Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Ariana Grande's Honeymoon tour (30 mei 2015)

Poeh, poeh, nou we hebben de drukte overleefd maar wat een chaos zeg! Na gisteren nog gedag te hebben gezegd tegen logee Flynn zaten we vandaag in de namiddag alweer in de auto richting Amsterdam voor een avondje uit. Een vol weekje dus, maar wel gevuld met allerlei leuks. Toen Ariana Grande bekend maakte naar Nederland te komen stond ik gelijk in de (virtuele) rij voor kaarten. We hebben prachtige plaatsen op rij 1 kunnen bemachtigen en vandaag was het dan eindelijk zover.
Aangezien De Toppers ook in de Arena stonden waren we van tevoren al meermaals gewaarschuwd bij tijds weg te gaan. Ruim op tijd zaten we dus in de auto richting de Ziggo Dome, maar uiteindelijk kwamen we nog in twee files terecht. Rond 18u reden we de afrit af maar McDonalds was toen al geen optie meer om nog wat te gaan eten. Het parkeerterrein stond helemaal vol en de rij auto’s voor de McDrive liep ook tot aan de openbare weg. Dan maar Ikea, daar moesten we toch nog heen voor een koektrommel. Ook daar binnen was het erg druk, vooral ook met veel Toppers publiek, maar uiteindelijk konden we daar redelijk snel wat eten. Het prikken daarna daar was nog even een probleem met een bezet invalide toilet waar na bijna 10 minuten wachten nog geen reactie uit kwam… Maar net toen de medewerkers de deur met een sleutel wilde open maken kwam er een moeder met een kind uit (waarom reageer je dan niet als er wordt aangeklopt?!). Een ijsje hebben we maar laten zitten want de uiteindelijke rij bij de balie daarvoor was te lang om nog op tijd bij het concert aan te komen.
Uiteindelijk hebben we er nog bijna een half uur over gedaan om dat kleine stukje vanaf Ikea Amsterdam naar de Ziggo Dome te rijden. Het stond helemaal vast, er was geen doorkomen aan. Gelukkig hadden we gereserveerde plaatsen in de Dome garage (zoals altijd), dus konden we wel eenmaal daar binnen goed doorrijden en een mooi plekje kiezen. Maar ook bij de ingang van de Ziggo Dome zelf stonden nog bizar lange rijen. *Grappig weetje trouwens misschien nog wel, de jongen die onze kaarten controleerde was Alessandro Pierotti, onder anderen bekend van So You Think You Can Dance…*


Door alle drukte onderweg (inmiddels hadden we er al ruim 3 uur aan reistijd op zitten, inclusief tussenstop bij de Ikea dus om even wat te eten) kwamen we net iets te laat binnen en was het voorprogramma al begonnen. Ai, gelukkig was het nummer wat ik graag van hen wilde horen nog niet geweest en sloten ze daar hun set mee af. Rixton was een welkome verrassing, hoewel ik hun single ‘Me And My Broken Heart’ al erg leuk vond was de rest van hun setlist ook erg goed. Ze deden ook covers van onder anderen Bruno Mars en wisten het publiek echt goed op te warmen. In tijden heb ik niet zo een goed voorprogramma meegemaakt als deze jongens, bravo dus daar voor!


Tijdens de pauze in aanloop naar Ariana besloot ik dat ik toch echt wel graag die welbekende ‘cat ears’ wilde kopen. Dit had ik echter beter mijn moeder kunnen laten doen… Omdat zij hoogtevrees heeft en de trap bij de Dome nooit zo prettig vindt om op en af te gaan dacht ik dat ik het wel even kon doen. De drukte viel in eerste instantie ook wel mee. Maar toen ik een kwartier later daar nog in die mensenmassa stond te dringen en die vrouw voor mij er uren over deed te besluiten wat ze nu uiteindelijk voor haar dochter ging kopen begon ik wel wat te zweten. Ik kwam uiteindelijk trillend op mijn benen terug bij onze plaatsen. Jeetje zeg wat een gedoe om ‘eventjes’ wat te kopen. Pinautomaat deed het uiteindelijk ook niet meer, al die kleine kids drongen voor, en ik vind het al verschrikkelijk om zoiets (alleen) te moeten doen. Nee dat even stoer zijn was ook snel voorbij! Heb me nog een tijd lang echt fysiek ziek gevoeld van dat even shoppen, al ben ik wel blij met mijn aankoop hoor (gelukkig maar, anders was het wel heel erg zonde van alle tijd en energie geweest natuurlijk).
Gelukkig kwam daarna al gauw de afleiding want redelijk op tijd begon Ariana Grande aan haar set. De opening met Bang Bang begon gelijk goed en al snel was duidelijk dat de show goed in elkaar zat. Ariana’s stem verraste mij heel erg, ik wist dat ze goed was live maar zo goed had ik echt niet verwacht. Ze was loepzuiver, haalde de uitdagende uithalen met gemak en ook dansen tijdens het zingen was geen probleem.


Ik had van tevoren de setlist al opgezocht en toen opgemerkt dat er een hoop album nummers voorbij kwamen. Op zich niet erg, al miste ik hierdoor wel hier en daar wat liedjes zoals haar allereerste single ooit en ook net dat ene favoriete album nummer van me werd natuurlijk toevallig dan weer net niet gezongen. De set was afwisselend met ballads en up-tempo nummers door elkaar maar dit zorgde ook voor een beetje een onsamenhangend geheel. De set was wat saai, al was het beeld wel erg mooi en de lichtgevende cat ears die verkocht werden waren via een app gekoppeld aan de set waardoor die dus ook per nummer qua lichtschema veranderde. Een leuk effect, al vond ik het persoonlijk niet 40 euro per oor setje waard.Het concert zelf was weinig op aan te merken. Oké de pauzes hier en daar tussen de nummers en pauzefilmpjes waren soms wat lang, en ook wat saai. Het decors en de optreden waren niet erg vernieuwend maar het zat allemaal wel erg goed in elkaar. Echter miste het hele concert voor mijn gevoel toch ‘iets’. Ariana deed haar best en haalde de ene hoge noot na de andere, maar interactie met het publiek was er nauwelijks. De keren dat ze wat zei tegen het publiek was het exact hetzelfde als daarvoor en er was ook geen enkele spontane reactie op iets wat er buiten het podium om gebeurde. Het was een gelikte show maar door het gebrek aan interactie had je soms meer het idee naar een TV te kijken dan een live performance. Omdat er ook geen verrassende elementen in zaten zakte de show hier en daar wat in, en was het dus soms wat saai ondanks Ariana’s goede performance.


Er zaten zeker mooie stukken in de show. Zo vond ik de opgenomen tekst van haar opa, vlak voordat ze My Everything zong erg mooi… En ook de tapdans act van de DJ was erg bijzonder! Het feit dat er een klein orkest was met strijkers vond ik ook speciaal, en de manier waarop de samenwerkende artiesten op het grote scherm achter Ariana te zien waren was ook een leuke oplossing door de duetten.


Maar toch, uiteindelijk kan ik niet zeggen dat het een geweldig goed concert was. Het was ook zeker niet slecht, maar miste gewoon zoals ik al eerder zei wat. Het publiek heeft hier ook wel een taak in gehad hoor, want jeetje zeg wat kunnen die jonge meiden gillen! Ik ben inmiddels volgens mij ook half-doof. Ik heb al (heeeeeeel) veel concerten meegemaakt maar nog nooit zo hysterisch als tijdens dit concert. Enthousiasme is leuk hoor maar het kan soms ook wat te ver gaan. Ik ben benieuwd wanneer die piep uit m'n oren verdwijnt, echt het was niet normaal. Continu werd er gegild, geen minuut was het even stil. De filmpjes tussendoor en Ariana zelf waren hierdoor soms bijna nauwelijks te horen, zo erg was het. En omdat die kinderstemmen zo hoog zijn klonk het gegil nog eens heel schel ook. Nee dat vond ik wel echt een groot minpunt aan de avond, al kan Ariana zelf daar natuurlijk helemaal niks aan doen.

 


De terugweg naar huis was ook een uitdaging. Vanwege De Toppers was het concert al om 22u afgelopen, zodat iedereen nog anderhalf uur de tijd had om weg te zijn bij de Arena voor de ellende daar zou losbarsten. Maar of dit genoeg was betwijfel ik. Buiten de Ziggo Dome kwamen we in een zee van ouders terecht die hun kinderen ophaalde, en eenmaal de garage uit kwamen we minstens zoveel auto’s tegen van ouders die hun kids kwamen ophalen. De hele omgeving rondom de Ziggo Dome stond vast met auto’s, zelfs in aanloop naar concerten heb ik het niet vaak zo druk gezien. Het was bizar, met moeite hebben we uiteindelijk de snelweg bereikt en daarna konden we gelukkig wel lekker doorrijden. Uiteindelijk waren we thuis om de tijd dat we meestal pas in de auto zitten, dat is nog eens luxe. De meiden hadden weer een lekker avondje gehad bij de oppas dus waren ook niks tekort gekomen.
Al met al was het een geslaagd avondje uit. Het concert was dan misschien niet zo overweldigend als gehoopt maar het was zeker alsnog erg mooi en leuk om mee te hebben gemaakt. En weer een fijne afleiding, iets wat ik nog altijd goed kan gebruiken want mijn emoties de vrije loop laten is er nog altijd niet bij. Dan stort ik van ellende gelijk in. Ik ben dus blij dat ik ondanks alles zo heb kunnen genieten van dit avondje uit, en kijk uit naar alle activiteiten die nog gepland staan.
Zondag komt Thera deze kant uit, weer even een paar dagen weer logeren hier met de meiden. Dinsdag heb ik een erg spannende dag, namelijk mijn intakegesprek om het hulphond traject te starten met Eevee. Ik hoop echt dat dit allemaal naar wens verloopt zodat ik weer wat vrijheid terug krijg, en me misschien op den duur ook weer wat zekerder en veiliger zal voelen (nu Ashley er niet meer is). En dan als afsluiter zitten we woensdagavond alweer in de Ziggo Dome, dit keer voor het concert van Maroon 5. Wordt weer een pittig weekje dus, hopelijk zal ik genoeg momenten kunnen vinden om te rusten zodat mijn lichaam het ook allemaal redt. Maar ik ga er in ieder geval zo veel mogelijk van genieten. Dat is immers waar dit om draait allemaal, weer even wat leuke afleiding. Dit was in ieder geval alweer een goed begin, of misschien beter gezegd vervolg op onze logeerpartij met Flynn. Dat de komende week maar minstens zo leuk zal worden! ;-)Kijk op deze afspeellijst op mijn Youtube pagina voor nog meer filmpjes gemaakt tijdens dit concert!