Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

JT & the Tennessee kids (29 april 2014)

Eigenlijk zouden we niet naar het concert gaan omdat het ons te duur was… Maar we konden de verleiding toch niet weerstaan. Gisteren was het dus op naar de Ziggo Dome voor het concert van Justin Timberlake. Na alle positieve berichten over zijn show in de Gelredome keken we erg uit naar het spektakel.
Aan het begin van de avond vertrokken we richting Amsterdam. Na een korte stop om even wat te eten hebben we Ashley afgezet bij onze oud-buurman, die deze avond op haar zou passen (de andere meiden hadden thuis een oppas). Nadat ze hier helemaal gesetteld was konden we onze reis vervolgen richting de Ziggo Dome.  


Omdat we weer een parkeerplek onder de Dome hadden gereserveerd en er niet echt een voorprogramma was kwamen we pas rond een uur of 19.30u daar aan. Binnen hoorde we nog een klein deel van de set van de DJ die de zaal moest opwarmen, waarna om stipt 20.30u JT en de Tennessee kids het podium betraden…


De opening was mooi en de effecten van de grote speciale wand en het orkest maakte alles tot een mooi geheel. Toch was dit alles niet zo spectaculair als gedacht. JT mixte oude en nieuwe hits door elkaar heen en gaf ieder nummer weer een top optreden zowel op zang- als dansgebied. Ook de band, achtergrondzang en dansers waren super, niks op aan te merken. Het bewegende landschap tijdens het nummer ‘LoveStoned’ zag er echt prachtig uit, en JT deed ook echt zijn best een goede show neer te zetten.

Halverwege de show was er even een korte pauze. Als je nagaat dat die ruim 30 nummers speelde gedurende de hele avond kun je je hier iets bij voorstellen. Dat is immers een stuk meer dan een gemiddelde artiest tijdens een concert.
Het eerste nummer na de pauze was een beetje rommelig, aangezien een deel van de zaal niet door had dat het concert alweer in volle gang was. Maar daarna… Toen begon het pas echt voor ons, zeker achterin de zaal! JT leek relaxter en hoewel we wel al iets hadden opgevangen over het ‘bewegende/vliegende podium’ hadden we niet verwacht dat dit zo mooi zou zijn. Maar echt, wauw!

 Wat een constructie, niet eens zo ingewikkeld maar zo spectaculair. JT probeerde beide kanten evenveel aandacht te geven al werden er hier en daar wel wat stukken overgeslagen. Gelukkig hadden wij het geluk dat die pal voor ons toch nog even besloot onze kant op te lopen. En zo zaten we ineens eerste rij, echt zo mooi! Er volgde nog wat nummers achterin de zaal op het podium waar de DJ eerder had gestaan, onder anderen ook een ode aan Michael Jackson. Het was erg mooi en leuk bedacht, je kreeg al tribune zo ook veel meer het idee echt bij het concert te horen.
 

(klik hier voor het hele filmpje van het bewegende podium van begin tot eind)


Nadat het podium weer terug op z’n plek stond volgde nog wat nummers waaronder een cover. Het was een heerlijk feestje en de toegift was de kers op de taart. De hele zaal deed lekker mee met ‘SexyBack’ en ‘Mirrors’ was een prachtige afsluiting van de avond. Weinig artiesten kunnen zo optreden als Justin Timberlake. De techniek, de hele show en performance, er was gewoon nauwelijks wat op aan te merken!


 


Toch heb ik wel nog wat kritiekpuntjes te noemen. Zo ging de show niet perfect van start. Of dit nu JT’s zenuwen waren of gewoon het feit dat het achterin de zaal wat langzamer op gang kwam weet ik niet. Maar voor mij begon het concert pas echt na de pauze. Voor de pauze vond ik het een prachtige show met geweldige zang, maar niets heel spectaculairs of aparts. Na de pauze is dit dubbel en dwars goed gemaakt en voelde het echt als het swingende concert wat we hadden verwacht. Of Justin met dit optreden echter Bruno Mars heeft verslagen weet ik niet. Dat is nog altijd wel echt een concert wat flinke indruk op ons heeft gemaakt, en denk ik dus ook nog wel ietsjes hoger staat in de ranking achteraf gezien. Maar het niveau van Maroon5 eerder dit jaar heeft die zeker geëvenaard op z’n minst. Het was een heerlijke avond uit na een rot periode voor ons. Een periode waar we helaas nog altijd niet uit zijn maar waar we door dit concert wel weer eventjes uit hebben kunnen ontsnappen.
Ashley en de andere meiden hebben het ook prima gehad bij hun oppassen dus dat is allemaal super gegaan. We waren pas rond 00.30u thuis dus het was een lange dag, maar het zeker waard. De meivakantie is hiermee voor ons echt begonnen, en hopelijk is dit het begin van nog heel wat andere leuke uitstapjes!

Kijk op mijn Youtube pagina voor nog heel veel meer filmpjes van het concert!