Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Mediawerk

Toen ik in 2001 'officieel' chronisch ziek werd merkte ik al gauw hoeveel onbegrip er is tegenover zogenaamde onzichtbaar zieken. Vaak wordt gedacht dat je je aanstelt, dat dingen wel meevallen en soms komt het ook voor dat bepaalde dingen groter en ernstiger worden gemaakt door de buitenwereld dan dat ze werkelijk zijn. Er is weinig bekend over het leven met een chronische ziekte, laat staan met meerdere ziektes die voor een complex algeheel totaalbeeld zorgen. En hoewel er genoeg boeken zijn die uitleg geven over wat bepaalde ziektes precies inhouden, is over het werkelijk dagelijks leven met deze ziektes toch erg weinig bekend. Al snel besloot ik dat ik hier iets mee wilde gaan doen, want de buitenwereld moet hier gewoon meer kennis over krijgen zodat het onbegrip minder wordt en de werelden van mensen met een beperkingen en mensen zonder gezondheisproblemen meer naar elkaar toe groeien. Ik ben me gaan inzetten voor meer bekendheid over mijn ziektes en dit heeft ondertussen al heel wat vruchten afgeworpen. Ik heb onder andere in tijdschriften en kranten gestaan, heb meegeschreven aan een boek en heb ook op de radio een interview gegeven.

Ook zijn mijn dieren veel (meer) voor mij gaan betekenen sinds ik ziek ben. Uiteraard waren ze altijd al belangrijk voor mij maar sinds mijn gezondheidsproblemen zijn ze zoveel meer dan huisdieren alleen voor mij. Mijn beestenbende geeft mij een reden om te leven, iets om mee bezig te zijn en iets om voor op te staan. Ze zijn mijn familie, mijn vrienden en op sommige dagen mijn enige aanspraak gedurende het grootste deel van de dag. Hoeveel dieren voor iemand met een beperking kunnen betekennen beseffen veel mensen iet. Ook daarvoor zet ik mij dus in.

In 2013 ben ik ook begonnen met het schrijven van recensies voor de site MijnSerie.nl. Schrijven en tv kijken waren altijd al hobby's van me dus toen ik de kans kreeg deze twee activiteiten samen te voegen heb ik die met beide handen aangepakt. Al mijn tot nu toe geschreven recensies zijn op mijn profielpagina op de MijnSerie site te vinden en tevens is er in oktober 2016 een artikel (genaamd 'De Onbekende Seriekijker') op deze site verschenen over mijn gewoontes als het gaat om series kijken. Eind 2018 behaalde ik tevens de mijlpaal van 100 recensies, waarna er een speciaal artikel hierover is verschenen op de site (genaamd 'De 100 recensies van Wichita van Rijkom').