Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Meivakantie (19 mei 2015)

Tijdens de meivakantie dit jaar hebben we geprobeerd weer zo veel mogelijk afleiding te zoeken. Hoewel het met de meiden steeds beter gaat en we duidelijk merken dat hun periode van rouw steeds verder achter hen komt te liggen… Blijft het voor ons mensen toch wat lastiger met dit soort dingen om te gaan. De ene dag red ik me wel, voel ik de pijn en het gemis wel maar kan ik door alle afleiding voldoende mijn masker opzetten om vol te kunnen blijven houden. De volgende dag brengt bijna alles me aan het huilen, slaap ik bijna niet en slaat de paniek mij op de keel als ik denk aan hoe mijn leven er nu uit zal zien zonder Ash. Het zal er allemaal wel bij horen, heb het in het verleden helaas ook al wel twee keer eerder meegemaakt. Maar het is dus nog altijd bikkelen om iedere dag door te komen, in de hoop dat de pijn, het gemis en al het verdriet langzaamaan toch minder zal worden.
De vakantie begon met een behendigheidsles op zaterdag. Tijdens een onderlinge 'paaltjes-wedstrijd' behaalde Eevee en ik een tijd van 7 seconden waarmee we heel netjes tot de middenmoot behoorde. Het lopen zelf hadden we beiden ook plezier in dus het was weer een prima moment waarbij we door samenwerking beiden ons beter voelde. Zondag kreeg ik een mooi cadeau online via Facebook vriendin Laura Gaggia. Zij heeft als eerbetoon aan Ashley onze kleine meid vereeuwigd in een cartoon. Ashley kon zich af en toe best wel als een cartoon hondje gedragen, met haar kleine formaat maar ‘grote’ karakter. Een toepasselijke nagedachtenis aan onze kleine Ash dus, die door dit soort mooie gebaren nooit vergeten zal worden. Ook via deze weg dus nogmaals dank voor de mooie tekening Laura.


 


Het plan was eigenlijk om tijdens de vakantie een dagje naar Duitsland te gaan met een vriendin. Maar helaas werden deze plannen door omstandigheden gewijzigd. We besloten hierdoor dus maandag maar nogal last minute op pad te gaan met wat Sheltie vrienden. Onderweg hebben we Thera opgepikt en bij de Soesterduinen heeft Marijke met haar Sheltie Smiley zich ook nog bij ons gevoegd. We hebben enkele uren over het gebied lopen struinen en de hondjes hebben hier duidelijk van genoten. Het weer was prima, er was bijna niemand te bekennen daar en ik heb ook weer wat mooie foto’s van alle aanwezige honden kunnen maken.
Woensdagochtend stond een afspraak bij de dierenarts gepland voor Glacee’s laatste benodigde gezondheidsonderzoek. Haar knietjes zijn op patella luxatie getest en aan beide kanten 0/0 oftewel normaal/vrij bevonden. Goed nieuws dus wat betreft onze fokplannen met haar die op deze manier toch steeds weer een klein beetje dichterbij komen. Die middag kregen we visite van Simone en haar jongens, Abby’s halfbroer Cody en sable maatje Flynn. We hebben tussen de buien door lekker gewandeld, hier thuis gekletst en Simone is zelfs nog blijven eten bij ons. Het was een gezellig middagje, die ook niet geheel zonder reden was ingepland. Maar daarover later meer…

 


Donderdag stond een langverwacht puppybezoekje op de planning. Samen met Abby en Eevee zijn we naar de Dotsi Dreamer familie geweest om daar de schattige tweeling van Laura even te bewonderen. Och wat zijn het toch een dotjes die twee, lekker pittig al mede ook vanwege hun kleine nestformaat en het feit dat ze dus al volop meeliepen in de roedel. Eevee keek haar ogen uit bij die kleintjes terwijl Abby na alle inspanningen van die dag daarvoor haar rust een beetje probeerde te pakken. Cheeta (Abby’s oudste dochter) was weer dolenthousiast ons te zien en niet bij ons weg te slaan. Eevee zorgde echter voor het meest hilarische moment die dag, toen ze tijdens een speelpartij kopje onder in de vijver viel. Na meerdere keren al via een sprong een hoek te hebben afgesneden zonder problemen viel ze uit het niets toen ze rustig aan de kant stond uit te puffen ineens in het water. Och wat schrok mevrouw, al herpakte ze zich nadien ook wel weer snel hoor om weer lekker mee te rennen met de andere hondjes. Dank voor de gezellige middag Joukje, en ook nogmaals excuses voor onze sullige Eevee en de rommel die zij heeft veroorzaakt, hihi!


Die zaterdag was er voor de verandering eens geen hondenschool vanwege de vakantie. We besloten hier dus een dagje ‘voor onszelf’ van te maken dus hebben de oppas geregeld voor de meiden thuis zodat wij even goed konden shoppen. Mijn armband met nieuwe asbedel van Ashley er aan was ook eindelijk klaar dus hebben we eerst die ochtend opgehaald. Daarna zijn we richting Zwolle gereden om daar eerst bij de dierenwinkel een stop te maken, vervolgens in het centrum wat te shoppen en als laatste ook nog even bij de Ikea langs te gaan. Goed geslaagd kwamen we in de namiddag thuis terwijl onze meiden hadden genoten van alle aandacht van de oppas.


Moederdag zou eigenlijk een rustdag worden maar door alle drukte in de tuinen hier achter zijn we uiteindelijk in de avond met de meiden toch even ‘weggevlucht’ naar een wat rustiger deel in de omgeving. Lekker naar het bos, waar het doodstil was en we even goed met de meiden hebben kunnen genieten van het mooie zondagsweertje. Ook heb ik me dat weekend bezig gehouden met de website voor goede vriendin Josien (eigenaresse van BeeGee, Abby’s zoon). Sinds enkele maanden maakt zij handgemaakte halsbanden, riemen en hondenspeeltjes en geeft ook workshops hier in en eerder die week had ze mijn hulp gevraagd bij het maken van een (gratis) website. Hoewel ik de afgelopen jaren, op het onderhoud van de 'Special Princess' site na, niet veel meer aan webdesign heb gedaan is dit nog altijd een grote hobby van me. Ik vond het dan ook een erg leuk klusje om te doen en ben blij met het mooie eindresultaat van de ‘Koekwous Hondenshop’. Het was nog een extra manier om mijn gedachtes te verzetten, vooral ook als ik thuis was, en ik zal dan ook met veel plezier de site bijhouden.
Het was misschien niet de vakantieweek die ik voor ogen had, maar uiteindelijk heb ik me best goed vermaakt en ondanks alle emoties echt wel van enkele leuke en mooie momenten met de hondjes kunnen genieten. Een ding heb ik echter nog niet besproken en dat is de reden waarom Simone met haar jongens die woensdag in de vakantie langs kwam. Met vakantieplannen binnen zeer korte termijn en geen geschikt oppasadres voor Flynn hebben wij aangeboden op deze vrolijke jongen te passen. Natuurlijk wilden we echter wel allemaal zeker weten dat het zou klikken hier thuis met de meiden, het was immers alweer heel wat jaren geleden dat ze hier over de vloer waren. Na hun bezoekje was het echter wel duidelijk dat Flynn helemaal in de roedel past en hebben we dus ook besloten dat hij bij ons zou komen te verblijven tijdens haar vakantie. Inmiddels is Flynn hier ook, en zal hij zo’n 2 weken bij ons verblijven in de Special Princess roedel. Hij doet het super hier tussen alle dames en geniet volgens mij met volle teugen van zijn vakantie. Een uitgebreide blog over zijn tijd hier, inclusief foto’s en filmpjes zal uiteraard ter zijnde tijd online komen. En in de tussentijd kunnen al zijn avonturen gevolgd worden via mijn Facebook pagina.
Hou voor de vakantie-blog van Flynn de site in de gaten, tot snel…