Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Bruno Mars - Moonshine Jungle Tour (16 oktober 2013)

Gisteren stond er eindelijk weer eens een concert op de planning voor ons! Een concert waar we al maandenlang naar uitkeken, en wat eigenlijk geïnitieerd werd door mijn moeder… Namelijk Bruno Mars’s z’n Moonshine Jungle tournee!
Rond 18u hadden we afgesproken in de buurt van de Ziggo Dome met Maryse, een vriendin van me die ook gezellig mee zou gaan deze avond. Even wat eten bij de McDonalds en daarna op naar de concertzaal. We hadden van tevoren kaartje geregeld voor de Dome garage waardoor we weer heerlijk luxe geparkeerd stonden en dus niet al te vroeg aanwezig hoefden te zijn voor een goed plekje. Tegen 19.30u waren we dan ook binnen en na een korte stop bij de merchandise stand zijn we ons een weg gaan banen naar onze plaatsen in de zaal.
Na ons vorige bezoek aan de Ziggo Dome (zie blog hier) hebben we dit keer extra goed opgelet bij het reserveren van de kaarten om zodoende goede plekken te krijgen. We zaten in het zijvak linksachter en het bleken echt prima plekken te zijn! Erg mooi zicht over het podium, niet te hoog en met aardig nog wat beenruimte om zodoende ook goed te kunnen staan als we even wat wilde dansen.
Om stipt 20u begon zoals gepland het voorprogramma. Mayer Hawthorne, een zanger waar ikzelf eerlijk gezegd nog niet eerder van had gehoord al kwamen sommige dingen die hij zong me wel vaag bekend voor. Zangtechnisch was die in ieder geval super, en qua sound kwam het erg overheen met de muziek van Bruno. Hij was alleen erg slecht te verstaan en omdat zijn nummers niet bekend waren bij het merendeel van het publiek werd er maar weinig meegezongen. Een goed, sterk voorprogramma dus maar niet de meest ideale zaalopwarmer in dit geval denk ik.


Daarna was er even een half uurtje pauze voor Bruno’s show zou beginnen… Zoals gebruikelijk. Kortom even snel een toiletbreak (we waren gelukkig nog net op tijd voor de drukte), wat drinken halen bij de bar en onze tijd uitzitten met de social media. De nieuwe ‘Gorilla’ clip kwam om 21u online dus die hebben we nog even snel voor het concert zitten kijken, ware het niet zonder geluid want dat was niet te horen in alle rumoer. Maar we hebben onszelf dus wel bezig gehouden. Leuk was ook wel dat vlak voor de show startte er een wave werd in gestart vanuit de andere kant van de zaal. Binnen enkele minuten deed iedereen mee, zelfs de mensen die staanplaatsen hadden op de grond. Toch altijd wel weer geinig dat effect als je 16000 man zoiets ziet doen!


Misschien 5 minuutjes later dan gepland begon de ‘Moonshine Jungle Tour’ dan echt. Ik had van tevoren de setlist online opgezocht maar hier bleek weinig van te kloppen, zoals de Amerikaanse als Europese variant kwamen niet overeen. Hij had er weer een compleet nieuwe draai aan gegeven. De opening was ‘Moonshine’ en hoewel ik dit een goed nummer vind had ik gehoopt op een iets sterkere opening. Dit nummer was erg mellow waardoor we pas echt bij het tweede nummer er goed in kwamen. Een van mijn favorieten van zijn nieuwe album, namelijk ‘Natalie’!

 


Daarna volgde enkele hits en mashups. Grappig moment in de show was het optreden bij ‘The Lazy Song’ waar het welbekende “Oh my god this is great” momentje in zit. De vaste backup zanger van Bruno’s band, Phillip Lawrence, blijkt dit stuk in de originele track te hebben ingesproken dus uiteraard werd hier even bij stil gestaan. Uiteindelijk heeft die alle eer voor zijn medewerking aan dit nummer gekregen en mocht die als ontvangst een BH dragen als blijk van waardering.Vlak voor het eind van de show kwamen de ballads aan bod. Een van de hoogtepunten van de avond als je het mij vraagt! Bruno was echt waanzinnig tijdens ‘When I Was You Man’ en ‘Grenade’, prachtig!


Met een drumsolo begon hij z’n toegift wat bestond uit ‘Locked Out Of Heaven’ en ‘Gorilla’. Hoewel dat eerste nummer toch wel de grotere hit van de twee is en ook absoluut een top optreden was stak ‘Gorilla’ er voor mij met kop en schouders bovenuit. Wat een einde voor dit concert zeg, echt top!Uiteindelijk hebben we de longen uit ons lijf geschreeuwd en meegezonden, het grootste deel van de avond staan dansen (ondanks onze tribune plaatsen en mijn slechte voeten/benen) en absoluut genoten van dit geweldige concert! Natuurlijk zijn er als je kritisch gaat kijken hier en daar wel wat op- en aanmerkingen te noemen, die vind je altijd wel… Maar nee dit was al met al echt een van de beste concerten die ik ooit heb bezocht. En dat zegt heel wat komend uit mijn mond want ik heb inmiddels al heel wat artiesten live on stage zien optreden. Bruno Mars is gewoon een van de beste artiesten die er is op dit moment, wat hij gisteren in Amsterdam weer op en top heeft bewezen!
Door onze goede plekken in de garage waren we alweer snel onderweg en hoewel we wel heel wat last hebben gehad van de mist hier en daar kwamen we ongeveer een uurtje later alweer thuis aan. De meiden hadden een prima avond gehad bij de oppas en wij kunnen er weer even tegenaan na dit avondje uit!

Maryse jij ook via deze weg nogmaals bedankt voor het gezellige avondje, was leuk om jou er ook bij te hebben tijdens dit concert en volgens mij hebben we er allemaal echt prima van genoten!

Kijk voor nog veel meer filmpjes van het concert in deze afspeellijst op mijn Youtube pagina!