Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Paasshow (5 apr 2010)

Vandaag was het tijd voor Cheeta’s allerlaatste show in de puppyklasse, de Paasshow te Leeuwarden. Vanaf eind deze maand gaat ze namelijk naar de jeugdklasse dus beginnen we aan het ‘echte’ werk! Of nou ja niet we, Cheeta’s bezin natuurlijk. Maar wij moedigen maar al te graag aan, hihi! Er staan al 3 CAC shows op de planning maar goed eerst moesten we vandaag nog even doorkomen. We wilden dit natuurlijk voor geen goud missen dus waren erbij vandaag!
Cheeta’s huisgenoot Carmen (een Lhasa Apso) was als eerste aan de beurt dus ondanks dat de shelties pas tegen de middag de ring in moesten waren we toch al vroeg aanwezig om Carmen en haar bazin aan te moedigen. Carmen was erg vrolijk en deed het goed in de ring dus de uitslag was gelukkig ook mooi. Super begin van de dag dus!
Daarna was het wachten op de shelties. Aangezien deze pas tegen het middaguur aan de beurt waren besloten we eerst nog even wat te shoppen en te eten. We zaten tussen de patat en poffertjeskraam in (omdat we in een hoekje moesten zitten ivm Cheeta’s loopsheid) dus genoeg keus! Natuurlijk hebben we ook nog gezellig gekletst tijdens het wachten want er waren ook nog enkele bekenden van ons op de show aanwezig.
Ook zijn we ook nog meerdere keren de oppas geweest van Joshi (hoop dat ik het zo goed schrijf). Een... Tja wat was het eigenlijk voor ras? Zou het niet weten om eerlijk te zijn maar het was een hond met een schofthoogte van meer dan een meter, zeker boven de 80 kilo en grijsachtig van kleur (kortharig). Maar goed Joshi dus was daar maar zijn eigenaar was alleen met hen en moest toch af en toe naar het toilet natuurlijk (en soms wou die ook een sigaretje roken). En ja aangezien wij vlakbij het toilet zaten... Joshi was een schat hoor, echt zo lief! Maar wat kan die meid hard trekken zeg! Ongelofelijk! Tja wij zijn een chihuahua en sheltie gewend natuurlijk, hihi. Maar in ieder geval we hebben die grote meid dus ook enkele keren op bezoek gehad en ondanks haar kwijlen (heel, heel, heel, heel, heel erg veel kwijlen), trekken en denken dat ze een kleine hond is (en dus op schoot willen zitten) was het echt een scheet hoor. Gezellig gezelschap dus, en vooral ook grappig.
Maar uiteindelijk al aardig in de middag was het dan toch eindelijk tijd voor Cheeta om de ring in te gaan. Er waren 2 andere pups ingeschreven dus deze keer wel wat concurrentie. Cheeta was erg vrolijk en druk in de ring wat het showen wel wat moeilijker maakte maar het ging in mijn ogen toch best aardig. Helaas het werd geen eerste plek maar wel een 2de met een ‘Belovend’.(Cheeta in de ring tijdens de Paasshow 2010 te Leeuwarden, op de foto linksonder zie je haar concurrentie. De rechter hond op die foto is 1ste geworden, de middelste 3de en Cheeta dus 2de.)

Achteraf zagen we dat er best wel wat ZGtjes waren gegeven dus ondanks een 2de plek 'Belovend' mogen we denk ik best tevreden zijn met dit resultaat. Het keuringsrapport was mooi dus we kunnen terugkijken op een leuke dag.
Cheeta is erg veranderd zo te zien de laatste tijd. Ze is rustiger, volwassene geworden en luistert ook steeds beter. Al blijft het natuurlijk wel Cheeta hè dus echt perfect luisteren zal ze nooit... Nee maar het was erg leuk om te zien hoe die kleine meid in een maand tijd toch weer wat opgegroeid is. En ze is toch zo goed op haar plaats in haar gezin, echt super!
We hebben weer heerlijk met Cheeta kunnen knuffelen, enkele oude bekenden gezien in en om de ring en gezellig gekletst. Een leuke 2de paasdag dus al zeg ik het zelf!

Zeker voor iemand die eigenlijk nauwelijks iets met Pasen heeft...