Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Musicals in Concert 2014 (24 november 2014)

Beetje later dan gepland bij deze dan alsnog mijn verslag van Musicals in Concert 2014. Zaterdag 15 november stond dit langverwachte uitje voor ons gepland. Alweer maanden terug had ik tijdens een actie periode kaarten voor dit concert gekocht, zeer nieuwsgierig naar hoe de uiteindelijke show zou zijn. Als groot musical liefhebber wist ik naar aanleiding van de cast dat het met de zang wel goed zou zitten. Maar goed de rest van de show was natuurlijk nog even afwachten.
De rit naar Amsterdam begon alles behalve ontspannen. Eenmaal bij de rondweg aangekomen kwamen we in een file terecht, en dat was nog maar het begin van al het oponthoud. De laatste tijd lijkt er wel een vloek te heersen over ons en ritjes naar uitstapjes toe, want ook dit keer zat het niet mee. Een deel van de A10 bleek afgesloten te zijn, en de aangegeven omleiding bleek op het laatste moment ook afgesloten waardoor we binnendoor verder moesten. Wat een geluk dat we geboren en getogen Amsterdammers zijn zeg, want daarna hebben we echt bijna de halve stad gezien! Nog meer wegopbrekingen, omleidingen en drukte verder kwamen we dan eindelijk aan bij ons oude huis. Hier hebben we gauw Ashley afgezet die de avond zou doorbrengen bij onze oud buurman, en hebben wij hem zijn verjaardagscadeau gegeven. Een collage met foto’s van vroeger en nu, voor in zijn nieuwe huis.
Uiteindelijk kwamen we een half uur voor aanvang aan bij de Ziggo Dome garage. Bij binnenkomst ben ik als eerste even mijn gratis CD gaan ophalen, die ik als cadeau bij de bestelling van de kaarten had gekregen. Normaal gesproken zitten we altijd aan kant Zuid in de Dome zelf maar dit keer hadden we plaatsen op de Noord ring. Even wennen dus, maar we zaten mooi vooraan dus op zich prima!


De show begon ongeveer 10 minuten te laat, wat voor ons eigenlijk wel goed uitkwam na de haastklus om uiteindelijk na uren in de auto alsnog op tijd daar te zijn. De opening was gelijk heel feestelijk en begon met een medley van The Wiz gevolgd door Jersey Boys. Daarna volgde de musicals elkaar op, zonder pauze kregen we van alles te horen. Van Grease tot Disney, en Joseph tot Glee.

 

Ster van de avond was voor mij persoonlijk toch wel Willemijn Verkaik. Als Elphaba heb ik haar 3x in het Afas Circustheater mogen bewonderen en in het verleden heb ik al meermaals uitgelegd hoeveel de musical Wicked en haar rol hierin voor mij heeft betekend. Het duurde echter wel even voordat Willemijn ten tonele verscheen, pas ergens halverwege de show zagen we haar haar eerste nummer doen. Maar daarna volgde wel echt enkele toppers hoor, ze was echt het hoogtepunt van de avond en haalde iedere noot perfect. Met in het bijzonder haar eind uithaal bij Defying Gravity/Ik Lach Om Zwaartekracht. Ze staat er om bekend deze altijd net iets anders te doen maar deze keer was echt ongekend!Een van de andere toppers tijdens het concert was voor mij toch echt wel die ietwat ondergewaardeerde Celinde Schoenmaker. Och wat keek ik uit haar in Ghost te zien, maar hier is het helaas nooit van gekomen (aangezien deze musical vroegtijdig werd gecanceld nog voordat hij op de planken te zien was)… Tijdens Love story heeft zij met Freek Bartels al laten zien wat ze kan, en ook deze avond stal ze weer enkele keren de show. Ik kan niet wachten nog meer van haar te zien in de toekomst.

 


Maar ook de rest van de cast hoor, eigenlijk niemand deed onder voor een ander. Van de heren vond ik Freek qua zang tijdens zijn solo echt geweldig maar Jamai bracht als een van de beste echt de sfeer er in. Maar nogmaals ook alle andere heren en dames hoor, ze deden duidelijk hun best en waren vocaal echt allemaal aan elkaar gewaagd. Rene van Kooten bracht de nummers uit We Will Rock You echt vol overtuiging en Stanley Burleson had de lachers op zijn hand tijdens zijn optredens met onder andere Celinde en Chantal Janzen.Maar ja, de show… Tja, hier ben ik helaas toch iets minder positief over. Begrijp me niet verkeerd, we hebben een heerlijke avond uit gehad en ik vond het erg leuk om mee te maken allemaal. Maar ik had er toch wel meer van verwacht als ik heel eerlijk ben. De dansers voegde voor mij maar weinig toe aan de hele voorstelling, en waren soms zelfs niet eens echt goed gelijk bezig… Audio technisch gezien waren er hier en daar ook wat problemen, met name tijdens de power ballads van sommige dames. En ook de meezingteksten verschenen niet altijd op de borden. Maar het meest zat mij de line-up qua liedjes, en de combinaties op het podium hier en daar dwars. Sommige nummer waren echt prachtig nieuw gearrangeerd, Tomorrow uit Annie gezongen door Carolina Dijkhuizen om maar even een voorbeeld te noemen. Maar sommige liedjes deden toch niet datgeen met het publiek wat je zou willen. Waren niet zo meeslepend als verwacht, of toch niet bekend genoeg voor het merendeel van de zaal om echt goed van te genieten. Het thema was ‘Feest der Herkenning’, en hierin miste ik persoonlijk toch wel echt enkele toppers voor mijn gevoel. Ook begreep ik dat ze qua combinaties op het podium juist wat nieuws wilden doen, leuk bedacht maar toch miste ik de chemie hierdoor af en toe. Willemijn en Chantal had ik immers graag een van hun duetten uit Wicked samen op het podium willen zien doen… Maar ook Carolina en Simone Kleinsma en een duet uit Sister Act bijvoorbeeld, of het gezamenlijke Nog Een Dag uit Les Miserables (waarvan toch een groot deel van de cast aanwezig was) miste ik echt. Een gemiste kans naar mijn idee, wat ik persoonlijk toch wel erg jammer vond. Ook het einde vond ik niet echt super. Ik begreep van sommigen dat zij de verrassingsact met de DJ en danceversies van sommige musical hits erg leuk vonden, dus ik denk dat dit ook een kwestie van smaak is. Maar persoonlijk had ik liever wat meer grotere groepsoptredens van alle musicalartiesten samen gezien gedurende de show, en ook als afsluiting. Nu leek de gemixte versie meer de overhand te krijgen op het eind, en vielen sommige artiesten helemaal weg in al het spektakel on stage. Al moet ik wel zeggen dat ik het vuurwerk op het eind dan weer wel erg leuk gevonden vond.

 


(klik op de foto voor de setlist)


Het decor was prachtig, de artiesten zelf was weinig op aan te merken (al hadden ze hier en daar soms wel nog wat moeite hun zenuwen in bedwang te houden, maar in deze setting vind ik dat persoonlijk niet meer dan logisch) en het idee van zo een concertshow spreekt me nog altijd zeer aan. De uitvoering had ik persoonlijk alleen wel ietsjes anders gedaan. Ik zal zeker niet zeggen dat de show een teleurstelling was, want nogmaals ik heb er van genoten en vond het zeker een gezellige avond uit! Maar vond het wel jammer dat hier en daar dus wat dingetjes voor mijn gevoel miste, waardoor ik achteraf gezien dus wel met een kritisch oog maar de hele show kijk. Maar zoals hierboven aan de filmpjes en foto’s wel te zien is, het was absoluut weer een avond om nog lange tijd van na te genieten en ik blijf het zeggen wat sommige van deze artiesten met hun stemmen kunnen doen is echt waanzinnig! Ik ben blij aanwezig te mogen zijn geweest bij deze concertreeks, en kijk nog altijd met veel plezier ook nu nog de filmpjes van die avond terug…P.S. Op weg terug naar huis, rijdend door onze oude buurt… Kwamen we toch wel erg aparte kerstverlichting tegen. Jerrycans verspreid door de stad vullen bomen en winkelgevels. Wat een bijzondere manier van sfeerverlichting. I like it, hihi!
De meiden waren bij thuiskomst ook weer erg blij om ons te zien, al hebben ze het super gehad bij hun oppassen! Het was een dolle bende voor het slapengaan en ook de daarop volgende ochtend. Al vielen we uiteindelijk allemaal als een blok weer in slaap.
Meer filmpjes gemaakt tijdens Musicals in Concert 2014 zijn te vinden in deze afspeellijst op mijn Youtube kanaal!