Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Op visite bij Marmorea Shelties (18 juli 2013)

Wat een dag... Ga je op visite bij een bevriende fokker, kom je terug met een pup! Nou ja bijna dan, nog een paar dagen dan is het zover.
Gisteren waren we puppyknuffelen bij de eigenaren van de vader van ons tweede nestje, Addie & Thea van From Marmorea's Shelter Shelties. Zij hebben op dit moment meerdere nestjes liggen waaronder ook familie van onze Eevee (haar halfbroers en zussen en neefje en nichtje) dus we vonden het wel weer eens tijd die kant op te gaan. We hebben genoten van alle pupjes en hun streken, het was echt heerlijk daar!

Sommige pupjes gaan ook naar bekenden van ons dus het was leuk om deze ook even in het echt te kunnen ontmoeten. Ze waren allemaal zo leuk al hadden we hier en daar wel zo onze favorieten… Voor mij was het een blue merle teefje dat wellicht naar een bekende van me toe gaat, voor mijn moeder was het haar driekleur zusje. Hoe kan het ook anders beide dochters van Ledger, hahaha!Ook de volwassenen zijn we natuurlijk niet vergeten, waaronder Eevee’s paps Ledger en halfzusje Bilou. Het was erg leuk om hen weer eens te zien en vooral Ledger… Jeetje zeg wat lijkt zij op haar vader, onvoorstelbaar haast! Echt een papaskindje, net zoals de meeste van haar broers.We waren er samen met de pupkopers van het bi-blue reutje ‘Tony’ (Eevee’s neefje) en hebben gezellig met z’n allen zitten kletsen en genoten van het weertje. Na een tijdje kletsen kwam het gesprek op een 'probleempje' van de fokkers waarbij we op visite waren. Een van hun pupkopers gaat met vakantie binnenkort dus kan de pup daarna pas ophalen, over een maand terwijl deze dit weekend al mag vertrekken. Ze houden zelf ook 2 pups aan dus hebben eigenlijk de tijd niet om daar nog een extra pup bij te moeten socialiseren. Kortom ze zochten naar een oplossing. Tja en aangezien wij vakantie hebben tot eind augustus en ze tot medio die maand een oplossing zochten... Hebben wij ons maar aangediend als gastgezin! Zaterdag vertrekt die met zijn zusje dus mee naar een bekende van ons hier niet ver vandaan waar we hem dan zullen ophalen. Medio augustus zullen we hem dan uiteindelijk weer met pijn in ons hart moeten terugbrengen naar de fokker zodat die naar zijn nieuwe gezin kan gaan. Maar tot die tijd is het plan even goed van hem te genieten en vooral ook flink met zijn socialisatie aan de slag te gaan natuurlijk!Compleet onverwachts dus maar zeker niet ongewenst zullen wij de komende maand voor Bentley gaan zorgen...Kijk voor nog veel meer foto’s van ons bezoek (een kleine 200 in totaal) hier en kijk hier voor nog wat leuke filmpjes!