nu is het tijd voor een nieuw avontuur! Dus zie hieronder de laatste dagboekjes van enkele pupjes, hun 'afscheiddagboekjes'...


De laatste foto van alle pupjes samen met moeders hier bij ons thuis gemaakt zaterdagochtend 27 november 2010...

Zaterdag 27 november 2010 - Sky

De dag dat de pups 8wkn oud werden en de dag dat ook de allereerste pup vertrok. De eerste en laatste zijn altijd het moeilijkst en zeker bij de eerste merkte ik dit ook wel weer hoor. Die laatste dingen klaarleggen, de laatste dingetjes hier in huis regelen en voor het laatst met z'n allen buiten spelen... Poeh zeg wat geeft dat een dubbel gevoel!
Sky oftewel onze 'Prince Manaphy Special Princess' was de eerste die we gedag moesten gaan zeggen en dit ging gevoelsmatig gepaard met een lach en een traan. Met zijn eigenaren heb ik al maanden lang erg leuk contact dus dat hij goed terecht komt weet ik zeker. Maar toch blijft het moeilijk om dan zo een pupje op de arm van een ander de deur uit te zien gaan. Maar goed het hoort erbij. Ik heb het dus ook (weliswaar met heel veel moeite) droog gehouden en gedag kunnen zeggen op de manier die ik graag wou. Abby had gelukkig (misschien vanwege de nestgrootte) niet echt door dat die weg ging dus dat maakte het ook veel gemakkelijker voor ons allemaal.
Sky zal bij een gezin gaan wonen bestaande uit 4 leden, vader en moeder en hun 2 kinderen. Er zijn een hoop plannen met hem, misschien ooit nog een hondensport of zo... Maar in eerste instantie zal die gewoon een lekker maatje, een nieuw gezinslid zijn! Ik weet zeker dat Sky met open armen ontvangen zal worden door zijn nieuwe gezin en dat die daar een geweldig leven tegemoet gaat, het is echt een prachtige match. Heel veel plezier en succes dus met jullie kleine vent!

Meteen na de thuiskomst van Sky kreeg ik al een hele leuke update van de reis naar huis met foto's en een filmpje. Hij was bij thuiskomst netjes aan de lijn naar huis gelopen en heeft keurig op de krant zijn behoefte gedaan. En al meteen voelde hij zich thuis wat wel duidelijk te zien is op dit filmpje (hieronder te vinden) wat gemaakt is vlak na zijn thuiskomst... Kortom die jongen zit zeker weten wel goed daar hoor!
De eerste nacht is die ook prima doorgekomen lekker op de slaapkamer bij zijn baasjes en 's morgens liep die alweer heerlijk rond in huis alsof die er al tijden woont. De daarop volgende dagen begon die al steeds meer kattenkwaad uit te halen dus hij is nu echt helemaal thuis hoor. Erg fijn om te horen dus, weer heerlijk geruststellend...(Nog meer filmpjes van Sky zijn hier te vinden, Sky's fotoalbum is hier te vinden!)

Zondag 28 november 2010 - Snowy

Als 2e heeft Snowy ons verlaten meteen al een dag na Sky. Haar afscheid was natuurlijk wel een beetje extra bijzonder voor ons allereerst omdat ze de enige 'andere' is van het stel maar ook omdat wij de eerste weken uiteraard wel hebben getwijfeld of wij haar niet hier zouden houden. Maar uiteindelijk bleek toch een zeker ander meisje beter bij ons te passen en gingen we dus op zoek naar een leuk baasje voor toen nog Phione. Dit was niet gemakkelijk want er waren zo veel mensen in haar geïnteresseerd, zoveel goede gezinnen die haar graag in hun armen zouden willen sluiten. Maar uiteindelijk is de beslissing toch gevallen op een gezellige en leuke familie uit het zuiden van ons land.
Het gedag zeggen van Snowy ging wel iets gemakkelijk als bij Sky, voor ons dan. Die eerste blijft toch het pittigste hè, nu heb ik er al een de deur uit zien lopen dus dat maakt de 2e toch iets gemakkelijker. Snowy heeft voor haar vertrek eerst hier nog heerlijk gespeeld met moeders en haar broers en zus en kreeg ook nog een prachtige afscheidszoen van haar zusje toen we die even nog bij elkaar lieten vlak voor het vertrek van ons 'kleine witte wondertje'. Abby had het wel wat moeilijker met dit afscheid als met die van de dag daarvoor. Ze bleef Snowy nakijken tot ze in de auto zat en bleef daarna ook nog een tijdje onrustig. Gelukkig had ze nog 4 andere kleintjes (voorlopig) om voor te zorgen dus gauw genoeg was ze alweer daar mee bezig.
Snowy zal ook bij een gezin gaan wonen bestaande uit 4 menselijke leden, vader en moeder en hun 2 dochters. Maar dat is nog niet alles want Snowy zal er ook een hondenmaatje bij krijgen. Namelijk een driekleur sheltie dame genaamd Senna! Ik weet zeker dat Snowy met haar nog zat leuke avonturen zal beleven en een geweldige vriendin in haar zal vinden zo sociaal dat ze is. Ook de kinderen zullen Snowy met open armen ontvangen en flink vertroetelen en verwennen (dat deden ze al tijdens hun bezoekje hier). Kortom die zit daar ook zeker goed, jullie ook dus heel veel plezier en succes met jullie kleine en vooral ook bijzondere meid!

Al meteen na thuiskomst kreeg ik een belletje met de mededeling dat de reis goed verlopen was. Snowy was even onrustig geweest maar was al gauw in slaap gevallen en heeft vervolgens zich gedurende de rest van de rit voorbeeldig gedragen (netjes halverwege de rit nog even ergens buiten geplast en vervolgens weer rustig verder in de auto gezeten). Later op de dag kreeg ik te horen dat ook de ontmoeting met de andere sheltie Senna erg goed was gegaan. Het fototoestel waren ze helaas vergeten maar ik heb begrepen dat Snowy nog even aan Senna's aparte manier van spelen moest wennen maar dat toen ze dit eenmaal door had ze heerlijk hebben gespeeld tot mevrouw instortte op de plek waar ze voor het laatst rechtop stond. Kortom een heel mooi ontvangst!
De eerste nacht is net zoals bij Sky ook erg goed verlopen en al snel volgde ook de eerste filmpjes van Snowy bij haar nieuwe gezin. Ook zij begon al gauw haar eigen willetje door te zetten en werd ook al heel snel brutaal naar Senna. Ja zoals ik al eerder zei het is een pittig dametje hoor, hihi! Snowy is overduidelijk ook heerlijk op haar plek in haar nieuwe huis dus dat was een erg mooi begin van de nieuwe week...(Nog meer filmpjes van Snowy zijn hier te vinden, Snowy's fotoalbum is hier te vinden!)

Vrijdag 3 december 2010 - Kai'len

Tussen het vertrek van Kai en Snowy zat een paar dagen dus we hebben die dagen natuurlijk geprobeerd zo veel mogelijk te genieten van de overgebleven pupjes. We zijn heerlijk in de sneeuw met ze bezig geweest en hebben onze laatste momentjes samen optimaal benut.
Maar uiteindelijk brak toch die vrijdag aan... En het leek wel alsof Kai het die ochtend al wist! Zoals hij tegen z'n broers en zus aan ging liggen, zoals die aan het spelen was en zo hyper als die was. Hij wist gewoon dat er wat aan zat te komen en wou gewoon nog zo goed mogelijk genieten van zijn laatste momenten hier.
Kai'len's familie kwam dit maal met een extra bezoeker, namelijk hun zoon die ook graag nog even alle overgebleven pupjes wou komen bewonderen. Al meteen bij binnenkomst had Abby door dat er iets aan de hand was en was ze me toch aan het grommen en blaffen. Dit gevoel is maar niet bij haar weg gegaan... Ze bleef opletten en had dus ook al gauw door welk moment er was aangebroken. Kai zag het gedag zeggen volgens mij alleen maar als een heel leuk nieuw avontuur maar Abby had het er wel iets moeilijker mee. Ze heeft voor het keukenraam (op onze arm) staan kijken hoe Kai'len met zijn nieuwe familie wegreed en is daarna toch nog wel even een beetje van slag geweest.
Kai zal bij een familie gaan wonen niet ver van hier en gaat daar een heerlijk luxe leventje tegemoet. Ze hebben hiervoor al eens een sheltie gehad die 'te' groot was en laat nu net de verwachting zijn dat Kai'len iets 'te' klein wordt, uiterste hè... Maar ik weet zeker dat die het geweldig gaat krijgen daar hoor! Een heerlijk groot huis met een lekkere tuin, alle aandacht voor hem alleen en ook een bos lekker dichtbij. En binnenkort start die als het goed is ook nog eens met puppycursus, nou wat wil je nog meer als pupje zijnde! We zijn dus ook erg blij met deze match en wensen Kai'len en zijn nieuwe familie heel veel plezier en succes toe!

Na een korte reis terug naar huis kreeg ik 's avonds al de eerste update. Alles was prima verlopen, meneer had al gegeten en wat geslapen en was nu het hele huis aan het verkennen. Ook kreeg ik een leuk filmpje waarin zijn eerste ontmoeting met zijn nieuwe achtertuin te zien is. Dacht die dat die van ons groot was, nou moet 'ie deze toch eens zien dan... Hihi!(Nog meer filmpjes van Kai'len zijn hier te vinden!)

Zaterdag 4 december 2010 - BeeGee

BeeGee had nog een speciaal laatste avondje. Met hem zijn we namelijk onder het mom van socialisatie (en de nodige boodschappen) naar het tuincentrum geweest wat hij samen met z'n broer en zus toch ook echt wel een belevenis vond om mee te maken (al was het uiteindelijk ook wel een beetje saai hoor vonden ze, hihi)! Ook hebben we diezelfde avond nog het hele huis 'verbouwt' zodat onze woonkamer weer iets meer op een woonkamer en minder op een puppyspeelparadijs lijkt dus dat betekende... Los lopen en niet meer in de ren! Kortom hij heeft optimaal genoten van zijn laatste avondje hier.
Maar zaterdag was het dan toch zover... In de middag kwamen zijn nieuwe eigenaren hier, het moment waar zij al maanden op wachten. BeeGee's nieuwe familie staat namelijk al sinds maart bij mij op de wachtlijst! Hij is dus zo gewenst, ze hebben zo lang op hun ventje gewacht...
De laatste ochtend en middag samen was ook nog erg leuk. Een sneeuwstorm dus dat betekende heerlijk spelen in de achtertuin, stofzuigen zonder een ren eromheen en de hele dag heerlijk vrij rondrennen! Dit ging allemaal door tot uiteindelijk dat moment daar was, het afscheid nemen. Abby had het al vanaf binnenkomst door en hoewel ze redelijk rustig te houden was met de snoepjes die ze hadden meegenomen bleef ze toch wel een beetje onrustig. Het gedag zeggen was weer moeilijk voor Abby en ze heeft er ook nog wel een tijdje last van gehad. Ze bleef bij de voordeur wachten tot die terug kwam maar ja dat gebeurde helaas niet... Erg moeilijk als voor jezelf het gedag zeggen eigenlijk steeds wat gemakkelijker wordt omdat je het nu alweer een paar keer hebt gedaan en weet dat ze goed terecht komen en je nog veel van ze zult horen, maar voor moeders het natuurlijk steeds zwaarder wordt omdat het de zoveelste is die vertrekt. Hartenbrekend gewoon om te zien, maar goed het hoort erbij helaas!
BeeGee is vertrokken naar een stel die al een hondenvriend in huis hebben maar graag hier nog een maatje bij wilden. BeeGee zal als nieuwe huisgenoot Puk een beagle krijgen waarmee die zeker weten nog heel wat avonturen gaat beleven. De eigenaresse van BeeGee is met Puk erg actief in de behendigheidswereld dus het is wel de hoop dat hij hier later ook lekker in bezig kan zijn, maar goed de tijd zal dat leren... In ieder geval komt BeeGee ook bij een geweldige familie terecht, een familie die hem zo graag wilt en waar die zeker weten ook wel flink verwend zal gaan worden. Ik denk echt dat die hier geweldig op z'n plek zal zijn en een prachtig leven daar tegemoet gaat, een 'match made in heaven'... Heel veel plezier en succes dus ook jullie met jullie nieuwe 'zoon' BeeGee!

Tijdens de terugreis naar huis werd ik via de sms al op de hoogte gehouden en meneer had al meteen een duidelijke mening... Hij wou niet slapen! Eenmaal thuis vond die ook alles geweldig spannend en prachtig om te onderzoeken. En ja er was ook nog een andere hond, helemaal leuk! Puk wist niet echt wat die met dat kleine ding aanmoest maar vond het allemaal wel prima. De eerste nacht is ook prima verlopen heb ik begrepen en vandaag heeft die ook al lekker gewandeld.
(BeeGee heeft zelfs al zijn eigen site die hier te vinden is, BeeGee's fotoalbum is hier te vinden en nog meer filmpjes van BeeGee zijn hier te vinden!)

En de overgebleven pupjes...

En toen waren er nog maar 2... Poeh zeg dat is wel even wennen hoor! In een week tijd van 6 naar 2, wat een verschil. Een logisch verschil maar ook wel een hard verschil. Opeens leef je in een totaal andere wereld, zoveel kan er veranderen in een week tijd. Maar gelukkig, we hebben er nog 2 en van die 2 kunnen we ook nog wel even genieten hoor!
Want Mojo zal in verband met het werk van z'n baasjes nog 2wkn langer hier bij ons blijven. Wat een luxe zeg 2wkn langer genieten van een pupje, heerlijk! Ons leven begint langzaamaan weer een beetje normaler te worden en we gaan dus ook de komende tijd weer wat meer dingen ondernemen buitenshuis, we hebben immers genoeg weken binnen gezeten. Wandelen, nog wat socialisatie en cursus staan dus op het programma!
Van de week beginnen we al met de eerste les puppycursus waarvan Mojo er in totaal 2 samen met ons mee zal doen. We zijn zeer benieuwd wat de kleintjes daar van zullen vinden, weer een nieuwe ervaring naar school gaan...
En Eevee, nou zoals iedereen ondertussen al lang wel weet zal die kleine meid gelukkig nergens heen gaan! Haar avonturen zullen dus hier gewoon te volgen blijven en zij mag lekker bij mams en 'tante' Ash blijven. Eevee heeft ook al een eigen pagina voor iedereen die dit nog niet had gezien die hier te vinden is...
Om ons nieuwe tijdelijke roedeltje even in te wijden zijn we al meteen zondag met z'n allen op pad geweest naar het bos om daar even lekker te wandelen. Vanwege de kou, blubber en leeftijd van de pupjes zijn we niet al te lang gebleven maar het was me toch een succes! Ze hebben genoten. Alleen tante Ash die had er niet zo een zin in en heeft eigenlijk alleen maar trillend in haar tas gezeten, arme meid het is echt veels te koud voor 'r...
Nou wij gaan in ieder geval nog optimaal genieten van onze laatste 2 weekjes samen want ze zullen zeer zeker voorbij vliegen! We hebben in ieder geval genoten van de tijd met alle pupjes en hoewel we het vreselijk vinden dat zij niet meer hier zijn zijn we ook dolblij met de geweldige families waarbij zij terecht zijn gekomen. We zullen ze allemaal over een maandje ongeveer weer gaan opzoeken om te zien hoe het dan met ze gaat, maar eerst moeten ze even wennen aan hun nieuwe thuis bij hun nieuwe familie!

En daarmee sluiten we dit dagboek hoofdstuk ook alweer af. Een hoofdstuk vol met emotie maar uiteindelijk allemaal met een prachtig (voorlopig) einde... De aankomende week geen nieuw dagboek. Wij gaan nu even goed genieten van onze kleine meid en jongen die iets langer mag blijven! Na het vertrek van de laatste pup zal ook meteen het laatste dagboek van dit nest online verschijnen. Maar dat dus over 2wkn, tot dan!
Hieronder overigens nog wat leuke foto's en filmpjes gemaakt de afgelopen week (er zal dus ook wel te zien zijn dat er steeds minder pupjes hier rondlopen), meer zijn er natuurlijk te vinden op de pups pagina en op mijn Youtube pagina (heel veel meer dus zeker de moeite waard om beiden even te bekijken).
Oh ja en nog even een huishoudelijke mededeling. Aangezien er nu nog maar 2 pupjes over zijn en deze voornamelijk rondlopen hier in huis zitten we nog even met de cam. We willen de cam hier wel ergens in huis plaatsen zodat ze nog een beetje te volgen zijn maar of dit echt ook gaat lukken weet ik niet. De komende dagen zullen we hier dus mee experimenteren dus staat de cam eens een keertje uit kijk dan gerust eens enkele minuten of uren later om te zien of die dan wel online is. In ieder geval denk ik wel dat de pupjes het zeker niet erg vinden iets minder in beeld te zijn, hihi (al is het natuurlijk wel iets minder goed nieuws voor de eigenaren van Mojo)...

Tot over 2wkn!


Geboorte - Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8 -
Week 9 - Week 10 & 11