Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Begin van de kerstvakantie (21 december 2013)

Het is eindelijk kerstvakantie! Zoals mensen die ons goed kennen wel weten leven wij echt van vakantie naar vakantie… We zijn dan ook erg blij dat we eindelijk weer wat weekjes vrij hebben om gewoon te gaan en staan waar we willen. We hebben heel wat leuks gepland staan deze vakantie, en zijn al direct goed van start gegaan!
Donderdagavond, oké officieel nog geen kerstvakantie maar goed… Donderdagavond begon onze vakantie al een beetje met een leuke laatste CombiFun les op de hondenschool. De afgelopen weken heb ik deze cursus gedaan met Eevee (af en toe ook Abby als die er zin in had) bij onze vaste hondenschool Dog Eyes en deze week was de afsluitende les. Koud, zeer koud, maar oh zo gezellig net zoals de voorgaande keren! Dit keer stond in het teken van de balance oefeningen, maar tijdens voorgaande lessen is ook rally-O, behendigheid en gehoorzaamheid aan bod gekomen. Balance was echter ook ons favoriete onderdeel van de cursus dus het was een feestje om daarmee af te sluiten. Helaas was niet onze hele groep er maar van de honden die er waren heeft iedereen echt erg goed z’n best gedaan. We zijn allemaal erg ver gekomen de afgelopen weken en hoewel sommige oefeningen misschien niet eens zo heel erg moeilijk lijken… Geloof me, dat zijn ze voor vele honden echt wel hoor! Belangrijkste bij balance oefeningen is dat je alles beheerst en rustig doet anders is de kans op blessures groot. Super trots ben ik op Eevee hoe die het tijdens deze cursus gedaan heeft, maar ook alle andere honden verdienen een pluim hoor!We hebben dit keer wat foto’s en filmpjes gemaakt van iedereen, nog meer kiekjes zijn in dit album te vinden en nog meer filmpjes van de andere cursisten kunnen hier gevonden worden…

Vrijdagmiddag ging onze kerstvakantie dan echt van start! En wel direct met een leuk uitje samen met Thera en haar Tess. Kyra bleef voor het gemak weer even thuis, maar wees gerust hoor die is lekker verwend door Thera’s ouders! Wij gingen met al onze meiden richting Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor een socialisatiedagje met de kleine Tess.
Omdat Elphaba dierentuinen soms nog wat spannend vindt besloot ik die dit keer ook wat speciale aandacht te geven in de hoop dat zij ook wat aan deze socialisatiemiddag zou overhouden. Tess keek al meteen haar ogen uit en was voor niks of niemand bang! Door hun uitje vorige week trokken Elphie en Tess erg naar elkaar toe en gingen ze samen op onderzoek uit. Ook Elphaba keek dit keer haar ogen uit met veel plezier, met name de stokstaartjes waren voor haar een echt hoogtepunt.

De andere meiden hadden het ook zeker naar hun zin tijdens dit uitstapje al werkte Ashley’s pootje helaas niet mee. Je kan merken dat het weer kouder wordt en hoewel ze geen pijn leek te hebben had ze duidelijk uitval in haar achterpoten. Kortom van veel wandelen is het voor haar niet gekomen maar de stukken die ze mee kon lopen gingen met wild kwispelen gepaard.
Het berenbos was helaas gesloten wat het park een stuk kleiner maakte . Toch hebben we ons wel aardig wat uren in de dierentuin kunnen vermaken en de meiden weer aan veel dieren voorgesteld. Tess deed het super, maar ook onze eigen meiden ben ik trots op hoor! Het was een erg gezellig dagje uit waar we volgens mij allemaal wel wat aan gehad hebben.

Kortom een mooi begin van de kerstvakantie voor ons. En er staat ons nog heeeeeel veel meer leuks te wachten de komende twee weken dus dit was nog maar het begin!

Kijk voor meer leuke foto’s van ons dierentuinbezoek in dit album op Facebook…