Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

X-Factor (10 apr 2010)

Gister was weer een drukke dag. ’s Middags kwam mijn maatje op een soort van vervroegde verjaardagsvisite. Volgende week heeft zij het namelijk vreselijk druk dus ze kwam deze week langs om mijn verjaardag en de hare te vieren (want zij is komende week ook jarig). Maar goed dat was dus al gezellig. Maar dat was nog niet alles...
Nee want ’s avonds gingen we naar het Mediapark voor de opnames van X-Factor. Ik had 2 weken terug namelijk kaarten kunnen bemachtigen voor de allereerste liveshow dus daar waren we bij. Idols en Popstars hebben we al eens van dichtbij mogen meemaken dus X-Factor mocht natuurlijk niet ontbreken op dat lijstje. We kwamen een beetje te vroeg aan in Hilversum maar gelukkig scheen het zonnetje dus konden we buiten lekker wachten tot de deuren op gingen (samen met het ‘De Nieuwe Uri Geller’ publiek dat natuurlijk rond dezelfde tijd in de studio naast ons aanwezig moest zijn).
Om 19.00u gingen de deuren dan eindelijk open en om 19.30u mochten we langzaamaan de zaal in. We stonden best wel vooraan in de rij dus hadden redelijk mooie plaatsen (al zijn de beste natuurlijk gereserveerd voor de familie en vrienden). Helaas hadden we wel wat spandoeken voor ons neus en wat mensen die weinig rekening hielden met de rest van het publiek die ze vasthielden dus we vreesden al het ergste...
En ja hoor, van het begin van de show hebben we helemaal niks gezien. Pas na 5 minuten gingen de doeken omlaag en konden de dus het podium, de kandidaten, presentatoren en juryleden zien.  Maar goed het was maar het begin was we miste...
De show begon en de kandidaten deden het echt geweldig. Beter dan ik verwacht had om eerlijk te zijn. Sommige vielen opeens erg op terwijl andere ook wel iets tegen vielen. De jongens van 4Granted hadden echt vreselijk veel fans en ondanks dat ze echt waanzinnig vals zongen ging een groot deel van de zaal echt uit z’n dak. Vrees dus dat die er nog wel even in blijven... Janna had beduidend minder publiek voor zich gewonnen. Al in de foyer toen werd gevraagd wie er voor haar kwam reageerde er echt niemand en in de zaal was ook duidelijk te merken dat eigenlijk alleen haar familie er voor haar was. Ondanks dat deed ze het toch best goed, niet geweldig maar zeker wel oké. Van het optreden van Mathijs en de meiden van Fierce hebben we weinig gezien want toen kwamen de idioot grote spandoeken voor ons omhoog. Bij Kelvin waren we hier ook bang voor maar dit spandoek was gelukkig zo groot dat de cameraman hun terugvloot omdat dit spandoek het licht tegenhield (yeah, hihi). Maar goed ondanks dat was het heel leuk hoor.
We schrokken alleen wel toen we om 22.30u hoorde dat ze ietsje waren uitgelopen... Ietsje, zeg maar gerust een half uur! Ik bleef in de zaal en heb een beetje van de TV Kantine gekeken terwijl mijn moeder in een rij van 100 man bij de toiletten ging staan.
Ik had van tevoren al gehoord dar Cheryl Cole in deze aflevering zou optreden dus toen we tijdens de laatste reclame voordat we weer live gingen hoorde dat er een verassing was wisten wij al wat ze bedoelde (en een hoop andere Veronica Magazine lezers volgen mij ook). En ja hoor in het eerste deel van de results show was ze er dan, Cheryl Cole! En wat deed zij het geweldig zeg, echt ongelofelijk! Ik was altijd al een Girls Aloud fan dus heb Cheryl al regelmatig op het podium gezien maar zo solo was ze eigenlijk misschien nog wel beter. Het gehele nummer deed ze live terwijl ze ook nog danste en er een echte show van maakte, en dan nog echt loep zuiver blijven ook! Nee echt geweldig gewoon hoor, super optreden!
Daarna, zo rond 23.30 (we hadden al een half uur in de auto moeten zitten) was het dan eindelijk tijd voor de uitslag. En het werden nadat Janna, Danielle en Fierce hun optreden opnieuw hadden gedaan (en ik dus eindelijk het optreden van Fierce heb kunnen zien) uiteindelijk Janna en Fierce die eruit gestemd zijn. Zeer onterecht in mijn ogen. Oké Janna had weinig aanhang en komt erg arrogant over dus dat kon ik nog wel een beetje begrijpen maar Fierce... Ja met deze line-up was het logisch natuurlijk en met al die ruzies is het ook wel voor te stellen. Maar zo iemand als Kelvin bijvoorbeeld zou sorry hoor maar die jongen was echt heel veel slecher. Fierce zong loep zuiver! Maar goed het is helaas niet anders, en nogmaals ik kan me de beslissing wel een beetje voorstellen natuurlijk.
Uiteindelijk was dus rond 23.50 de uitzending afgelopen, bijna een uur later dan gepland. Ik was dus echt helemaal kapot van al die uren op die plastic stoeltjes... Mijn rug en nek was er helemaal aan. Maar ik heb een hele leuke avond gehad! Het was een mooie show, ze (Martijn, Wendy en de juryleden en dan met name Gordon en Erik) waren allemaal echt super aardig ook in de pauzes (wel iets anders dan wat je zag bij Popstars, want die waren me op Gerard Joling na allemaal toch arrogant joh) en de optredens waren heel goed! Wie er zal winnen vind ik nog erg moeilijk om te voorspellen want er zitten heel wat goeie bij en ook heel wat verassingen waarvan ik benieuwd ben hoe die het volgende week gaan doen.
Uiteindelijk waren we zo rond 1u ’s nachts thuis. En toen moest mijn moeder natuurlijk nog mijn oma naar huis brengen (die bij ons op de honden had gepast), moest ik nog wat eten en prikken en prikken (ivm mijn ziektes) en moesten we ons nog omkleden enz. Oftewel we lagen pas na 3u op bed dus het was echt een latertje.
Vandaag heb ik dus lekker veel uitgerust en dit zal ik zeker morgen ook weer doen. Maar het was echt een hele leuke avond, zeker voor herhaling vatbaar. En het bewees maar weer dat ondanks dat dit vreselijk uitliep RTL zoveel beter in elkaar zit dan SBS. Ik bedoel tussendoor was de entertainment hier gewoon veel beter, de jury en presentatoren waren veel aardiger, we hebben de TV Kantine deels kunnen zien tijdens de reclame en ook de tribune was veel steviger. Het was gewoon allemaal beter georganiseerd! Nee ik heb echt weer een top avond gehad, slopend maar top. Nu op naar ons volgende uitje... Mary Poppins!