Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Opnames 'De Kwis' (15 maart 2014)

Vorige week kreeg ik een leuk mailtje in mijn mailbox… Ter ere van de prijs voor het ‘BESTE NIEUWE TV FORMAT’ gaf de VARA gratis kaartjes weg voor ‘De Kwis’. Een show die wij normaal gesproken al iedere zaterdag kijken, en dus nu van dichtbij konden meemaken. Dit lieten wij ons geen twee keer zeggen dus na wat geregel was het vandaag op naar Almere voor de opnames van deze show.
De opnames vonden plaats in dezelfde studio als waar ik afgelopen zomer ‘Ranking The Stars’ heb bijgewoond. Bekend terrein dus voor mij al was de studio wel een stuk groter gemaakt dit keer. Na ongeveer een half uurtje te hebben gewacht in de voorhal konden we naar binnen waar we stoelen kregen toegewezen. Tja dat was wel iets minder, want we moesten in de hoek zitten en hoewel dit wel een erg mooi beeld gaf over de hele set zat je er niet echt comfortabel… Hoge kubussen moest je op klimmen om bij de plekken te komen en ik had niet eens een hekje naast of achter me (terwijl ik toch een paar meter van de grond af zat). Maar goed, het had dus zo z’n voor en nadelen die plekken en uiteindelijk heb ik op zich goed gezeten hoor de hele uitzending (evenals mijn moeder).


Rond 15u kwam Miguel met zijn band op en begon Paul zijn praatje met het publiek. Joep, Rob, Niels en Jeroen volgde al snel en na een korte uitleg over wat ons te wachten stond begonnen we met de opnames. Wat volgde was een erg leuke quiz, met als gast Guus Meeuwis deze keer.


De muzikale bijdrage van deze week bestond uit een nieuwe versie van het Songfestival nummer van de Common Linnets ‘Calm After The Storm’-De Kwis style. Een erg leuk optreden met enkele bijzondere gasten! En hoewel ik geen fan ben van Guus Meeuwis vond ik zijn eindoptreden, natuurlijk wat aangepast door de makers van het programma, ook erg leuk.
De opnames duurde zo een 50m waarna we allen weer richting huis konden. Kort maar krachtig noemen we dat hè! Maar het was erg leuk en gezellig om er weer eens even zo tussenuit te zijn. Om wat afleiding te vinden in deze tijden van stress en de opnames van deze TV show eens bij te mogen wonen. Het was een leuk middagje uit en bij thuiskomst bleek onze achtertuin ook nog eens grondig onder handen te zijn genomen door de oppas voor de meiden. Duizend maal dank hier alvast voor, ook al is het nog niet helemaal klaar. Echt super dit soort hulp, zo fijn om te weten dat er nog zulke lieve mensen bestaan!


De aflevering van De Kwis die we hebben bijgewoond is op 15 maart om 21u te zien op Nederland 1, of later via Uitzending Gemist terug te vinden.