Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Zomervakantie 2014 | deel 2 (7 september 2014)

***Vanwege de lengte van de blog heb ik besloten deze weblog in tweeën te delen. Kijk onderaan de pagina voor een link naar het andere deel van dit vakantie verslag.***

...Donderdagmiddag vertrokken we richting Friesland voor een pupbezoek. Want wat is nu beter dan het knuffelen van pupjes tijdens tijden van verlies en verdriet! De eigenaresse van Cheeta (Abby’s eerst geboren dochter) is Sheltiefokker en Cheeta’s halfzus Tibby was enkele weken daarvoor bevallen van enkele prachtige pupjes. De kleintjes waren heerlijk actief. Hebben zitten spelen, dollen, en vonden alle aandacht prachtig. Ze waren stuk voor stuk lekker vrolijk en vrij zoals ik Sheltiepups graag zie, en heerlijk speels en knuffelig. Voor het eerst is besloten dat er dit keer een pupje bleef, dus van zoonlief Macho zullen we in de toekomst vast nog wel meer zien. Alle andere pupjes zijn inmiddels vertrokken naar hun nieuwe baasjes, maar we hebben genoten van alle knuffels van de Dotsi Dreamer pups toen we daar op bezoek waren!Ashley en Abby waren ook mee. Dus we konden niet weg zonder een kleine fotoshoot tussen moeders en dochterlief. Cheeta is echt Abby’s evenbeeld, maar dan in spiegelbeeld. Dit bleek ook wel weer tijdens het maken van de foto’s . Poeh zeg wat lijken die twee op elkaar, bizar soms echt!Ook die vrijdag hadden we niet vrij… Hoewel we de overvolle week inmiddels wel begonnen te voelen konden we deze week niet afsluiten zonder een wandeling met Snowy (Eevee’s nestzus). Zij en haar familie waren een weekje hier in de buurt op vakantie en vaste prik is dan altijd om elkaar even op te zoeken natuurlijk hè. We hadden afgesproken in Harderwijk, in een bos nabij Thera dus zij kwam ook gezellig even mee wandelen met haar Kyra & Tess en kon ons meteen ook de weg wijzen daar. Snowy en maatjes Senna & Summer (die laatste komt overigens grappig genoeg bij Dotsi Dreamer Shelties vandaan) spotte we gelijk toen we de parkeerplaats op reden en in het bos was het ijs tussen iedereen al gauw gebroken. Jeetje zeg wat hebben ze allemaal gespeeld. Rennen, spelen met ballen, rollen in modderplassen, wat hebben ze niet gedaan! In ieder geval genoten ze er allemaal van dat is een ding dat zeker is! We hebben een klein rondje gelopen, hier en daar even zitten uitrusten en natuurlijk ook heel wat foto’s gemaakt van alle spelende Shelties.


Het was een erg gezellige wandeling. Het was super om Snowy weer even te kunnen zien en knuffelen, en het was zo leuk om alle honden zo leuk met elkaar te zien omgaan. Tess en Summer waren echt beste maatjes en bij Eevee en Snowy leek hier en daar toch ook wat herkenning te zitten. De Chineesjes waren helaas thuis gebleven tijdens dit uitje. Vanwege mijn moeder die nog altijd moeilijk liep, en het feit dat ik dus al drie meiden in de gaten moest houden vonden we het verstandiger die thuis te laten voor deze keer. Hun uitje zou een week later volgen…
Een uitje wat gelijk ook de laatste van deze hele vakantie zou zijn. Na een paar rustdagen (dat hadden we echt wel nodig na deze week!) zijn we dinsdag 12 augustus nog een middagje op bezoek geweest bij de vader van onze Chineesjes, en tevens fokker van Glacee. De andere meiden bleven dit keer thuis bij de oppas zodat deze keer alle aandacht naar de Cresteds kon gaan. Het was een wild onthaal daar bij Blue Champagne Chinese Cresteds maar papa Killen liet gelijk duidelijk weten wie de baas was. Wat is die toch mooi zeg, en wat een prachtig karakter heeft die ook als knuffelkont maar tevens stabiele roedelleider! Alle honden volgde ‘m naadloos en ook onze meiden keken erg tegen ‘m op. We hebben een gezellig middagje gehad daar op de boerderij. Lekker kletsen, knuffelen met Chineesjes en natuurlijk ook de twee pupjes! Want hoewel het grootste deel van het nest inmiddels al weg was, waren er nog 2 pupjes van ongeveer 3 maanden oud die daar rond huppelde. Och wat een droppies zeg, echt om op te vreten! Een erg leuke verrassing was ook dat onze oud-logé en nestbroer van Glacee, Tubbs er samen met zijn broer Sunny weer was! De echte herkenning was er helaas niet meer, al zag je ‘m soms wel echt zo kijken van ‘hé die stem…’. Sunny was smoorverliefd op Elphaba, en heeft haar bijna de hele dag daar gevolgd terwijl Glacee meer naar haar oma toe trok. Zo grappig was dat om te zien, Glacee lijkt ook wel een beetje op oma qua looks maar qua karakter helemaal. Die twee gedroegen zich soms echt exact hetzelfde, zo leuk om te zien! Na een aantal uren moesten we toch echt weer terug richting huis. Hoewel we daar nog wel uren hadden kunnen blijven hadden we nog een lange terugreis voor de boeg en moesten we natuurlijk ook weer terug naar onze eigen roedel.De rest van de laatste dagen van de vakantie hebben we het vooral rustig aan gedaan. Thera is hier nog een paar daagjes ter logeren geweest en samen zijn we ook nog met onze meiden naar ringtrainig gegaan. Verder hebben we veel op de bank gehangen, films gekeken en in bed gelegen. Bijkomen van alle stress, ellende en activiteiten deze vakantie, en opladend voor wat zou komen.
Echt van een lekkere zomervakantie kunnen we helaas achteraf gezien niet spreken. Ik heb in tijden niet zoveel ellende meegemaakt als de laatste paar weken, en het verdriet is nog altijd erg vers en pijnlijk. Mijn moeders gezondheid liet ons deze keer voor de verandering eens flink in de steek, al was de mijne ook niet om over naar huis te schrijven hoor. We zijn nu eigenlijk nog moeier dan toen de vakantie begon, gewoon omdat alle emoties zoveel energie van ons hebben gevergd. Mijn moeders nieuwe rooster is ook weer om van te huilen dus ook dit maakte alles niet tot een goed begin van het nieuwe schooljaar. Hoewel we zeker wel uiteindelijk toch nog enkele zeer leuke dagen hebben gehad, waar we ook echt van hebben genoten… Hoop ik toch dat de komende tijd ons meer moois zal brengen. Want huilen heb ik de laatste tijd wel weer even genoeg gedaan.
Met het verlies van Annie ben ik eigenlijk de belangrijkste persoon die ik nog over had in mijn leven naast mijn moeder verloren. Onze band was niet te vergelijken met die van mijn oma en ik, maar ze had wel voor een deel haar plaats ingenomen en nu zij ook is weggevallen is er helemaal niemand meer over. Niemand meer om te bellen, niemand meer om mijn verhaal bij kwijt te kunnen (als mijn moeder aan het werk is) en niemand meer die mij al van kleins af aan kent en door en door begrijpt. Het is moeilijk om dat een plekje te geven, zeker als een nieuw schooljaar toch weer voor extra druk zorgt en daarmee minder tijd voor gevoelens als deze. Maar ik doe m’n best. Ik doe m’n best om door te gaan, door te vechten weer zoals altijd, ondanks alles. Om ondanks de depressie die ik toch nog altijd wel in mij voel leuke dingen te plannen, en naar uitjes uit te kijken in de hoop daar weer wat kracht en energie uit te kunnen putten. Zonder mijn meiden zou ik het in ieder geval nooit redden, zij zijn op dit soort momenten echt mijn steun en toeverlaat en hebben mij deze zomervakantie weer eens laten zien hoe zielsbelangrijk zij voor mij zijn.
Dus dat was het weer voor deze zomer, de zomervakantie blog van 2014. Liever had ik een andere willen schrijven, maar ik hoop dat jullie hier en daar toch een beetje van mijn avonturen en verhalen hebben genoten weer. En misschien ook mij weer een beetje beter hebben leren kennen door de emotionele verhalen die ik ook te vertellen had. Binnenkort vast wel weer meer nieuwe blogs met leukere onderwerpen!Meer foto’s van de uitjes en tripjes zijn natuurlijk in de albums verdeeld op deze site te vinden. Maar op Facebook zijn ze echt allemaal te vinden. Hieronder een lijst met links naar de albums van specifieke zomervakantie belevenissen.

Zomerkiekjes uit onze achtertuin staan in dit Facebook album
Foto’s van Haley’s eerste dagen hier staan in dit Facebook album
Wat afbeeldingen van Josien en haar mannen op de camping staan in dit Facebook album
De Sneekweek en het Zandsculturen Festival hebben hun eigen Facebook album hier
De Dotsi Dreamer pupjes kunnen in dit Facebook album gevonden worden
Heel veel leuke foto’s van onze wandeling met Snowy en haar familie staan in dit Facebook album
En last but not least, de foto’s van ons uitstapje met de Chineesjes staan in dit Facebook album

Nog meer veel filmpjes zijn zoals altijd te vinden op mijn Youtube pagina


***Vanwege de lengte van de blog heb ik besloten deze weblog in tweeën te delen. Klik hier voor deel 1 van dit vakantie verslag.***