Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Love Story - musical (22 december 2013)

Het was een emotioneel avondje. Maar dan wel in de mooie zin van het woord! Vanavond stond namelijk eindelijk weer eens een musical op het programma. En wel Love Story, met in de hoofdrollen Freek Bartels en Celinde Schoenmaker. Een bijzondere musical waar eigenlijk niet veel over te vertellen valt zonder te veel spoilers te geven…
Om 19u zou de voorstelling beginnen dus aan het begin van de avond vertrokken we richting Groningen. Eenmaal daar bleek de show geen pauze te hebben, al om 20.50u klaar dus. Oké, apart voor een musical, maar enigszins ook wel prettig want dat betekende niet zo laat thuis. We konden direct door naar binnen en de musical begon mooi op tijd. We zaten op de eerste rij in het midden, pracht plaatsen dus en zeker bij zo een musical als deze waarbij de emotie op de gezichten van de acteurs zien zo belangrijk.
Love Story gaat over een jong koppel, wat elkaar op de Universiteit ontmoet en uiteindelijk ook trouwt. Een mooi liefdesverhaal met helaas niet zo een goede afloop… Van tevoren waren we al ‘gewaarschuwd’, menigeen verliet de zaal niet droog. Wij hebben het wel droog kunnen houden maar het was met moeite. Jeetje zeg wat een heftig verhaal, dat raakt iedereen wel volgens mij. En dan het acteerwerk… Mijn verwachtingen waren hoog van Celinde, ik keek erg naar haar uit in Ghost dus toen deze musical gecanceld werd was ik erg teleurgesteld. Super was het dus ook om haar nu in deze rol te zien. Want zij was wel echt de ster van de avond! Ook alle lof voor Freek Bartels hoor, die deed het ook echt waanzinnig en toonde prachtig acteerwerk. Maar Celinde was toch wel echt de hoofdrolspeelster op het podium.
De muziek uit de voorstelling had een wat klassiek gevoel. Iets wat mij meestal niet zo trekt maar hier en daar zaten er echt wel wat nummers bij die ook naar mijn smaak waren. Sowieso zijn Celinde en Freek erg goed qua zang en bij de rest van de cast deed ook niemand voor een ander onder (zowel qua zang als acteerwerk).
Het was zeker geen feel good musical. Wat ook wel duidelijk te merken was bij het vertrek uit de zaal. Een deel van het publiek was gewoon doodstil, andere diep ontroerd of onder de indruk. Het is gewoon een verhaal wat je doet nadenken over dingen, wat je een brok in je keel geeft maar wat al met al toch prachtig is om naar te kijken. Ik zou zeker niet naar tientallen van dit soort musicals gaan, maar op z’n tijd kan ik zo een show als vanavond echt wel waarderen. Soms is het ook wel eens even lekker om niet alleen maar al die sprookjesverhalen te horen maar echte verhalen over echte mensen die niet alleen maar mooie en goede dingen meemaken. Dat was deze musical absoluut voor mij! Een beetje in het straatje van Next To Normal als je het mij vraagt (klik hier voor mijn recensie over die voorstelling).
Het enige jammer vond ik wel dat de zaal verre van uitverkocht was. Iets wat deze show naar mijn mening toch echt wel verdient. Het is misschien niet een musical zoals alle anderen, meer theater meets musical… Maar daarom is die zeker niet minder mooi! Alle liefhebbers van een mooie romantische, drama met muziek zou ik dus absoluut aanbevelen deze musical eens een kans te geven. Ik denk dat zij net zoals ik positief verrast zullen zijn.
Met een lach en een traan kan ik terugkijken naar deze mooie avond… Op naar ons volgende uitje deze vakantie, ik denk dat ik wel kan zeggen ons hoogtepunt van deze kerstvakantie! Maar daarover meer morgen of overmorgen. ;-)

 

Zie hier nog de trailer van de musical, voor de liefhebbers!