Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Holland's Got Talent & eind vakantie (3 september 2013)

Zo zeg het is alweer even sinds de laatste blog… Heb sindsdien nog wel wat dingen gedaan maar eerlijk gezegd niet echt de inspiratie gevonden om een blog te schrijven. Maar goed bij deze, ik ben er weer!
De vakantie is inmiddels ten einde, het normale werkleven is weer begonnen voor mijn moeder en daarmee dus ook de lange dagen thuis voor mij. Enigszins vervelend en jammer, want ik trek er graag af en toe lekker op uit. Anderzijds ook wel weer lekker om een nieuwe vaste routine te krijgen, en wat meer ‘me-time’. We hadden een nestreünie gepland staan de laatste dag van de vakantie, helaas is deze echter door vele afzeggingen op het laatste moment gecanceld en zijn we op dit moment nog op zoek naar een nieuwe datum hiervoor. Ons laatste echte uitstapje werd hierdoor een tripje naar Limburg. Op ziekenbezoek bij een pupkoper, die wel even wat gezelschap kon gebruiken! Maar dat was nog niet alles, op de heenweg daarnaartoe hebben we namelijk een kleine omweg genomen.
Zoals in het nieuwsoverzicht van vorig jaar april te lezen was is mijn vaste manege pony Karstad in april 2012 met pensioen gegaan en vertrokken naar een nieuw adresje in het zuiden van ons land (zie dit fotoalbum voor meer foto's van Karstad uit het verleden). Al tijdenlang probeer ik eens langs te gaan bij ‘m maar gezien de afstand gaat dit moeilijk. Nu waren we in de buurt en kwam het alle partijen goed uit dus zijn we even die kant op gereden. Het was echt super om Karstad weer te zien, hij heeft het echt heerlijk daar waar die nu zit en zag er echt super uit. Zijn vrienden, allemaal stuk voor stuk ook prachtige trekpaarden waren ook echt schatten en het was goed aan hun leefomgeving en uiterlijk te zien dat ze een prima leven hebben daar. Ik had er al een goed gevoel over maar dat is alleen maar meer bevestigd met dit bezoekje aan de paarden daar. Karstad herkende me gelukkig nog wat en reageerde echt op mijn stem volgens zijn nieuwe eigenaresse, nou dat is natuurlijk super om te horen. Hij genoot van de wortels die ik had meegebracht en de rest heeft er ook heerlijk van gesmuld. Een erg leuk bezoekje dus en iets wat me zeker nog lang zal bijblijven!Daarna zijn we naar BeeGee en zijn familie gereden en hebben we daar de rest van de middag doorgebracht. Gezellig kletsen en gewoon wat hangen, een relaxed bezoekje dus. De meiden voelde zich allemaal al meteen thuis daar, inmiddels zijn ze al een aantal keren daar over de vloer geweest dus kennen ze de omgeving goed. We hebben ons dus allemaal prima vermaakt en hopelijk wat afleiding kunnen bezorgen bij BeeGee’s bazin Josien.

Afgelopen weekend had ik nog een tripje op de planning staan. Namelijk wat TV opnames waar ik bij kon zijn voor ‘Holland’s Got Talent – de audities’! Deze vonden plaats in Zwolle dus voor de verandering eens wat dichter bij huis voor ons als wat we gewend zijn. Ik had twee kaartjes dus kon nog iemand meenemen, dit keer viel de keus op ‘Sheltievriendin’ Doreen die nog nooit eerder bij TV opnames was geweest. Het was een aardig warme dag dus met nauwelijks plekken in de schaduw was het buiten wachten op het naar binnen mogen niet echt ideaal. Maar goed, we hebben het overleefd!


We stonden echter best ver in de rij dus eenmaal binnen moesten we helaas genoegen nemen met de slechtste plaatsen die ze nog over hadden… Namelijk het balkon. Nou en laat ik zeggen, ik begrijp weer helemaal waarom wij altijd 1e rangs kaarten kopen! Het was dat deze plekken gratis waren hoor, want anders… Poeh, nee ik heb niet vaak zo verschrikkelijk slecht gezeten in een theater en/of bij TV opnames. Het was echt afschuwelijk.


Maar goed, we hebben al met al wel genoten van de uitzending hoor! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de opnames niet zo leuk vond als die van TVOH bijvoorbeeld enkele maanden terug… Ik heb wel eens beter gezien. Maar het was absoluut een leuke ervaring om eens mee te maken! Echt veel talent zijn we helaas niet tegen gekomen. Hier en daar wel wat leuke acts maar geen echte uitschieters erbij voor mij. Ook vond ik het ietwat veel van hetzelfde, voornamelijk dans en zang (opera) terwijl ik juist al die andere soort acts vaak ook zo leuk vind in dit programma.
De nieuwe jury had een leuke chemie samen dus dat was wel gezellig. Op de plaats van Patricia Paaij is Chantal Janzen komen te zitten met naast haar nog altijd Gordon en Dan Karaty. Zij hadden hier en daar erg leuke, gevatte opmerkingen al vond ik Chantal wel ietsjes soft af en toe. Het was de allereerste auditieshow waar wij bij waren en je kon merken dat ze nog wat moeite had met het afwijzen van mensen.
Het hele gebeuren liep uiteindelijk ruim een uur uit dus was een lange zit. Wel hebben we heel wat acts voorbij zien komen in die tijd, sommige erg goed en sommige belachelijk slecht. Genoeg leuks voor op TV weer over een paar maanden denk ik zo! En hoewel de opnames misschien niet zo leuk waren als sommige andere die ik heb gezien heb ik me prima vermaakt met Doreen en hebben we gezellig tussen de acts door zitten kletsen. Al met al dus een leuke middag uit en vooral ook weer een leuke ervaring erbij voor ons allebei!