Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Huishoudbeurs 2014 (16 februari 2014)

Wat een dag… Vandaag waren we alweer in Amsterdam. Ik zeg alweer omdat we exact twee weken terug ook al onze oude woonplaats bezochten. Toen voor een langverwachte workshop, die ik gewonnen had via een veilingsite. Helaas was ons tripje voor niks toen. Om een lang verhaal kort te maken. Nadat we eerder al 2dgn van tevoren om bizarre redenen te horen kregen dat de workshop moest worden uitgesteld. Stonden we dit keer een half uur voor een dichte deur te wachten tot bleek dat op het laatste moment de workshop was gecanceld. Och wat waren we pissig zeg, al die reistijd en planning voor zo een domper. Gelukkig hebben we inmiddels zowel het geld voor de workshop als de reiskosten teruggekregen dus leggen we dit hoofdstuk maar weer achter ons (zonder namen te noemen). Al is het wel met ietwat teleurstelling.
Hoe dan ook, vandaag verliep gelukkig een stuk beter volgens plan! De wekker ging al vroeg en rond 10u waren we dan ook al in Amsterdam. Mijn moeder zou de dag doorbrengen bij mijn ‘tante’ met de meiden terwijl ik met een vriendin naar de Huidhoudbeurs zou gaan. Het was alweer heel wat jaren terug dat ik hier voor het laatst was, en voor mijn vriendin was het haar eerste bezoekje aan deze beurs. Kortom tijd voor een meidendagje uit!
Rond 10.30u kwam ze mij oppikken en tegen 11u waren we bij de Rai. Klaar voor onze marathon van die dag, want zo kun je de Huishoudbeurs wel noemen. Mijn vriendin was helaas nog wat ziekjes en ik… Nou ja ik ben eigenlijk nooit 100%, hahaha, dus we besloten het rustig aan te doen vandaag, We begonnen bij de ‘Festival Fantastique’ hal en gingen daarna direct door naar de grootste hal van allemaal… De ‘Fashion & Beauty’ gecombineerd met ‘Home Sweet Home’  hal. Poeh wat een hoop kraampjes daar! We hadden dan ook al aardig gauw een pauze nodig. Even bijkomen bij La Place terwijl we wat van de catwalk workshop meekregen.


Na weer verder te zijn gegaan over de beurs en de eerste twee hallen te hebben gehad volgde de ‘Shop “Till You Drop” Fashion’ hal waar we flink wat leuke dingen voorbij zagen komen. Inmiddels waren onze tassen ook al aardig gevuld. Hierna was het gauw door richting het BFF event (‘Beauty Fashion & Friends event’) wat van 15 t/m 17 februari wordt gehouden voor meiden van 13 t/m 25 jaar. Er zouden hier wat leuke workshops zijn waar ik graag een kijkje wilde nemen maar helaas… Eenmaal daar bleek de workshop die ik graag wilde volgen (van Lush) al vol te zitten en we hadden echt niet de puf nog een uur in die regio te wachten op de volgende. Op naar de hal daarnaast dus, het tweede deel van de ‘Home Sweet Home’ hal. Hier stonden wat dierenartikelen, en een grote publiekstrekken… De Enige Echte Bossche Bollen uit ’s Hertogenbosch, namelijk die van bakker De Groot. Goede plek om een presentje voor mijn moeder te halen dus, want die is gek daar op!


Inmiddels was het alweer rond 15u en waren we aardig gaar van de flinke afstanden die we al hadden moeten lopen. We waren dus eigenlijk wel klaar om naar huis te gaan maar moesten nog 2 hallen doorlopen. Onderweg richting die hallen kwamen we wat massagestoelen tegen, en och… Dit hebben we geweten ook! Nog niet eerder heb ik zo een goed massagekussen geprobeerd. Jeetje zeg wat indrukwekkend, echt heerlijk! We hebben genoten van onze ‘elektronische massage’ en hebben met veel moeite de booth uiteindelijk verlaten. Och wat hadden we graag het geld gehad voor dat kussen, maar helaas, een kleine 150 euro groeit niet op onze rug.


Na nog even een tussenstop te hebben gemaakt bij een kledingzaakje in een eerdere hal dingen we dan uiteindelijk richting de laatste twee hallen. En wel de ‘Shop “Till You Drop” Home’ hal en de ‘Foods & Drinks’ hal. Eenmaal daar besloten we de ‘Home’ hal te laten voor wat het was. Al is de beurs nog zo leuk, op een gegeven moment kun je gewoon niet meer zeker als je gezondheid al niet helemaal is wat het moet zijn. De ‘Food & Drinks’ hal zijn we dus ook een beetje vluchtig door gegaan, alleen even langs wat stallen die ons echt interesseerden. Zo hebben we onder andere de nieuwe Lays chips kunnen proberen en nog wat goedkope snacks kunnen inslaan.
Tegen 16u waren we dan echt wel op, we konden niet meer. Dus was het op naar de auto om aan de langverwachte terugreis te beginnen! Mijn vriendin had nog ruim een uur voor de boeg, wij ietsjes minder maar ik moest natuurlijk nog eerst bij mijn moeder geraken. Na naar de garage te zijn gestrompeld (en nadat ik nog even een korte zitpauze heb gehad bij m’n ‘tante’) begon de rit. Onderweg zijn we nog even voor wat eten bij de nieuwe KFC in Lelystad gestopt dus uiteindelijk was ik pas rond 19u thuis. Helemaal gesloopt van vandaag, maar wel met erg leuke herinneringen aan dit tripje.
Na de domper van vorige week, en de helse dinsdag (ziekenhuisafspraak) die mij te wachten staat kon ik zo een dag als vandaag goed gebruiken. De naweeën is het mij dus ook meer dan waard! Van de optredens hebben we niet veel meegekregen, maar wat we hebben gezien kon op z'n zachts gezegd niet echt 'onze stijl' genoemd worden. Hihi! Uiteindelijk kwam ik thuis met, natuurlijk wat kortingsbonnen, een gratis Vriendin en een sample van een Milka snack. En wat gekochte spullen betreft, een loopsjaal, een muts met bling hartjes er op, een dekbedovertrek (wat ik in het eerste kwartier van ons bezoekje al had gekocht, niet zo slim achteraf gezien want dat ding is natuurlijk best zwaar om de hele dag met je mee te sjouwen) als mooiste cadeau misschien wel een speciale hairclip die ik voor mijn verjaardag van Maryse heb gehad. De klem ziet er op het eerste oog niet heel erg speciaal uit maar het is een speciaal model uit Engeland die heerlijk in het haar zit. Je kunt er van alles mee en hij werkt goed met allerlei haartypes. Het is moeilijk te omschrijven voor mij wat de klem precies doet maar dat ik er blij mee ben en dat die lekker zit is een ding dat zeker is!


Al met al was het dus een pittig maar zeker ook geslaagd dagje. Ben blij met alle leuke hebbedingetjes die ik heb gekocht en heb gezien en kan terugkijken op een erg gezellige meidendag samen met Maryse!